Hopp til innholdet

Børge’s heite burgere

Er nesten i matrus her over å ha spist mine usannsynlig saftige og gode hjemmelagede burgere. Delvis fordi jeg har laget dem selv, men også fordi jeg synes fettdryppende burgere på fastfood-sjapper som knaser av brusk, bindevev og annet avfall når man setter tenna i dem er disgusting.

Jeg liker sterk mat, spesielt ser det ut til å gjelde når jeg er på diett, så her er den perfekte oppskriften for de som vil utfordre smaksløkene sine.

Ingredienser:

 • 500g karbonadedeig (mellom 2-5% fett) eller kvernet biffkjøtt
 • En klype havsalt eller urtesalt
 • 1spiseskje koriander og 1 teskje cumin (spisskumin) – frisk, finsnittet eller ferdige finmalte i krydderglass.
 • 1 ss dijonsennep
 • 1/2 rød chili, finsnittet… for ekstra fettforbrenning, yeah!
 • 1 rødløk, finsnittet. Er litt sterkere på smak enn vanlig løk
 • 1-2 fedd hvitløk, finsnittet… Jeg elsker hvitløk, og deler gleden ved å puste på alle som står innenfor komfortsonen min. Og så er det effektivt mot han sleske fyren i Twilight som alle småjentene dåner over.
 • 1 egg
 • En liten håndfull revet parmesan og/eller Vita Hjertego ost

Bland sammen kjøtt, krydder, dijonsennep, løk, hvitløk og chili i en bolle. Tilsett egg for å binde deigen sammen. Rasp over osten, en håndfull eller ca 30-40g avhengig av hvor store hender du har. Osten vil gi ekstra bindekraft, gjøre det enklere å steke (anbefaler steking i kokosfett eller MCT) og runder av smaken helt perfekt.

Nå er det på tide å legge følelse i det, så vask hendene – noe du burde gjort det før du startet, din skitne tøysegutt/tøysejente/tøyseperson – og ta opp en passe klatt med deig som du klapper og former til en burger. Eventuelt pupper og falloser for de som foretrekker litt variasjon – det gjør jo «Børge’s heite burgere» enda mer treffende. Du kan lage 3-4 burgere av deigen, men jeg liker skikkelige panserburgere og lager to på 250-300g.

Sett en teflonpanne på sterk varme og fres hver side av burgerne kjapt i ca 30sek – 1 minutt sånn at du lukker stekeoverflaten. Skru ned på lav varme for å  la dem gjennomstekes. Når det pipler fram kjøttsaft på ene siden kan du snu dem. En 250-300g burger trenger ca 5-7 minutter steketid totalt, og en 150g ca halvparten.

Når de er ferdig stekt kan du servere dem på Ezekielbrød (min favoritt), eller når du først er i gang – hjemmelagede burgerbrød – med noen tomatskiver, syltede agurkskiver og ketchup/BBQ-sauce. Krydre med salt og pepper hvis du synes det er nødvendig, men jeg anbefaler at du smaker på dem først. Det er også godt med ruccolasalat eller annen salat på toppen. Er du på diett kan du droppe brødet og spise litt ekstra salat, broccoli eller frisk ananas ved siden av.

Børge fagerli´s proteinhamburger

Næringsinnhold pr 150g burger (totalt 4stk):
5g karbohydrat
30g protein
7g fett
200kcal

Vel bekomme, og join fanklubben min på Facebook hvis du skryter av hvor gode mine heite burgere er.

3 kommentarer til “Børge’s heite burgere”

 1. Når jeg endelig tok meg tiden til å fin snitte løk og chili smakte burgern fantastisk! utrolig bra!

  Er for tiden på diett, så kunne ikke kose meg max med brød og greier, men det kommer i april:D!

 2. Tilbakeping: Trening, diett og psykologi - en enkel innføring - MyRevolution

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *