Hopp til innholdet

Børge’s Søtpotet-Kake

Jeg har igjen vært i det eksperimentelle hjørnet og snekret sammen en nydelig oppskrift, for tiden min favoritt i måltidet etter trening…

Søtpotet er til tross for navnet, ikke i slekt med poteten. Den har et høyt innhold av betakaroten, som gulrot – og faktisk kan smaken minne litt om gulrot, bare søtere. Den er svært næringsrik og har et karbohydratinnhold på bare 20g pr 100g. For deg som har vært i USA og smakt ‘sweet potato pie’ så skjønner du hvor jeg har hentet inspirasjonen fra.

Oppskriften er glutenfri.

Ok, la oss sette i gang. Oppskriften er som følger:

200g søtpotet
100g bokhvetemel, fin type (som igjen – til tross for navnet – ikke har noe med hvete å gjøre)
1 banan (kan sløyfes)
2 egg
1ss extra virgin kokosnøttolje eller olivenolje
30g MyoProtein valgfri smak (tilsett evt 1ss kakao ekstra hvis du bruker MyoProtein mocca-sjokolade)
1ts bakepulver
1ss kanel
1ts kardemomme
1/2-1/4ts nellik (sterk på smak)
Søtes med 1/2ts Stevia, 3-5ss Splenda, Sukrin, eventuelt honning  for deg som vil ha mer karb i oppskriften

Søtpoteten kan kokes med skallet på, og deles med fordel i to for å få plass i en kasserolle. Koketiden er ca 20-30 minutter, den skal være så myk at du lett kan stikke en kniv gjennom den. Mos den med gaffel og bland den i en bolle med most banan og eggene. Tilsett bokhvetemel, MyoProtein, bakepulver og krydder. Spe ut med litt lunkent vann til du har en tyktflytende røre.

Nå kan du helle røren over i en ildfast form med bakepapir, eller i muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 180 grader, sjekk at den er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller gaffel i midten, er det fuktig røre eller deig på den må du steke noen minutter til.

Serveringstips og varianter:

  • revet kokosnøtt og valnøtter i kakedeigen
  • bytt bokhvetemel med tilsvarende mengde mandelmel for en lavkarb-variant
  • bytt søtpotet med gulrot – jepp da blir det gulrotkake
  • lavfetts sjokoladesaus, 1ts kakao og 10g MyoProtein mocca-sjoko eller M-Factor dark choco røres sammen til en tykk glasur og smøres på toppen
  • stek «lapper» og ha på ei skive brunost (100% geitost) med blåbær/jordbærsyltetøy (uten sukker)
  • glasur med 1-2 piskede eggehvitter, 1-2ss mager kesam eller Skyr, noen dråper vanilje-essens, eller noen dråper sitron og revet sitronskall

Næringsinnholdet i basisoppskriften er omtrent 140g karb, 50g protein og 20g fett – som vil si 950kcal for hele kaka.

Enjoy!

Børge A. Fagerli
Coach MyRevolution Team

7 kommentarer til “Børge’s Søtpotet-Kake”

  1. Heisann! hvilket proteinpulver anbefaler du hvis man skal lage gulrotkake varianten av børges kake?

    håper på svar før helgen!
    -takk.

  2. forresten er det mulig å sløyfe proteinpulveret om man lager gulrotkake?
    og må jeg evt. fylle på mer mel eller noe?

  3. Det går litt raskere å få svar hvis du sender meg en mail, er ikke hver dag jeg sjekker kommentarene på artikler jeg har skrevet for mange måneder siden 🙂

    MyoProtein jordbær ville jeg brukt da. Poenget her å lage en sunnere variant av en kake, om du vil lage det på vanlig måte så er det selvfølgelig opp til deg selv.

  4. Tilbakeping: Kakemonster » Go Lean

  5. Tilbakeping: Matplanen etter konkurransene | Miss Mowmow

  6. Tilbakeping: Søtpotetbrød.. « Carl-Erik & Sandra – Bodybuilding og Helse

  7. Tilbakeping: Inspired by… | Miss Mowmow

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *