Omtaler

Omtaler

Her er noen utvalgte omtaler fra kunder som har hatt oppfølging av meg over kortere eller lengre perioder. Jeg er litt ambivalent til å vise før-etterbilder da det ikke nødvendigvis må handle om visuelle og estetiske forandringer, det handler like mye om de forbedringene man oppnår i energinivå og overskudd, mestringsfølelse og selvtillit.

Screenshot 2016-01-17 13.10.45

 

I CAN and I WILL!

Den transformasjonen jeg har vært igjennom har vært en like stor psykisk som fysisk transformasjon. Da jeg startet for ca. 1,5 år siden var jeg usikker på meg selv, sjenert, følte meg ikke bra nok, likte ikke utseende mitt og gikk nesten aldri i bikini på stranda. Jeg løp MYE og spiste lite næringsrik mat.

Da jeg tok kontakt med Børge Fagerli fikk jeg tilsendt en artikkel om matvalg og kosthold som har hjulpet meg utelukkende mye. Jeg fikk også et matprogram, treningsprogram og oppfølging. Var det slitsomt? Ja. Var jeg bekvem med all maten jeg måtte spise? Nei. Var det færre økter? Ja. Hadde jeg løpeøkter? Nei. Men, var det verdt det? JA! Det var absolutt verdt det. I dag er jeg ikke bare sterkere og ser sterkere ut. Jeg er mye sterkere psykisk, har mye bedre selvtillit, jeg har blitt venn med meg selv og speilbildet mitt, og jeg er glad og takknemlig for den sunne og sterke kroppen jeg har jobbet for.

Mange spør hva jeg spiser og gjør, og hemmeligheten er at det er ikke noe triks eller hemmeligheter. Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: produkter som kommer fra jorda (typ poteter, ris, grønnsaker), kjøtt, fugl og fisk, og kos i helgene, i tillegg til at jeg trener 4-5 tunge styrkeøkter i uka. Jeg vet, at selvom man ikke er sykelig overvektig, kan kropp og vekt ødelegge mye. Mitt råd til deg er, hvis du sliter med de samme plagene som jeg gjorde, bør du oppsøke hjelp. En god PT kan hjelpe deg med skreddersydd program, komme med råd, oppfølging, heie og hoppe for at nettopp du skal oppnå det du vil.

– Rikke Steneby


Den vakre, morsomme og kule Marion Ravn, artist og TV-kjendis fra blant annet Idol og Hver gang vi møtes. (Foto:Zinzi)

DSC_8048[DEF] Marion_sm

«Jeg har nå trent med Børge i to og et halvt år og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg har hatt mange personlige trenere opp igjennom årene, men ofte har resultatene uteblitt og jeg har mistet treningsgleden. Med Børge ser jeg en drastisk forandring både på kropp, humør og energi. Han har også klart å gjøre meg glad i å trene. Han har gitt meg kunnskap om kosthold, som jeg nå ser er minst like viktig for å oppnå resultater som treningen.

Børge er en fantastisk mann å trene med og jeg kommer til å forsette med det i mange år framover!»


Etter en periode hvor jeg hadde forsøkt meg fram på egenhånd med styrketrening og ulike dietter sa både hodet og kropp klart i fra om at jeg var på vei ned en definitiv dårlig rute, men med mangelfull kunnskap klarte jeg ikke å finne balansen kroppen min skrek etter.

Jeg har lest Børge Fagerli sine ulike innlegg og artikler over lengre tid noe som gav meg tiltro til at han visste hva han drev på med, og bestemte meg derfor for å ta kontakt for å forhøre meg om mulighetene for coaching.

Dette angret jeg ikke et sekund på!

Som kampsportsutøver var det viktig for meg å ha effektiv styrke- og kondisjonstrening som komplementerte min vanlige trening, samt et balansert kosthold for en sunn kropp innenfor vektklassen jeg konkurrerer i. Børge satte opp et program som jeg har opplevd særdeles positivt, og som jeg fortsetter med etter endt coaching. Matvanene mine fikk vi også tilpasset mitt aktivitetsnivå og kroppens behov, noe som har ført til positive ringvirkninger mtp. søvn, energi, mental balanse og opplevelsen av å faktisk spise meg god og mett gjennom hele dagen.

Noe så enkelt som å lære seg å lytte til kroppen er overraskende vanskelig, men Børge pekte (og sparket) meg i riktig retning, og jeg (både hode og kropp) sitter her igjen med en god og takknemlig følelse etter en fantastisk lærerik, støttende og kompetent coaching!

Ida E.A.


Det programmet jeg har fått av deg er en revolusjon for min del.
Jeg har stanget hodet i veggen i 1 år før du hjalp meg med et program rettet mot styrkeløft.
På de ukene du har styrt treningsprogrammet har jeg gått fra:
240kg maksløft -> 250kg med 1 rep i reserve i markløft
150kg maksløft -> 160kg maksløft i benkpress
170kg maksløft -> 190kg med i hvert fall 2 reps i reserve i knebøy (knebøy har tidligere vært min verste øvelse)
Alt dette på et program der jeg har trent under halvparten så lange økter som før, har gått ned i fettprosent og økt så mye i muskelmasse at jeg måtte ta en treningspause for å passe inn i dressen til mitt eget bryllup!
– Ruben M.

Etter noen år med mer eller mindre strukturert trening og en rimelig egenkompetanse, hadde jeg mistet motivasjon og havnet i et stabilt, men resultatløst aktivitetsmønster og kosthold. Jeg utforsket mange sideveier, men hadde mistet løypa av syne.

Jeg lette etter en boost for å komme på rett spor igjen.Det var veldig viktig det for meg å velge riktig coach og en helhetlig, konkret tilnærming til trening og kosthold. Jeg ville ha kompetanse og erfaring satt inn i en bevisst, realistisk og langtidsfokusert system.

Børge er rett på sak, konsis uten å være kort og gir akkurat nok informasjon; ikke for mye og ikke for lite. Han manøvrer med stor grad av sikkerhet og ro, justeringer er små, avventende og utført ro og fingerspitzgefühl. Dette gir stor trygghet og positive forventninger – og gode resultater.

Veiledningen føltes veldig komfortabel, fri og samtidig spennende. En perfekt blanding trening og kosthold på eget ansvar, et sikkerhetsnett i form av basale retningslinjer, god oppfølging og ekstern kontrollplassering. Ingen unødvendig kompliserte eller innskrenkende regimer. Absolutt en helhetlig coaching basert på profesjonalitet i skinn og sinn servert håndfast og lettspist.

– Caroline


Jeg har faktisk aldri hatt det så bra med meg selv som jeg har nå. Takket være super-Børge! Hadde jeg sett 2 år fremover i tid for ca. 2 år siden, når jeg var på mitt verste så hadde jeg aldri trodd at jeg kunne si til meg selv at jeg faktisk begynner å bli fornøyd med kroppen min. Og i hvertfall ikke at jeg kunne bli så glad i mat som jeg har blitt, før hatet jeg virkelig mat – det var min verste fiende.

Du har bokstavelig talt reddet meg, og akkurat i tide. Det er jeg så takknemlig for. De vonde årene er over og jeg ser frem til nye lærerike år med masse riktig trening og ordentlig mat. Det er så deilig å slippe den usikkerheten som før var tilstede. Alt har blitt så mye bedre. Grunnen til at jeg forteller alt dette er kun for å vise hvor takknemlig jeg er som har en coach som vil alles beste og selv om det jeg sier kanskje høres ut som om det blir litt for mye, så er det faktisk sant at du har gitt meg en helt ny livsstil som jeg elsker. Både innvendig og utvendig. Før turte jeg ikke spise foran andre, nå storkoser jeg meg med maten min. Det sinnsyke maset om kcal og dilldall er helt 210 % borte. Endelig.

Jeg bestemte meg i januar for at kampen jeg hadde kjempet med meg selv i 2 år skulle ta slutt. Og det har den virkelig gjort. Skulle bare ønske jeg tok kontakt med deg mye, mye før. Men nå ser jeg virkelig fremover i tid og smiler for meg selv. For jeg skal bli best, jeg skal oppnå det jeg før trodde var umulig og jeg skal leve livet samtidig. Og jeg skal aldri gi opp, for dette er faktisk det beste som har skjedd meg. Jeg har funnet meg selv igjen. Noe jeg før ikke trodde var mulig. Så STOR takk til deg og at akkurat du ble min coach 🙂


Etter 9 måneders fokusert trening på styrkeløft ble den gang 19 år gamle Erle Engmark Norgesmester i styrkeløft, og slo samtidig 4 Norgesrekorder – 150kg i markløft, 95kg i benkpress, 140kg i knebøy, og 385kg totalt som også kvalifiserte henne til VM på første forsøk. Hun er nå på juniorlandslaget og blir trent videre av Lars Samnøy.

erlepost

«Børge så et potensiale i meg som jeg ikke hadde funnet selv, og jeg har han å takke for at jeg i starten av 2012 begynte med det som er min nåværende idrett, styrkeløft.

I løpet av halvannet år med oppfølging utfordret Børge meg kontinuerlig til å sette krav ved egen utvikling, både fysisk og mentalt, og han stilte de spørsmålene jeg ikke alltid ønsket å høre, men som jeg trengte for å komme meg videre. Børge har hjulpet meg på en måte som har gjort at jeg har kunnet eie min egen fremgang, noe som har ført til at jeg har kunnet endre meg på sikt, ikke bare oppsøke maskerende, ”kjappe løsninger».»


 

SEE før-etter

Når jeg leser gjennom kundeerfaringene på nettsiden til Børge blir det vanskelig å komme med noe nytt å fortelle. I hvert fall om man skal ha noe håp om å redegjøre for mannens bidrag såpass kort og konsist at noen skal gidde å lese det.

Jeg har ingen «sterk» historie. Jeg har aldri vært anorektisk, jeg har aldri vært landets sterkeste mann, jeg har posert på noen scene, og jeg er ikke gammel nok måtte vinne tilbake min ungdommelige helse. Min historie er som følger:

For noen år siden leste jeg et par bøker om kroppsbygging og kunne dermed alt som gikk an å vite om trening. Jeg var også aktiv leser av ulike nettsider, blogger og forum, noe som i og for seg bare bekreftet at jeg var blant de få med skikkelig peiling. Man skjønte jo ikke den gangen at om de såkalte ekspertene bak disse nettsidene skal holde seg relevante, er de avhengige av å spytte ut artikler som egentlig bidrar fint lite til lesernes fremgang – til tross for lokkende overskrifter.

Jeg kom etter hvert over denne Børge Fagerli, og tenkte som så at jeg kunne investere i en sånn 3-måneders transformasjons-pakke, om ikke annet enn for å skaffe meg den magiske treningssplitten og diettplanen som ville sikre den perfekte strandkroppen for evig tid.

Som en analytisk og matematisk anlagt ingeniør, og ikke minst perfeksjonist, burde jeg jo klare å lære meg mesterens metoder i løpet av alle de ukene. Vel, 3 måneder ble til 3 år og jeg lærer fortsatt. Ikke fordi sjefen ikke vil dele på kunnskapen – for det gjør Børge så til de grader – men fordi det endelig har sunket inn at dette ikke handler om kortvarige mål eller arbitrære tall.

Det tilsynelatende ingen andre PTer, nettcoacher eller artikkelforfattere forteller oss er at man kan bli slankere, større, sterkere, friskere og sunnere ved å la gode vaner i forhold til mat og løfting være en del av livet heller en det eneste man har i livet.

Illustrerende konklusjon: For noe over et år siden ville en venninne spleise meg med en av sine venninner. Når denne jenta så et treningsbilde jeg hadde liggende på Facebook (*kremt* douchebag *host*) var responsen noe sånt som «Nei, han der spiser sikkert bare brokkoli og kyllingfilet, og bryr seg bare om musklene sine. Det gidder jeg ikke».

Heldigvis ble det date likevel, vi er sammen fortsatt og hun har ved flere anledninger uttrykt gleden over at jeg har et sånt avslappet forhold til mat og trening – til tross for en kropp som skulle tilsi noe annet. Og ja, hun løfter og spiser godt hun også, helt uten press selvfølgelig..

Med Børge kjøper man ikke et produkt, en samling tilfeldige styrkeøvelser, et meny-forslag man blir lei av etter en uke eller den kortvarige gleden av noen likes på Instagram. Man investerer i seg selv, det livet man ønsker å leve og hva enn man legger i ordet «vekst».

Utvikling 2012 – 2015:
Kroppsvekt: 96kg -> 98kg
Knebøy: 125 x 3 -> 170 x 3
Benkpress: 120 x 3 -> 165 x 2
RDL: 70 x 9 -> 200 x 1
OHP: 55 x 6 -> 110 x 2

Bro-split -> Høyfrekvens

Reps to failure, forced reps, dropsets etc -> Autoregulering

Proteinshakes, PWO osv osv -> Spiser mat når jeg er sulten

Kan ingenting om posering og lyssetting
-> Kan fortsatt ikke posere, men fått nytt undertøy

S.E.E.


Dramatisk forandring i både kroppsholdning og fasong på bare 3 måneder!

Fremgang bakfra okt-jan Maren«Jeg føler meg generelt sterkere + at progresjonen fortsatt er der, så jeg er superfornøyd!

Så vil jeg takke deg for god oppfølging. Jeg har som sagt stor tro på dine treningsprinsipper, og dette fikk jeg virkelig bevist at fungerer. Det er deilig og trene på overskudd!

Det er ikke bare trening du kan, men du har hjulpet meg med et kosthold som jeg kommer til å følge i tiden fremover. Etter mange år med mageproblematikk og turer til legen uten særlig mye svar på problemene, annet enn IBS++ og noen syrenøytraliserende piller, så har jeg endelig funnet noe som fungerer!

Dette har vært en av mine beste investeringer, da jeg har hatt stor fremgang!

Igjen, tusen takk!!»

Line V.


Er kjempegodt fornøyd med coachingen av Børge. Har lært veldig mye både om mat og trening.

Han har endret synet mitt helt når det gjelder mat! Skjønner endelig hvor viktig det er å faktisk spise nok og rett sammensatt mat:) Har fått ett mye mer avslappet forhold til mat enn jeg trodde var mulig på så kort tid!!

Treningsopplegget er veldig bra! Måten det er lagt opp på fungerer kjempebra, og styrken i de fleste øvelsene har økt. Ser fram til å følge opplegget videre fremover:)

Oppfølgingen har vært helt super. Fått raskt svar hver gang jeg har spurt om noe, og svarene er veldig gode og utfyllende!! Har virkelig blitt godt ivaretatt på alle måter! Anbefales!

Monica H.


«Jeg er kjempefornøyd! Energinivået er veldig bra og magen fungerer utrolig godt. I tillegg føler jeg at jeg endelig klarer å samarbeide med kroppen, cravings er nesten ikke-eksisterende og jeg har fått en behagelig ro de siste ukene. 🙂

Det er veldig gøy at så mye har skjedd disse ukene, på alle plan! 🙂 Jeg føler meg allerede mye bedre i kroppen, og hodet henger med. Jeg er utrolig glad for at jeg tok kontakt med deg, for dette har virkelig hjulpet meg.

Tusen takk for gode og utfyllende retningslinjer! Kunnskapen du deler og oppfølgingen jeg har fått, gjør at jeg blir tryggere på valgene jeg tar for meg selv. Jeg har nå en ro og er på god vei til å finne en balanse som jeg ikke har kjent på veldig lenge. Tusen takk, Børge 🙂

Annette B.


Jeg har virkelig the time of my life når det kommer til trening nå med deg som coach, Børge. Jeg føler du kjenner kroppen min hundre ganger bedre enn meg selv, og jeg gleder meg til hver eneste dag som kommer fordi jeg vet at også idag investerer jeg i egen kropp og helse gjennom å gjøre som du sier.

Får vel bare si tusen takk for det du har gjort de første 12 ukene, og jeg gleder meg til fortsettelsen!

– Haakon V.Ø.»

Front - Etter Haakon VØ

Haakon reduserte fettprosenten sin fra 16% til 6% mens han økte styrken med 20-30% i alle øvelser i løpet av denne 12-ukers oppfølgingen fra meg. Imponerende!


Framgangen til Brage er intet mindre enn imponerende, og mange har kommentert at det ikke ser ut som samme mann…og på mange måter kan jeg vel si meg enig – ikke bare forandret han totalt utseende (en hårklipp og skjeggtrim bidro til dette…) – men han ble en mer positiv, utadvendt og selvsikker mann. Denne prosessen var ikke gjort over natten, mange år med dårlige mat- og treningsvaner krevde en endring i tenkesett og livsstil over flere måneder for å oppnå det vi ser på bildene her.

Brage_before_after«Når jeg kom til Børge hadde jeg allerede nesten 6 år med seriøs trening og kost bak meg. Mye trening og sunt kosthold er en stor interesse for meg, dog vil nok mange kalle meg ekstrem. Å bygge muskler har alltid vært relativt lett for meg, tung trening og store mengder kvalitetsmat har gjort susen. Mitt problem – min grunn til at jeg gikk til Børge – er at når jeg tidligere har gått lavt i fettprosent har utålmodighet, kombinert med for mye selvdisiplin, gjort meg til en treningsmaskin på for lite mat. Resultatet har blitt en rippa kropp, men med mye tap av muskelmasse.

Gjennom samarbeidet med Børge har jeg brent like mye fett som tidligere, men på betydelig høyere inntak av kalorier og mindre kardio enn tidligere, med minimalt muskelsvinn. Jeg har hatt frie tøyler til matvalg, noe som passer en hobbykokk perfekt.

Visuelt sett ser jeg nå større ut enn før dietten. Børge har optimalisert kostholdssammensetningen min, en kunnskap og erfaring som er gull verdt for videre kosthold. Et samarbeid med Børge gir deg kunnskap og erfaring om hvilke treningsmetoder og hvilket kosthold som passer deg best, noe du ikke vil finne svar på i jungelen av artikler på nettet.

I tillegg er Børge en god coach som peker deg i riktig retning gjennom å være en god motivator, men også en person som gir deg “tough love” når hodet er på ville veier, spesielt bra for meg når tålmodigheten ble satt på prøve. Børge har fått meg i min hittils livs form!»

K.T.


«Børge gjorde meg, etter mange års trening på egen hånd, til Norges Sterkeste Mann på relativt kort tid! 🙂 Det Børge gjør funker uten tvil!! Er veldig glad for å hatt han som coach – Coach Børge leverer!!!»

Espen Aune

Espen-Bøs


«Jeg er kjempeglad for alt jeg har oppnådd og at jeg har klart å helomvende livsstilen min. Alt jeg trengte var et hardt spark i ræva og struktur fra en som kunne sakene sine! Tusen, tusen takk for samarbeidet, jeg hadde ikke klart dette selv!

Det har vært frustrasjoner, tanker og fortvilelser om at dette klarer jeg ikke, men det er tross alt en livsstil jeg skulle finne, ikke fullføre en diett.

Jeg tror ikke jeg kan få takket deg nok, jeg har alltid tenkt for meg selv at «en dag skal jeg få det til» og «ååå, sånn vil jeg også være». Du fikk meg igang og jeg har blitt den beste versjonen av meg selv. Til tross for at jeg alltid har vært aktiv har jeg aldri vært i den formen jeg er nå, og med den fettprosenten!

Jeg er ikke i tvil om at du klarer å redde mange tapte sjeler der ute!»

Katarina Ødegaard


Janne Krohn er Norgesmester i Bodyfitness og har vunnet internasjonale konkurranser i veteranklassen.

Janne-Krohn-fitness

Janne Krohn  

«Med Børge som coach får man ikke bare benyttet seg av hans unike kompetanse men med hans veiledning tilegner du deg også kunnskapen til å balansere livet med trening og et sunt og balansert kosthold. Resultatene av dette er ikke bare en veltrent kropp, et bedre selvbilde og økt kunnskap om sin egen kropp, men også hvordan dette kan fungere som en varig livsstil. Jeg kan ikke rose nok av Børge og føler meg priviligert som kan kalle meg et «work in progress» med hans hjelp!»


«Jeg tok meg tid nå tenke over det etter siste mailen fra deg. Enig i at perioden etter jul har vært svært tøff for meg. Både med samlivsbrudd, sykdom, en lillebror som tok overdose, ny kjæreste, å oppe i alt det der ta videreutdanning via kursing for å heve kompetansen på avdelingen jeg jobber. Krevd mye både psykisk og fysisk dette. Det har det. Møtte nok veggen litt da jeg ble så dårlig sist fordi det tok sånn tid hente seg inn

MEN!! jeg kan med hånden på hjerte si at treningen under din coaching har vært den beste investeringen jeg noen gang har gjort!! Sitter jo med en følelse jeg endelig har tatt livet tilbake i en alder av snart 40, det etter flere år som overvektig og i generelt ræva form. Treningen du har satt opp til meg, kostholdet og coachingen din har gitt meg energien og overskuddet jeg har trengt for å klare alt dette. Ikke nok med det. Jeg har forandret kroppen fullstendig på en sånn måte jeg sliter kjenne igjen den gamle meg, og trives svært godt som den nye meg! Har jo også blitt sterkere psykisk på grunn av dette. En god egenskap å ha i en jobb der du gir lindrende behanding til kreftpasienter med kort forventet levetid igjen, som krever mye av deg som medmenneske.

Nå slipper jeg ha så mange baller i luften som før, så kan virkelig fokusere på det jeg vil og en av tingene er jo dette. Håper jeg fortsatt kan få gleden det er ha en så dyktig coach som deg Børge til å følge meg opp på denne ferden.»

Eivind B.


«Under din coaching har jeg forandret kroppen totalt!» – JCK

JCK-before-after


«De siste 14 dagene har jeg vært på reise. Målingene i dag, etter 14 dager, viser null oppgang/nedgang. Det er jeg ok fornøyd med. Tidligere har resultatet vært oppgang…

Det har vært 6 uker med en stor opptur!! Fra å ha null energi og ikke overskudd til noe når jeg startet, men allerede etter uke 1 kjente jeg at det skjedde positive endringer. Energi og overskudd har bare økt, og til tider har jeg måtte ta det i meg at hvile (fra trening og kamp) faktisk er viktig. Men en helt utrolig god følelse! For ikke snakke om å få sove hele natten gjennom, det gjør mye med humøret også.

Revmatismen har blitt bedre (håper på sikt å kunne redusere mengden medisin, det er litt tidlig ennå), og jeg skal teste ut den metoden du sendte meg for å se hvilke matvarer jeg reagerer på. Virket veldig spennende!

Disse ukene har også lært meg å kjenne bedre etter hva kroppen trenger, automatisk tar jeg bedre valg i matvarer på reise. Dette kommer nok mye av at det spisemønstret du har lagt opp til med 3 hovedmåltid passer meg og min hverdag mye bedre enn 4-5. Søtsug er et ukjent fenomen (med unntak en dag eller to før menstrasjon) og kroppen ønsker positiv energi, ikke «søppelmat».. Det betyr ikke at jeg ikke unner meg en is i sommervarmen, men ikke hver dag/uke 😀

Hovedmålet med å ta kontakt med deg er nådd med glans! Nå skal jeg forsette og spise etter biorytmedietten. Nedgang i fett% vil komme av seg selv, sakte men sikkert.. Så lenge kroppen fungerer, overskuddet er der og jeg kan prestere bra på trening/i kamp er jeg kjempefornøyd!!

M. S. (fotballdommer i UEFA)


«Vi er inne i årets siste timer, og i den forbindelse er det fint å vise takknemmelighet for de som har gjort meg godt, i året som gikk.

Jeg har alltid tildelt mye av min tid og mitt fokus på trening og god egen fysikk. Med årene har naturligvis ikke sistnevnte vært like enkelt som tidligere, og tross stor innsats på gymmen har resultatene latt vente på seg – selv om jeg trøster meg med at det kunne vært mye værre uten all denne innsatsen. Men, tiden var inne for hjelp utenfra – helst av fagekspertise fra øverste klasse. Heldigvis (for meg) er jo vi gamle bekjente 🙂

De siste 6-7 ukene med veiledning fra deg, har jeg oppnådd mer enn hva jeg har klart selv de 2-3 siste årene. Først og fremst er fysikken bedre; har forbrent fett og samtidig bygd muskler – men jeg også har kvittet meg med smerter i korsryggen, fått bedre holdning, føler meg «lettere» i kroppen, utviklet et stabilt blodsukker (noe folk rundt meg også setter pris på), osv osv. Og dette på så kort tid. Helt fantastisk!

Du formidler et tungt budskap med mye forsking bak seg, på en enkel og forståelig måte. Takk takk takk 🙂

Ser frem til et videre samarbeid og ønsker deg og dine en kanon feiring og et fantastisk godt nytt år!»

– Eirik B.J.


Espen er 22 år, og forteller at han i en periode fokuserte på å bli sterk i de tre store (knebøy, benkpress og markløft) mens han gikk på en see food-diet (See food, Eat food). Etter en prolaps snudde prioriteringene litt, og han bestemte seg for å komme i fitnessform med et ønske om å stille i athletic fitness i 2013. Fra 110 kg på førbildet gikk han først ned til 88kg, og videre ned til 76 kg med veiledning fra meg. En forsiktig vektnedgang sikret at styrken ble bevart i størst mulig grad.

Ehamre


De to neste er fra ei jente med en sterk forhistorie, der hun etter mange år med spiseforstyrrelse har kjempet seg tilbake til livet fra en kroppsvekt på bare 30kg. Jeg må imidlertid si på forhånd at jeg dessverre ikke kan ta mot kunder med SF da dette er noe som er svært krevende og som jeg føler krever mye tid, kunnskap, forståelse og omtanke. Hadde jeg hatt kapasitet til det skulle jeg gjerne hjulpet alle som spør, men jeg har måttet innse at jeg bare er en mann med et visst antall timer i døgnet og uka jeg kan jobbe (jeg har søkt om 30 timers døgn og 8 dagers uker, men søknaden har så langt blitt avslått):

«Først må jeg få si tusen takk for utrolig gode mail fra deg i det siste. Betyr veldig mye for meg den tette oppfølgingen og støtten du gir meg.

Har ellers hatt en god uke. En uke med mer glede og gode tanker om fremtiden. Hatt et frimåltid denne uken da det var bursdagsfeiring i familien. Fikk meg til å innse og tenke på hvor «fri» og langt jeg er kommet. At jeg kunne ta et frimåltid midt i uka, sitte og spise sammen med andre og være til stede i hele meg. Ikke ha tanker som surrer om det jeg har i tallerkenen foran meg, men være med på samtaler som foregår rundt bordet. Kunne le fra mitt indre, og ikke presse frem en latter. Sistnevnte er noe jeg har virkelig tenkt på og et tydelig tegn på at jeg har det bra. Jeg kan le og smile fra mitt indre. Jeg har virkelig fått tilbake gleden i livet;)

Jeg har takket være deg oppdaget bloggen til Jakob Løvstad. En blogg som gir meg mange gode tanker og refleksjoner. Jeg så tilbake på noen av hans gamle innlegg der han tok opp dette med å gi slipp. Jeg kjente meg igjen i akkurat dette med å gi slipp uten å vite hva man vil stå igjen med. For når man har levd halvparten av sitt liv med en sykdom og når man fikk denne sykdommen i puberteten (som er da man ofte finner sin identitet) er det ekstra vanskelig å gi slipp. For hvem er man uten sykdommen? Jeg fant min identitet gjennom sykdommen, men det var en falsk identitet.

Det er nesten uvirkelig for meg nå å innse hvor jeg står i dag. Jeg husker fortsatt da jeg lå på sykehuset og så på EKG maskinen som viste at hjertet mitt såvidt slo. Alle verdiene mine var ekstremt lave og jeg var virkelig avmarget. Det verste er at jeg husker at jeg da fremdeles ikke var redd for at hjertet skulle stoppe å slå. Jeg var helt fanget av spiseforstyrrelsen og hadde gitt opp kampen mot den. Jeg gav meg og lot sykdommen vinne….trodde jeg.

I dag står jeg her med over 10kg tyngre kropp, gladere, friskere og gir mer og mer slipp for hver dag. Jeg aldri vil tilbake der jeg var. Jeg er stolt over meg selv. Jeg er stolt over at jeg har klart å kjempe meg opp. Flyttet inn i min egen leilighet, snart fullført mitt første år på ernæringsstudiet….rettere sagt, jeg har startet på det jeg har drømt om. Og om ikke så lenge reiser jeg til USA som jeg har ønsket å reise til i alle år. Jeg har jammen meg mye å glede meg til fremover:)

MEN, alt dette hadde jeg ikke nådd om ikke du hadde gitt meg sjansen til å få hjelp fra deg. Jeg glemmer aldri den dagen jeg fikk mailen fra deg om at du kunne hjelpe meg. Tårene rant og jeg leste mailen om og om igjen for å sikre meg om at det var virkelig. Du trodde på meg fra første stund og støttet meg fra første stund. Aldri har du presset meg til å spise eller gjøre drastiske valg, men heller oppfordret meg og veiledet meg. Du bygget opp selvtilliten min og fikk frem viljestyrken i meg. Lært meg hvordan bruke den i riktig retning.

Ikke bare får du folk i toppform, men du redder liv også. En ekte helt er du:)»

K.L.


”Vil aller først starte med å si at jeg gjorde et av mine viktigste og beste valg da jeg kontaktet deg for (i første omgang) få noen råd angående trening og kosthold pr. mail, svaret jeg fikk av deg ga så mye og det ante meg fort hvor fantastisk flink du er på dette området. Det endte til slutt med at jeg begynte å samarbeide med deg og fikk oppfølging en periode, selv om folk ville sagt det koster penger, så er dette verdt alle pengene.

Fra å gå rundt som en halvfeit nerd , med lav selvtillitt og en periode hvor jeg hadde lite gnist i mye av det jeg foretok meg så fikk du meg på rett kjør. Du fikk meg heller til å bli en bra trent nerd, med bedre selvtillit og  mye mer gnist i det jeg foretok meg i.

Anbefaler enhver person til å samarbeide med deg, du utretter mirakler sammen med kundens innsats og sammen blir det dynamitt. Jeg er stolt, beæret og veldig glad for at jeg har fått samarbeide med deg og det har vært veldig lærerikt og jeg kjører fortsatt mye av de prinsippene du lærte meg, jeg har satt folk på diett på jobben, folk spør meg hele tiden om råd til ditten og datten, eneste jeg gjør er å tenke som deg og følge de prinsippene du har lært meg, og som som meg så får de også resultater.

Tusen takk igjen for all hjelp, og jeg gleder meg til nestegang vi skal samarbeide, for jeg garanterer at det ikke blir siste gang!

Odd-Erik Ilbråten Nielsen


En investering for livet: En coach skal veilede deg, og hjelpe deg å oppnå det du vil, men det er fortsatt du som må gjøre jobben. Jobben hans blir dermed å motivere deg, og å finne den triggeren i deg som gjør at du klarer det på egenhånd.

Med Børge i ryggen har man noen som kan støtte og veilede, og gi det det sparket i rumpa som er nødvendig. Ikke bare en coach, men også et medmenneske som forstår at du også kun er et menneske, og som behandler deg deretter. Du finner troen på deg selv, og på at du faktisk kan klare det du vil – troen på at du har det i deg!

Å lære og kjenne seg selv, mestringsfølelse, den indre motivasjonen og genuine treningsgleden som gir deg det overskuddet du trenger til å oppnå dine mål og mer. Og for ikke å glemme forståelse for hvordan det er de små, men korrekte endringene som faktisk utgjør en enorm total, og fantastiske resultater!

B.N.