Hopp til innholdet

Ny forskning på kollagen

Nyere forskning på kollagen kan ofte gjenoppdage kostholdsprinsipper våre forfedre har kommet fram til over titusener av år, nå også på den eldgamle kulturelle kokekunsten der kjøtt ble langtidskokt på beinet. Dette er noe vi på folkemunne kjenner som kraft, og det er et næringskonsentrat som virkelig lever opp til navnet sitt.

MyoCollagen er kollagenpeptider, basert på bein og bindevev som slik kraft er rik på. Kollagen er blant annet rik på aminosyren glycin, en aminosyre i naturen som spiller en viktig rolle i vekst og metabolisme.

Den er tradisjonelt klassifisert som en «ikke-essensiell aminosyre» fordi menneskekroppen kan danne glycin fra andre aminosyrer og substrater.

Nå begynner det imidlertid å komme forskning som tyder på at mengden av glycin som dannes i kroppen fra andre aminosyrer ikke er tilstrekkelig for å tilfredsstille de økte metabolske krav som noen mennesker har.

Et eksempel er dannelse av ulike proteinforbindelser, som kollagen. Selv om en mild mangel på glycin sannsynligvis ikke vil innebære helsemessige konsekvenser, kan en kronisk og større mangel føre til suboptimal vekst, svekket immunrespons, dårligere proteinomsetning i bindevev (hud, hår, negler, sener og ledd).

Hos mennesker er daglig kapasitet for glycindannelse ca. 3 gram per dag, og gjennomsnittlig inntak fra kostholdet varierer fra 1,5-3 gram. Mye tyder imidlertid på at noen trenger opptil 10-12 gram glycin pr dag for å tilfredsstille det daglige behovet for å danne kollagen, samt viktige metabolitter som puriner, kreatin, glutathion og gallesalter. Altså trengs det ytterligere 8-9 gram glycin i tillegg til det daglige konsumet fra et vanlig kosthold (det vil si, et kosthold som er langt fra det tradisjonelle kraftkostholdet), hovedsakelig for å støtte kollagenomsetningen.

Husk at kollagen er det største og mest omfattende proteinet i kroppen. Det gir styrken, stivheten og fleksibiliteten til bindevev, og er nødvendig for vekst, utvikling og helse for alle pattedyr. Kollagen er opptil en tredjedel av glycin – derfor er glycin så viktig for kollagenomsetningen. Det vil imidlertid ikke være like effektivt å ta glycine isolert, da det er mange såkalte kofaktorer og andre viktige aminosyrer i Collagen som man ikke bør være foruten.

Følger du anbefalt dagsdose på 10g MyoCollagen vil dette som regel være nok, mens enkelte altså ser ut til å trenge opptil 20-30g per dag for å sikre at de metabolske prosessene fungerer optimalt.

Det er kanskje litt ironisk, men allikevel svært positivt at vi nå begynner å innse at våre forfedres intuisjon på hva vi måtte spise for optimal helse var riktig – selv hundrevis og tusenvis av år før vi hadde vitenskapelige studier til å fortelle oss det.

Kanskje vi heller skal begynne å etterprøve denne matvisdommen på oss selv og se hvilke positive effekter det kan ha på helsen først, i stedet for å vente til forskerne blir enige med hverandre om hva som er bra og hvorfor det er det?

MyRevolution var tidlig ute på det norske markedet med MyoCollagen, og vi ønsker å tilby produkter som er godt dokumenterte, som hjelper deg som kunde å få bedre resultater, og som kan bidra til å forhindre helseproblemer eller gjenoppbygge kroppen.

Da må vi være både proaktiv og innovativ, for noen ganger tar det litt tid før det kommer forskning som de mest kritiske anser for «god nok» dokumentasjon – og av og til blir det aldri ansett som godt nok.

Vær den første til å få beskjed om nye artikler, podcaster, spennende forskning eller andre relevante nyheter!

* indicates requiredKryss av for å godkjenne at du ønsker å motta mail fra oss:

Du kan avmelde deg når som helst ved å trykke på linken «Avmeld» nederst i hvert nyhetsbrev du mottar fra oss. Se også våre nettsider for personvernerklæring.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Referanser:
Li P1, Wu G2.
Roles of dietary glycine, proline, and hydroxyproline in collagen synthesis and animal growth.
Amino Acids. 2017 Sep 20. doi: 10.1007/s00726-017-2490-6. [Epub ahead of print]

Razak, M. A., Begum, P. S., Viswanath, B., & Rajagopal, S. (2017).
Multifarious Beneficial Effect of Nonessential Amino Acid, Glycine: A Review.
Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2017, 1–8.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *