Jeg har igjen vært i det eksperimentelle hjørnet og snekret sammen en nydelig oppskrift, for tiden min favoritt i måltidet etter trening…
Søtpotet er til tross for navnet, ikke i slekt med poteten. Den har et høyt innhold av betakaroten, som gulrot – og faktisk kan smaken minne litt om gulrot, bare søtere. Den er svært næringsrik og har et karbohydratinnhold på bare 20g pr 100g. For deg som har vært i USA og smakt ‘sweet potato pie’ så skjønner du hvor jeg har hentet inspirasjonen fra.
Oppskriften er glutenfri.
Ok, la oss sette i gang. Oppskriften er som følger:
200g søtpotet
100g bokhvetemel, fin type (som igjen – til tross for navnet – ikke har noe med hvete å gjøre)
1 banan (kan sløyfes)
2 egg
1ss extra virgin kokosnøttolje eller olivenolje
30g MyoProtein valgfri smak (tilsett evt 1ss kakao ekstra hvis du bruker MyoProtein mocca-sjokolade)
1ts bakepulver
1ss kanel
1ts kardemomme
1/2-1/4ts nellik (sterk på smak)
Søtes med 1/2ts Stevia, 3-5ss Splenda, Sukrin, eventuelt honning for deg som vil ha mer karb i oppskriften
Søtpoteten kan kokes med skallet på, og deles med fordel i to for å få plass i en kasserolle. Koketiden er ca 20-30 minutter, den skal være så myk at du lett kan stikke en kniv gjennom den. Mos den med gaffel og bland den i en bolle med most banan og eggene. Tilsett bokhvetemel, MyoProtein, bakepulver og krydder. Spe ut med litt lunkent vann til du har en tyktflytende røre.
Nå kan du helle røren over i en ildfast form med bakepapir, eller i muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 180 grader, sjekk at den er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller gaffel i midten, er det fuktig røre eller deig på den må du steke noen minutter til.
Serveringstips og varianter:
- revet kokosnøtt og valnøtter i kakedeigen
- bytt bokhvetemel med tilsvarende mengde mandelmel for en lavkarb-variant
- bytt søtpotet med gulrot – jepp da blir det gulrotkake
- lavfetts sjokoladesaus, 1ts kakao og 10g MyoProtein mocca-sjoko eller M-Factor dark choco røres sammen til en tykk glasur og smøres på toppen
- stek «lapper» og ha på ei skive brunost (100% geitost) med blåbær/jordbærsyltetøy (uten sukker)
- glasur med 1-2 piskede eggehvitter, 1-2ss mager kesam eller Skyr, noen dråper vanilje-essens, eller noen dråper sitron og revet sitronskall
Næringsinnholdet i basisoppskriften er omtrent 140g karb, 50g protein og 20g fett – som vil si 950kcal for hele kaka.
Enjoy!
Børge A. Fagerli
Coach MyRevolution Team
Heisann! hvilket proteinpulver anbefaler du hvis man skal lage gulrotkake varianten av børges kake?
håper på svar før helgen!
-takk.
forresten er det mulig å sløyfe proteinpulveret om man lager gulrotkake?
og må jeg evt. fylle på mer mel eller noe?
Det går litt raskere å få svar hvis du sender meg en mail, er ikke hver dag jeg sjekker kommentarene på artikler jeg har skrevet for mange måneder siden 🙂
MyoProtein jordbær ville jeg brukt da. Poenget her å lage en sunnere variant av en kake, om du vil lage det på vanlig måte så er det selvfølgelig opp til deg selv.
Tilbakeping: Kakemonster » Go Lean
Tilbakeping: Matplanen etter konkurransene | Miss Mowmow
Tilbakeping: Søtpotetbrød.. « Carl-Erik & Sandra – Bodybuilding og Helse
Tilbakeping: Inspired by… | Miss Mowmow