Hopp til innholdet

Hurtig vektnedgang med PSMF

Proteinsparende Modifisert Faste (PSMF) er den beste ekstrem-dietten for hurtig vektnedgang på kort tid. Helt ulik de andre «sultekurene» vil du tilføre kroppen de viktigste næringsemnene for å bevare muskelmasse og energi, og uten endeløse timer på tredemølle!

 

(En liten påminnelse, som jeg ser meg nødt til å få med her etter å ha svart på vanvittig mange unødvendige spørsmål under artikkelen og på mail: LES NØYE RETNINGSLINJENE PÅ HVA DU SKAL SPISE OG HVA DU SKAL TRENE FØR DU SPØR! Dette er en enkel diett med enkle retningslinjer, selv om den er ekstrem. Hvis du vil trene mer eller spise andre ting enn det som står her – gjør for all del det, men da er det IKKE PSMF LENGER!)

Vi har en krise på gang! Badevekta gikk nettopp flere runder over det forventede, og den skremmende sannheten kikker tilbake på oss fra speilet. Vi skal inn i den nyinnkjøpte kjolen som kostet halve månedslønna – eller inn i bestefars konfirmasjonsdress som stolt har blitt påkledd til enhver festlig anledning siden århundreskiftet (det forrige). Vi har en uke på oss, så noe må gjøres raskt!

Vi skal ikke gå timesvis på tredemølla eller bare spise selleri og gulrøtter heller. Riktignok danner vi et enormt kaloriunderskudd, men kroppen får ikke den næringen den trenger og de andre vil synes du er rimelig kjedelig hvis du bare sitter apatisk på en stol og sover hele kvelden på festen, uansett hvor fin og slank du er blitt….

Løsningen er en såkalt Protein Sparende Modifisert Faste, eller PSMF, og du vil snart forstå hvorfor den har fått dette navnet.

Det verste du kan gjøre for vektnedgang er å sultefore deg. Jeg anser PSMF for å være den beste dietten for å gå ned i vekt på kort tid, der du faktisk får spise deg ganske mett til et måltid – men det er viktig at du følger retningslinjene for både total varighet og kontrollerte spisedager underveis i dietten. Kort sagt kan du gå lengre på dietten jo mer fett du har på kroppen, men for langvarige resultater må du heller vurdere en livsstilsendring og en tilnærming til kosthold som du kan bruke over lengre tid – ikke bare som en kortsiktig løsning.

Første prioritet er et tilstrekkelig høyt proteininntak

og det har flere årsaker:

 • Kroppen er like glad i å bryte ned protein i kroppen som fett, og proteinet du spiser lagres ikke i kroppen i den forstand, så den vil da bryt ned muskler for å dekke et kaloriunderskudd. Det vil vi unngå med å gi kroppen mer protein via kostholdet, sånn at det ikke er nødvendig å tære på verdifull muskelmasse. Noen tror at man automatisk vil få større muskler av å spise protein, men dette er helt feil – og på et ekstremt kaloriunderskudd som dette er det bortimot umulig.
 • Økt Forbrenning. Den såkalte termiske effekten av mat er høyest med protein sammenlignet med karbohydrater eller fett. Fordøyelse og behandling av protein i kroppen er en energikrevende prosess der omtrent 25% av kaloriene du inntar forbrennes – mot tilsvarende 3-5% for karbohydrater og fett. Det vil si at om du erstatter karbohydratene og fettet i kosten med like deler protein vil man kunne gå mer ned i vekt hvis man har et kaloriunderskudd.
 • Bedre metthetsfølelse. Karbohydrater kan gi ustabilt blodsukker og energisvingninger og ofte trigger det lysten på mer søtsaker og mat. Fett er riktignok mer mettende, men siden det inneholder over dobbelt så mye energi per gram som protein bør man holde dette under kontroll når man skal skape et høyest mulig kaloriunderskudd. Når man reduserer både karbohydrat- og fettinntaket som på denne dietten, opplever mange at alt som heter sultfølelse og søtsug forsvinner!

Dette er mat som inneholder protein:

 • Svinekjøtt og skinke
 • Biff (flatbiff, indrefilét, ytrefilét)
 • 12-15 skiver kjøttpålegg (skinke, hamburgerrygg, pastrami)
 • Karbonadedeig
 • Kyllingfilét
 • Tunfisk
 • Laks, ørret, makrell (husk at dette er fet fisk som inneholder 10-15g fett per porsjonsstørrelse)
 • Torsk, sei, uer, kveite
 • 1 boks mager kesam eller cottage cheese med Fun Light som smakstilsetning, eller Skyr (de inneholder både karbohydrater og fett og bør derfor begrenses til kun et måltid per dag). Du kan også spise en halv boks og tilsette 20g av MyoProtein proteinpulver (edit April 2020: eller Vegan Protein) noe som også gir en mye bedre smak!

Studier og praktiske eksperimenter har vist at vi bør innta 2-2,5g protein per kg kroppsvekt per dag på denne dietten (opptil 3g hvis du er veldig aktiv), avhengig av hvor mye fett du har å ta av. Er du veldig overvektig kan det være nok med 2g per kg kroppsvekt.

Det beste er å regne ut fra *fettfri* kroppsvekt, som vil si kroppsvekt minus fettvekt og så gange med 2,5-3,5g per kg kroppsvekt (jo mer muskler og jo høyere aktivitetsnivå, jo mer protein), men det krever en relativt nøyaktig beregning eller måling av fettprosent og det er det jo ikke alle som har mulighet til.

For å demonstrere med noen eksempler:

100kg godt trent mann på 1,90cm med bare litt for mye fett å ta av:

2,5g/kg x 100kg = 250 gram protein

100kg utrent mann med lavt aktivitetsnivå på 1,75cm som trenger å gå ned mye i vekt:

2g/kg x 100kg = 200 gram protein

Hvis vi hadde visst fettprosenten til disse to:

100kg, 15% fett = 85kg fettfri kroppsvekt

3g/kg x 85 = 255 gram protein

100kg, 35% fett = 65kg fettfri kroppsvekt

3g/kg x 65 = 195 gram protein

Som du ser kommer du i ca samme område uavhengig av formel.

En omtrentlig porsjonsstørrelse som gir ca 25-30g protein pr måltid er 120-150g kjøtt, kylling eller fisk, eller omtrent en vanlig kyllingfilét, et kjøtt/fiskstykke på størrelse med knyttneven din eller litt større enn bokstypen som brukes til hermetisk tunfisk. En boks mager kesam/cottage cheese på 250g gir 30g protein.

 • Er du 60-70kg skal du spise omtrent 4-5 slike porsjoner (120-150g protein) hver dag fordelt på 3-4 måltider, avhengig av hva som passer best. Det vil si at for eksempel middag vil bestå av to porsjonsstørrelser.
 • Er du 80-90kg skal du spise 5-6 slike porsjoner (150-200g protein) fordelt på 3-4 måltider – altså vil 2 av måltidene bestå av to porsjonsstørrelser kjøtt/fisk, og det beste er å spise mer til frokost (gir bedre metthetsfølelse resten av dagen) og i dagens siste måltid (siden det da er lenge til du skal spise igjen).
 • Er du 100-120kg eller mer skal du spise alle 3-4 måltider med TO porsjonsstørrelser i hvert måltid (180-240g+ protein).

Essensielle Fettsyrer og Grønnsaker

Protein er ikke det eneste du skal spise. Det er viktig å få i seg essensielle fettsyrer, spesielt EPA og DHA, som kun fås fra marine kilder (fisk, sel). Dette dekker du enkelt enten ved å spise et par porsjoner fet fisk som sild, makrell eller (helst villfanget) ørret/laks, eller ved å ta 2 x 500mg kapsler konsentrert omega 3 fra krill.

Du synes kanskje at dette høres ensformig ut og er lite mat, så for å fylle opp magesekken litt ekstra får du spise så mye du vil av forskjellige grønnsaker (ikke de stivelsesrike typene). Grønnsaker har veldig lite karbohydrater eller kalorier, men er proppfulle av viktige mikronæringsstoffer som fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Oversikt over grønnsaker du kan spise (ikke en komplett liste, se www.matvareguiden.no og hold deg til de som har mindre enn 5g karbohydrat pr 100g vare):

 • Salat
 • Agurk
 • Broccoli
 • Blomkål
 • Tomat
 • Spinat
 • Selleri
 • Paprika
 • Løk

Du får kun spise små mengder gulrøtter, mais eller erter, fordi disse inneholder mer karbohydrater, og det samme gjelder frukt og bær. Dette betyr ikke at du ikke skal spise sånt på diett generelt, men på akkurat denne dietten der vi ønsker å oppnå så høyt kaloriunderskudd som mulig på så kort tid som mulig skal du ikke spise det.

For å gi en praktisk øvre grense, som både gir mer frihet i matvalg og gjør dietten litt mer smakfull:

 • Maks 30g karbohydrat pr dag
 • Maks 30g fett pr dag

Det kan være fristende å spise kun protein og redusere karbohydrater og fett så nært 0g som mulig for å dermed skape et større kaloriunderskudd, men i praksis ser det ikke ut til å utgjøre så stor forskjell at det er verdt det – dvs hvis 200kcal ekstra fra litt karbohydrater og fett gjør dietten mer overkommelig, vil det veie opp for de få grammene med fett du *muligens* sparer (jeg sier muligens, for vekttap handler ikke utelukkende om kalorier inn – kalorier ut, det er en anelse mer komplekst enn som så).

Husk at du kan krydre maten så mye du bare vil, faktisk er det helt nødvendig å salte maten ekstra på en slik diett for at du skal føle deg våken og opplagt.

Salt er en viktig elektrolytt og væsketapet som følge av mangelen på karbohydrater kan gjøre deg slapp og dehydrert og mange opplever hodepine. Det er en stor myte at man vil få bedre resultater på en diett av å redusere saltinntaket, så hold det så normalt som mulig og vurder å faktisk salte mer enn vanlig.

Eksempel på en dagsplan for kvinne på 60kg (mann på 80kg i parentes):

Frokost:

1 tomat, sjampinjong og broccoli

150-200g kyllingfilét krydret med karri, salt, pepper og litt sitronsaft (to kyllingfiléter for mann på 80g)

 

Lunsj:

Stor salat med agurk, løk og paprika

150g strimlet svinekjøtt

Salsa og tacokrydder

 

Middag:

Grønnsakswok med 200g biffstrimler eller kylling (opptil dobbelt porsjon for mann på 80kg)

Eller stor salat med 1/2 renplukket og skinnfri grillet kylling (dobbelt porsjon for mann på 80kg)

 

Kosttilskudd

 • Vi har allerede nevnt essensielle fettsyrer (omega 3) – Vital Arctic Oil. Et kosttilskudd du absolutt bør benytte, og som du finner i nettbutikken vår. Er du veganer fins det algebaserte omega-3 tilskudd på markedet.
 • Multivitamintilskudd anser jeg som unødvendig siden du spiser så mye grønnsaker på denne dietten og fordi animalske proteinkilder også inneholder mange næringsstoffer. Spiser du vegetariansk eller vegansk bør du ta tilskudd av vitamin B12, og muligens også vitamin D, jern, kalsium, sink og jod (avhengig av hvor godt sammensatt kostholdet ditt er, og om du har eksisterende mangler).
 • Et proteinpulver av høy kvalitet vil gjøre det enklere å få i seg et måltid når man har dårlig tid, eller i forbindelse med trening – og det er i tillegg en kostnadseffektiv måte å sikre proteininntaket på. Vårt MyoProtein koster ca 50kr per 100g rent protein, mens tilsvarende proteinmengde kylling og biff koster 60-90kr (500g vare). For de som ikke tåler eller ikke ønsker melkeproteiner har vi Vegan Protein.
 • 15-20mg sink og 200-400mg magnesium før leggetid støtter søvn, og bidrar til å opprettholde immunforsvar, hormonnivåer og muskelfunksjon. Se Vital Sleep i vår nettbutikk.
 • Grønn te er full av antioksidanter og inneholder mange stoffer som gir bedre fettforbrenning. Kombinert med capsaicin fra chilipepper gir det en dobbel effekt når det kommer til fettforbrenning. Grønn te er best å drikke, men vi har også et bra substitutt i nettbutikken vår.

Dette er på ingen måte en komplett liste, og heller ingen nødvendighet hvis kostholdet er næringsrikt – men siden dette blir et stort kaloriunderskudd kan det være vanskelig å dekke alt, så anse dette som vår anbefaling og oversikt over de kosttilskudd som er best egnet i forbindelse med PSMF dietten.

Trening

Trening bør ikke overdrives på PSMF, kaloriunderskuddet er allerede såpass stort at det er ikke nødvendig med store mengder kardio/forbrenningstrening. En kjapp gåtur eller sykkeltur på 30 minutter 3-4 ganger per uke er tilstrekkelig.

Intervalltrening er uaktuelt på en slik ekstremdiett, og selv om du er i toppform og vant til mye trening må du enten finne deg i å kutte helt ned på slik trening når du følger PSMF, eller så må du velge en annen diett som gir mer kalorier.

Vekttrening er imidlertid viktig, da det vil bevare muskelmasse, styrke og gi en økt forbrenning. Det er vanskelig å trene lange økter med tunge vekter, så her skal du kun kjøre et minimalt helkroppsprogram med noen få enkle øvelser. Du bør også kjenne at du trener på overskudd, så hvert sett skal avsluttes med minst 1-2 repetisjoner i reserve eller når du ser at det går merkbart tregere å løfte vekta. Det vil faktisk være mulig å øke i styrke på et slikt program, spesielt for de av dere som har trent til utmattelse flere ganger i uka de siste månedene. Kroppen trenger å restituere seg med jevne mellomrom og på PSMF er restitusjon av høyeste prioritet.

Jeg foreslår følgende program:

Dag 1:

Knebøy – 2 sett 5-8 repetisjoner

Lårcurl eller Glute-Ham Raise – 1 sett 10 repetisjoner

Decline benkpress eller dips for bryst – 2 sett 5-8 repetisjoner (se denne artikkelen)

Foroverbøyd roing eller sittende roing – 2 sett 5-8 repetisjoner

Sidehev – 1 sett 10-15 repetisjoner

Nedtrekk med smalt underhåndsgrep – 1 sett 10-15 repetisjoner

Planke og sideplanke for kjernemuskler

 

Dag 2:

Rumenske/strake eller vanlige Markløft – 1-2 sett 5-8 repetisjoner

Beinpress på ett bein eller bulgarsk utfall – 1 sett 10-15 repetisjoner

Decline benkpress eller dips for bryst – 2 sett 5-8 repetisjoner

Nedtrekk/chins med skulderbredt overhåndsgrep – 2 sett 5-8 repetisjoner

Sidehev – 1 sett 10-15 repetisjoner

Sittende eller omvendt roing – 1 sett 10-15 repetisjoner

Valgfri mageøvelse

Hvor lenge du kan gå på PSMF

Etter å ha fulgt PSMF dietten i en uke vil du sannsynligvis ha gått ned alt fra 3kg opptil 10kg i enkelte tilfeller. Husk at vektnedgangen de første dagene er en følge av væsketap på grunn av lavere karbohydratinntak, så dette tallet kan variere mye. Det er heller ingen grunn til å fortvile om du bare har gått ned 1-2kg, når væskenivåene stabiliserer seg vil du se at buksa har blitt løsere i livet og at fettprosenten har gått ned, og dette er jo det aller viktigste! Badevekt er dessverre en dårlig indikator på framgang som mange henger seg alt for mye opp i.

Den beste måten å avbryte dietten på er å gå tilbake til et normalt kosthold…MED MINDRE dette kostholdet var det som gjorde at du la på deg i utgangspunktet. For hvis du vil vedlikeholde vekta du nå har kommet ned på må du spise det samme som en person på denne vekta ville gjort. Går du tilbake til å spise det samme som når du veide 100kg vil du snart veie 100kg igjen.

(Du som har lest artikkelen tidligere vil oppdage at jeg helt har fjernet konseptet med «oppkarbing» da jeg etter hvert innså at det ikke ga noen spesiell økning i forbrenning og heller ikke var spesielt heldig fysiologisk eller mentalt).

Det er mulig å kjøre flere PSMF dietter etter hverandre til du har nådd din målsetning, så for å låne noen praktiske retningslinjer fra Lyle McDonald og hans Rapid Fat Loss bok kan det se sånn ut

De som trener mye og er lavt i fettprosent fra før av:

 • maks 10 dager sammenhengende på diett

De som har en moderat treningsmengde, og litt ekstra fett å ta av (dvs størstedelen av befolkningen):

 • 2-6 uker sammenhengde på diett
 • Et såkalt «gratis-måltid» hver uke, som betyr at du bare spiser det du har lyst på til middag på fredag eller lørdag, det kan være alt fra pizza til mors kjøttkaker i brunsaus.

De som er svært overvektige

…og som i tillegg kanskje ikke har så høyt aktivitetsnivå kan faktisk gå lengre perioder på diett uten å oppleve negative tilpasninger av en diett:

 • 1-3mnd sammenhengende
 • 2 «gratis»måltider hver uke, men her snakker vi ikke om Spis-så-mye-du-vil buffet på Peppe’s, heller et balansert måltid med hva du nå enn er fysen på. Resten av dagen følges dietten.

En snillere variant

Det er faktisk også mulig å legge inn enkelte dager i uka med PSMF og så spise normalt de andre dagene (hørt om 5:2 dietten?), for eksempel hvis du trener 4 dager i uka kan du spise normalt da og så følge PSMF på dagene uten trening. Det er noe forskning som viser at dette fungerer bedre enn sammenhengende dager med diett, men det er også noe forskning som ikke viser noe spesiell fordel – så her er det vel egentlig bare å prøve seg fram og se hva du foretrekker selv.

 

Diverse spørsmål

Kan jeg spise matvare X som ikke står på listen? 

Poenget med denne dietten er å skape et så stort kaloriunderskudd som mulig, men hvis akkurat denne matvaren gjør det enklere for deg å gjennomføre – og du da ikke overstiger 30g karb og 30g fett på dagstotalen (ref artikkelen) så er det helt opp til deg hva du vil spise.

Det var uansett ikke mulig å få med absolutt alle matvarer tilgjengelig som oppfyller kriteriene i artikkelen om PSMF, men tenk over at det faktisk kan være fordeler med å gjøre dietten mer ensformig og ikke så smakfull som mulig. Ensformighet, selv om det jo da fjerner litt av matgleden – vil faktisk kunne redusere sultfølelsen.

Veldig smakfull mat fyrer nemlig av en solid shot av nevrotransmitteren dopamin – du vet, den som også fyres av når du drikker alkohol, røyker, bruker visse narkotiske midler – men også når du gjør noe nytt og spennende. Dette er en del av forklaringen på hvorfor vi kan spise oss mett på middag, men allikevel ha plass til dessert etterpå – vi går fra en smak til en annen. Dette fenomenet er en grunn til at fitnessfolk kan spise kylling, ris og brokkoli til hvert måltid, hver dag på konkurransediett – de vet at det motvirker det overdrevne fokuset på mat som oppstår når man går på diett.

Kan jeg følge periodisk faste samtidig?

Det å begrense spisevinduet kan være fordelaktig for å holde kontroll på matlysten for mange, men jeg foretrekker i så fall versjonen der du spiser første måltid innen 2 timer etter du står opp og unngår å spise større måltider sent på kvelden. Se videoen om Biorytmisk Kosthold på vår Facebook-side for mer informasjon.

Jeg har nesten ikke gått noe ned i vekt etter ei hel uke – og – jeg gikk opp alt jeg gikk ned etter bare noen dager med vanlig mat igjen…hva gjør jeg feil?

Det er viktig å forstå at din kroppsvekt, utover muskler, knokler og bein, hud/hår/negler, indre organer osv ikke bare er fettmasse, men både en stor andel væske (faktisk er menneskekroppen 50-60% vann) samt all den matmassen som er i mage og tarm for å fordøyes.

Fordi et stort kaloriunderskudd kan oppleves som en påkjenning på kroppen, er det mange kropper som får en stressreaksjon – og stresshormoner har en tendens til å holde ekstra vann i kroppen.

I tillegg vil spesielt fiber binde vann i tarmene, og hvis du på PSMF spiser mer grønnsaker enn du vanligvis gjør, har du forklaringen der. Faktisk har jeg sett folk som har droppet så mye som 5kg på bare noen få dager uten grønnsaker eller annen fiberrik mat.

Det vil også være sånn at når du går tilbake på det vanlige kostholdet og spiser mer karbohydrater, vil dette binde glykogen og væske – som alene kan gi en vektøkning på 3-5kg for enkelte.

Hormonelle endringer hos kvinner gjennom en menstruasjonssyklus kan også gi store svingninger i væskeretensjon og vekt, og en PSMF kan også påvirke disse hormonelle svingningene og dermed også væskeretensjon og vekt.

Så mitt beste tips er faktisk bare å stole på at kaloriunderskuddet gjør jobben, og at selve fettreduksjonen ikke vil vise seg før væskenivåene i kroppen har fått stabilisert seg litt. Vann og fett er to forskjellige ting.

Det fins selvfølgelig også de som blingser på kaloriinnhold i maten de har spist, så dobbeltsjekk gjerne dette med en anerkjent matvaretabell (for eksempel MyFitnessPal er notorisk for å ha en database med unøyaktige tall).

Kan du sette opp en diettplan til meg?

Jeg skjønner at templatet i artikkelen kan virke mangelfullt hvis du veier mye mer eller mindre enn eksemplet jeg har gitt, men jeg har nok dessverre ikke mulighet til å tilby utstrakt support på en diett som jeg anser for å både være enkel (spis magre proteinkilder og grønnsaker) og såpass ekstrem og kortsiktig.

Jeg er mer opptatt av å hjelpe mennesker med å gjøre varige og langsiktige endringer i kropp og sinn.

Da oppfordrer jeg heller til at du heller bruker en egnet app som f.eks. MyFitnessPal eller Lifesum til å planlegge en slik diett, og unngår å overkomplisere det som jo strengt tatt bare skal være en kortsiktig plan før du går tilbake til et – forhåpentligvis – balansert og variert kosthold for å vedlikeholde vekta.

Men spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger utover dette er du hjertelig velkommen til å sende meg!

Lykke til!

Børge A. Fagerli

Product Manager

Vær den første til å få beskjed om nye artikler, podcaster, spennende forskning eller andre relevante nyheter!

* indicates requiredKryss av for å godkjenne at du ønsker å motta mail fra oss:

Du kan avmelde deg når som helst ved å trykke på linken «Avmeld» nederst i hvert nyhetsbrev du mottar fra oss. Se også våre nettsider for personvernerklæring.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


356 kommentarer til “Hurtig vektnedgang med PSMF”

 1. Tilbakeping: På egne bein « Iris Margareta

 2. Tilbakeping: En god start på et nytt år - MyRevolution

 3. Tilbakeping: The New Year Resolution | bvdahl – a trainwreck in the making

 4. Tilbakeping: 7 tips for å holde juleflesket unna sideflesket - MyRevolution

 5. Hei. Hvor finner jeg oppskrifter for å prøve denne dietten?. Jeg er en mann på 104 kg, som ønsker å komme ned til rundt 85 kg. Av fysisk aktivitet kan nevnes at jeg har en veldig aktiv jobb, samt at jeg trener karate to gang i uken.

  Jonny

 6. Oppskrifter må du finne på selv, det er en fryktelig enkel diett å forholde seg til, men kriteriet med å unngå karbohydrater og fett begrenser hva du kan lage til ulike krydder, yoghurt-dressinger, sukkerfri ketchup, sennep, og saus-baser som du blander med litt mager kesam (i stedet for smør).

 7. Tilbakeping: Hei, og velkommen hit! | miinvei

 8. Håller på med denna dieten nu, efter en vecka hos svigers 😉 Har ganska hög tränings mängd till vanlig och med relativt låg fettprocent, så anser mig själv i gruppen «De som trener mye og er lavt i fettprosent fra før av». Men i den förbindelsen undrar jag vad du menar med full uppkarbing. Jag skall hålla på med denna dieten i 7 dagar, bör jag då ta oppkarb 5-6 tim o få i mig 250-300 karb.. låter det vettigt?
  Tack på förhand 🙂

 9. For det første passer ikke denne dietten for deg hvis du har høy treningsmengde, så enten må du følge treningsopplegget i artikkelen eller så må du finne en mer moderat diett – et høyt underskudd kombinert med høyt energiforbruk vil som regel/alltid føre til problemer.

  Oppkarbing innebærer en periode på 6 timer der du spiser primært karbohydrater, med lavt inntak av fett. Jeg setter ingen øvre grense her, som det også står i artikkelen, så spis deg mett på de oppgitte matvalgene.

 10. Tack för svar! Skulle kanske nämnt att jag följer artikelns träning i denna perioden, och inte lika hårt som jag brukar. Kanon sida förresten!

 11. dette ser spennende ut! liker veldig godt måten du skriver på.

  jeg har lyst til å prøve dette, men er redd for å gjøre noe feil. kan du si ca hvor mange gram karbo, fett og kalorier jeg bør innta når jeg er 164 cm og 57 kg? skal trene slik som du beskriver i innlegget.
  hva skjer med resultatet om jeg inntar litt mer protein enn det du anbefaler?

  håper du har tid til å svare 🙂

 12. hanna: det er 5g fett pr egg, så det måtte i så fall være maks 1 pr dag.

  maria: dette er en proteinsparende diett, så om du spiser mer protein gjør selvfølgelig ikke det noe mer enn at det blir mer kalorier. 57kg x 2,5g/kg = 142,5g som du gjerne kan runde av opp til 150g. Det gir 600kcal. Det er minimalt med karb og fett, såpass enkelt er det, så lenge du holder deg til anbefalingene i artikkelen så går dette helt greit så ikke nødvendig å gjøre det mer komplisert enn som så.

 13. Dette skal testet for en kort periode før jeg går over til H&F som jeg driver å gå inn på.
  Har du/Dere et forslag til alternativ på mellommåltidet? Laktose er ikke helt gunstig for meg, så utenom dette måltidet så er resten av dagen bare snadder 🙂

 14. heisann.
  Begynte på denne dietten for 5 dager siden.. har gått på lavkarbo 4 måneder før dette, med 1,5 måneders pause.. men med lite vektnedgang.. og ble bare svakere og svakere..
  Nå de siste 5 dagene har jeg økt masse i styrke på denne dietten og føler meg frisk og rask.. har 3splitt program som jeg vanligvis kjører 6 ganger i uka, men har kutta ned til 3.. har ikke no problemer med trening.. kan jeg fortsette på mitt eget program, eller må jeg gå over til det du har lagt inn som annbefaling her?

 15. Stein: dette er bare eksempel på en dagsplan, du kan spise det samme til hvert måltid – f.eks. kylling – bare med ulike grønnsaker og krydder.

  Marte: En slik diett gir en kortvarig økning i diverse signalstoffer i kroppen, så man får en slags «rus» og føler seg svært bra. Så bra at mange tror de er unike snøfnugg som reglene ikke gjelder for, og de lurer seg selv til å tro at de kan trene mer eller kjøre hardere på dietten enn de burde. I 100% av tilfellene går man på en saftig smell, så jeg vil på det sterkeste anbefale deg å følge retningslinjene jeg har satt opp – det er en god grunn til at jeg anbefaler den treningsmengden jeg gjør når underskuddet er så høyt som på denne dietten.

 16. Kjempefin side
  Jeg har tenkt til å begynne på denne dietten. Jeg rekker ikke mer enn 16 dager.
  Bør jeg legge inn en dag med oppkarbing eller kan jeg bare følge denne dietten i hele 16 dager

 17. Hei. Har prøvd dietten før (i fjor) og syns den var knall bra. Nå har lyst til å gå på den igjen, problemet er bare at jeg må på kickboxing trening (ihvertfall 2 gang i uken). Ser at du har frarådet intervall og hard kondis trening sterkt. Må jeg bare glemme hele opplegget da ?? eller er det noe jeg kan gjøre for å kunne gå på dietten og forsatt på den treningen ? Å bytte ut styrke programmet mitt med det som er i artikkelen er ikke noe problem..

  Flott side forresten 🙂

 18. anonym jente:
  Det er jo ikke verre enn å droppe kickboxing den ene uken du følger PSMF. Eller tenker du på å kjøre det over lenger tid?

 19. Hei

  ser at du anbefaler dette som mellommåltid

  Mellommåltid:

  1 boks mager kesam eller cottage cheese med Fun Light

  Eller

  Halv boks med 10-20g MyoProtein eller M-Factor proteintilskudd.

  Dersom jeg trenger et mellommåltid mellom frokost og lunsj, og lunsj of middag , kan jeg ta en halv boks med 10-20g MyoProtein eller M-Factor proteintilskudd til hvert mellommåltid. Eller blir det for mye kalorier

 20. Tilbakeping: Lavkarbo

 21. Silje: forstår ikke spørsmålet ditt, du siterer hva jeg har anbefalt som mellommåltid fra artikkelen, og spør om du kan bruke det som mellommåltid? I så fall er svaret Ja, selvfølgelig. Du kan imidlertid ikke legge til så mange mellommåltider at det blir langt over den anbefalte kalorimengden totalt på dagen.

  1. Mulig jeg formulerte meg litt klønete, men det jeg lurte på er om det er greit med to mellommåltider pr.dag. Et mellom frokost og lunsj, og et mellom lunsj og middag.

   Spiser da en halv boks Skyr med 10-20g proteinpulver pr.mellommåltid. Eller tror du dette blir for mye

   1. Det er faktisk lite lurt å gå og småspise hele dagen, du får elending blodsukkerkontroll og vil bare slite mer med å følge hvilken som helst matplan. Studier bekrefter også at proteininntak bør separeres med minst 3 og helst 4 timer for at kroppen skal respondere på det best mulig. Med proteinntak for tett innpå hverandre vil faktisk cellene bli «refraktoriske» – det vil si de slutter å svare på aminosyresignalet. Spis heller litt større porsjoner til hvert måltid.

 22. Tilbakeping: Proteinsparende modifisert faste «

 23. Nå er det dag 3 med PSMF og synes det fungere greit. Det eneste negative jeg har opplevd er treg mage. Noen andre som har samme erfaring eller har tips til hvordan jeg kan komme meg regelmessig på toalettet

 24. Prøver på nytt med psmf i morgen ettersom det ikke gikk så greit sist gang( vanvittig slapp og ør). Jeg har dog nettopp kjøpt whey cooler fordi jeg har problemer med å innta nok proteiner daglig i kosten. Er dette noe jeg kan fortsette å drikke under dietten?

  1. Jeg anbefaler at du spiser primært vanlig mat for metthetsfølelsen, eller proteintilskudd med en kombinasjon av whey og kasein som MyoProtein – gjerne kombinert med kaseinrike proteinkilder som mager kesam/Skyr eller cottage cheese (bare vær obs på at disse inneholder en del karbohydrater og/eller fett).

 25. Jente 24 år
  VEKT: 57 kg
  HØYDE: 169 cm
  MÅL: Ned i fett%, evt. økning i muskler/stramme opp.

  Det er ikke meningen at jeg skal ned i vekt, men bli kvitt fett som jeg har en del av (resultat av vektnedgang fra 70 kg). Planlegger å følge psmf i 2 uker, for så å gå over til H&F konseptet.

  SPØRSMÅL ANG. PSMF:
  1. Hvor mange kcal bør jeg legge meg på de to ukene?
  2. Hvor mye bør være protein, fett og karbo?

  SPØRSMÅL ANG. H&F:
  1. Er det fornuftig av meg å fortsette på dette etter to uker med psmf?
  2. Hvor mange kval bør jeg legge meg på her for å få ned fett% ytterligere?
  3. Hvor mye bør være protein, fett og karbo?

  1. Har du lest artikkelen? Følg retningslinjene der.

   H&F:
   1. Ja, veldig fornuftig.
   2. Les artikkelen, poenget er at du IKKE skal forhåndsbestemme kalorier, du skal spise når du er sulten.
   3. Les artikkelen

   Ærlig talt – hvis du ikke kan utvise den motivasjonen og viljestyrken det krever å lese artiklene før du spør, så lurer jeg på om du har motivasjon og viljestyrke til å følge diettplanene?

 26. Tilbakeping: Er ny her & trenger hjelp til massiv vektreduksjon

 27. Hei Børge!

  Kan jeg bruke kosttilskudd som Rapid Creatin (binder ikke vann) og BCAA før og etter trening på denne dietten? Nyttig lesestoff forresten, gleder meg til å prøve ut PSMF 🙂

  1. Med tanke på at Rapid Creatin inneholder kreatinforbindelser som i stor grad er uvirksomme, så forundrer det meg ikke at man ikke får væskeretensjon…det er jo tross alt en av årsakene til at kreatin funker 😉 Kjøp vanlig kreatin monohydrat i nettbutikken vår, og ja – BCAA er helt greit.

 28. Kom over en artikkel fra en lege/forsker (http://espenrostrup.com/innføring-i-balansert-lavkarbodiett/).

  Her skriver han:
  «Dersom vi begrenser karbohydratinntaket vårt må vi nødvendigvis øke inntaket av fett i kosten ettersom det går en grense for hvor mye protein vi klarer og bør spise.
  Fettinntak øker ikke blodsukkeret eller insulinutskillelse og det STIMULERER til fettforbrenning. Derfor er det viktig å spise fett til hvert måltid dersom man ønsker å gå ned i vekt.»

  Hvorfor er denne dietten lagt opp uten fett til hvert måltid, dersom det som står ovenfor stemmer? Og er fettsyre-«tilskuddet» vi tar på denne dietten ment som en erstatning for fett i maten, til tross for at man bare inntar det en gang for dagen?

  1. Svaret er ganske enkelt at joda, fettoksidasjonen kan gå ned når du spiser mindre fett – men det har jo ingenting å si når man allikevel ikke spiser fett. Fettoksidasjonen hos mennesker dropper aldri lavere enn ca 30-40g pr dag og det er som regel hvis karbohydratinntaket er høyt også. Hele poenget her er å skape et størst mulig underskudd, og da må man fjerne både fett og karbohydrater. Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer, som vil si at kroppen ikke kan produsere det selv, derfor tar man tilskudd av dette.

 29. Hei Børge! Jeg spiser ikke kjøtt, fisk eller kylling. Det jeg kan få i meg er egg. Er det mulig for meg å bruke denne dietten med tanke på dette? Takk for svar. mvh Lasse

  1. Nei, eggehvitter er ikke en komplett proteinkilde, men hvis du supplerer med melkeproteiner skal det være mulig å følge PSMF.

 30. Er så glad for at det eksisterer så flinke mennesker som deg, Børge, som står på for kunnskap og viktig (og riktig) opplysning!

 31. Hei!
  Denne dietten likte jeg veldig godt, starter allerede i morgen!
  Men jeg lurer på en ting. Er ikke helt sikker på om jeg forstå det helt riktig med hvor mange gr proteiner jeg burde spise for dagen. 2,5 for hver kilo du veier?
  Jeg leste jo at det sto at viss du er kvinne å veier rundt 70 kilo skulle du ha så og så mye, og viss du var mann og veide rundt 80 kilo så og så mye. Men viss jeg veier 90 kilo, stemmer det at jeg skal ha rundt 190 proteiner pr dag da? og skal jeg følge det som står om menner som veier rundt 80 kilo? 🙂

  og hvilken kostilskudd kan jeg ta for å få i meg fiber?

  Vil bare være sikker på at jeg har forstått alt riktig 🙂

  1. Da kan du følge planen for en mann på 80kg, ja.

   Det er rikelig med fiber i grønnsakene du skal spise på denne dietten, men hvis du føler at du har behov for noe mer kan jeg anbefale psyllium-husk/frø (også kalt fiberhusk). Følg bruksanvisningen på produktet du velger.

 32. Jenta på det nederste bildet løfter ei håndvekt på 6 kg hvis jeg ikke ser feil. Jeg trener bare hjemme i stua , men lurer på hvilke øvelser spreke jenter bruker så lette håndvekter?

  1. Dette er et illustrasjonsfoto, kjære deg. Når du skal stå 2-3 timer foran kamera så er det svært få som klarer å løfte maksvekter. Mange av treningsbildene du ser i de mest populære magasinene bruker faktisk imiterte vekter av lette materialer sånn at modellene ikke skal sprenge et blodkar når de demonstrerer øvelser.

 33. Hei, hvor lenge bør jeg holde på med dietten viss jeg er 1.81 og 65 kg?(vil bare blir kvitt det overflødige fettet) Og er det lurt å drikke kaffe under denne dietten?

  1. Kaffe eller grønn te er bra, ja.

   Høres kke ut som du har så mye overflødig fett. Det er vel mer sannsynlig at du ikke er visuelt fornøyd med det du ser i speilet fordi du har for lite muskler. Du kan ikke deffe muskler som ikke er der.

   Jeg har jenter 10-15cm lavere enn deg i sceneform for bodyfitness på den vekta. Så jeg ville begrenset det til en uke PSMF, og så gå over på en fornuftig matplan med et styrkeprogram for å legge på deg litt muskelmasse.

 34. Hei Børge.
  Du skriver at de som er svært overvektig kan bruke psmf over en lengre periode ( 1-3 mnd). Men hva når jeg veier 127kg og 170 høy, trener styrke med split over 3 dager og gåtur etter hver trening, etterfulgt av en hviledag. Og starter på nytt igjen neste dag. Hver dag spiser jeg mye kjøtt og lite annet. Proteinmengden ligger rundt 300 gram hver dag, og aldri mer en 10-20 gram karbohydrater på en dag. Tar gerimax vitamintilskudd og EFA omega.
  Målet mitt er å gå ned i vekt helt ned til 90kg. Kan nevne jeg har gått ned 7 kg på ca 3 uker, og følger dietten ganske så nøyaktig.
  Men så kommer spørsmålet; er det noe jeg kan gjøre for at muskelene restiturerer seg fortere, og er det noen faresignaler jeg må ta til betraktning så jeg vet hvor lenge jeg kan holde på med denne dietten.

  1. Du kan legge til ekstra karbohydrater etter trening for bedre restitusjon av musklene, men så lenge du har mye fett igjen på kroppen så vil det være rikelig tilgang på kalorier for å dekke underskuddet. Det er vel ikke usannsynlig at du har 40-50kg fett på kroppen, noe som anslagsvis gir 300.000kcal å tære på. Altså ingen umiddelbar fare, og f.eks. 30g ekstra karb etter trening (120kcal) utgjør ikke så mye i den store sammenhengen.

 35. Hei 🙂

  Jeg har noen spørsmål ang. denn dietten.

  1. Kan jeg bruke kyllingkjøttdeig istedenfor karbonadekjøttdeig?
  2. Jeg tar 1 ss møllers tran dagelig, så kan jeg bare fortsette med de å da droppe Vital Arctic Oil selolje?
  3. Jeg tar også 1000mg spirulina og 1000 chlorella, kan jeg fortsette med det?
  3. Går de ann å spise nøtter eller mandler? Greit å ha noe sånn «ifarta» mat, dersom det skulle skje noe sånn at man ikke får laget den maten man hadde tenkt.
  4. Bruker å gå på en step/styrke gruppetime en gang i uka, der det er oppvarming med step i 15 min og ca 40 min med styrke, kan jeg fortsette med denne gruppetimen? Også går jeg på en zumba time som varer ca 55 min, kan jeg fortsette med den også?

  1. 1. Den har som regel mer fett, men bruker du dette trikset kan du bruke den: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=997
   2. Jeg liker ikke tran, det er fra leveren på fisken som er et filtreringsorgan. Nå er vel riktignok Møller ganske nøye med å fjerne dette – men det er en grunn til at vi bruker lakseolje (fra fettet på fisken) i stedet for tran i Vital Arctic Oil.
   3. Ja, det inneholder jo ikke kalorier.
   4. Denne dietten er basert på minimalt med fett og karb. Nøtter er 50-70% fett.
   5. Hvis det er din eneste trening i uka passer det ganske så fint inn under anbefalingen jeg ga i artikkelen, så ja – det kan du fortsette med.

 36. Hei, jeg har fryktelig lyst til å følge denne dietten, men som vegetarianer, hva kan jeg erstatte alt kjøttet med for å få i meg nok protein?

  1. Hvis du kan spise melkeprodukter blir det vel primært kesam/Skyr, proteinpulver, eggehvitter du kan spise.

 37. Hei Børge! Jeg kjører nå PSMF og befinner meg på dag 4, det går veldig bortsett fra at jeg er kjempe kvalm? (Også trøtt og ukonsentrert..men det er vel ikke helt unormalt 🙂 Orker nesten ikke tanken på å spise grønnsaker og kjøtt til neste måltid nå. Forrige måltid måtte jeg blande proteinpulver og vann til en slags graut etter mislykket forsøk på å spise brokkoli og torsk.. Og jeg er glad i mat og er vanligvis altetende! Har tatt fettforbrenneren «ripped freak» på tom mange disse fire dagene også, og forløpig bare hatt en styrkeøkt, som du anbefalte i programmet på dag 1, i tillegg bare gått litt for å komme meg fra A til B. Så har ikke overanstrengt meg hvertfall!
  Er det godtatt med TACOKRYDRA (type tacomix santa maria) karbdeig? Ser for meg at det er det eneste jeg kan få i meg hvertfall sånn ståa har vært idag og igår.
  Tenker å hoppe rett over på health and fitness concept når jeg er ferdig, jeg har høy treningsmengde men ikke lav fettprosent fra før av (fett var 29% sist jeg målte, høyden er 1.69 og vekta er 72kg) Er det uansett nødvendig med en oppkarbing i mitt tilfelle, eller kan jeg gå rett over på healthnfitness etter dag 10 uten form oppkarbing eller «gratis-måltid»?

  1. Problemet ditt er Ripped Freak. Jeg og mange andre opplever å bli kvalm av den, jeg har delvis løst problemet med å åpne kapselen og bare ta en halv – men det er allikevel kraftige saker.

   Krydder er ok.

   Du bør følge retningslinjene i artikkelen, det forundrer meg hvor mange som tror at akkurat DE er unike snøfnugg som reglene ikke gjelder for 😉

 38. Takk for raskt svar:)
  Glemte å spørre etter hva som har skjedd med neo diet, hvorfor er den ikke på nettbutikken lenger? Og diet kick er vel ikke ca det samme?

  1. NeoDiet har gått ut av vårt sortiment, og jeg kan anbefale både T-Rex og Diet Kick i stedet. Diet Kick blir vel den som er nærmest, og med den ekstra fordelen at vi nå kan bruke aminosyrer i produkter, acetyl-l-carnitine (ALC) vil gi økt energi og fokus.

 39. Hvordan er det med konsentrasjonen og hukommelsen på denne dietten? Jeg er svært intressert i å prøve dette, men driver med akademiske studier så er avhengig av å være «sharp» i hodet 8-12 timer om dagen. En kopp kaffe om dagen + te kan vel hjelpe?

  1. De fleste føler seg mer våken og opplagt på denne dietten, rett og slett fordi det høye underskuddet øker nivåene av stresshormonene adrenalin og noradrenalin. Det kan imidlertid være individuelt, så jeg ville ventet med en sånn diett til eksamen er ferdig bare for å være på den sikre siden 🙂

   1. Ok takk for svar Børge. Er det da bare en «myte» at hjernen trenger karbohydrater for å ta til seg kunnskap/huske ting? Holder med kort svar til dette 🙂

    1. De fleste – men ikke alle – fungerer helt fint på ketoner. Når fettprosenten blir lavere og det er vanskelig å danne nok ketoner må man regne med at det kan gå utover den mentale prestasjonsevnen.

 40. Hei. Interessant artikkel. Tenkte å prøve denne. Veier 105 kg, så slik du beskriver bør jeg ha 2 porsjonsstøørelser pr måltid. Men lurer på følgende:
  1. Du skriver øverst i artikkelen at laks og karbonadedeig er proteinholdig, men det er ikke nevnt som eksempel på dagsmåltid. mener du at jeg kan putte dette inn som et måltid? Laks(300gr) vil jo da gi 600 kcal og 39 gr fett. Mens karbonadedeig vil gi 390 kcal og 18 gr fett.

  2.Om jeg skal spise 300 gr karbonadedeig. Er det når den er rå eller ferdig stekt? Etter jeg har silt ut vesken og stekt 400 gr er det bare 260 gr igjen, så vet ikke om jeg skal telle kalorier/prot utifra før eller etter steking

  3. Har det noe å si hva man spiser av alternativene til frokost? Er det ikke viktig å spise noe kroppen kjapt tar opp?

  1. 1. Det er i overkant med fett, derfor er det utelatt av eksemplet – men omega-3 fettsyrer er viktig så om du ikke dekker det via tilskudd tar du en lakseporsjon 3-4 dager i uka.
   2. All mat veies før steking.
   3. Det er ikke viktig å spise noe kroppen tar kjapt opp når kaloriene er så lave som de er, jeg kan riktignok argumentere for noe lettfordøyelig til frokost, men jeg kan også argumentere for noe som gir økt metthetsfølelse som rekker frem til neste måltid.

 41. Kan man ikke kjøre en 5*5 økt innimellom? Evt. Bare en lavrep økt hvor man løfter (litt) tyngre enn hva man gjør i en høyrep økt? i begynnelsen av uke. F.eks? Da man passer på å ligge litt høyere på karbs i helgen..?

  1. Programmet i artikkelen er basert på 5×5 splitten og et repsområde på 5-8, men med færre sett, så jeg forstår ikke helt spørsmålet?

   1. Ja, ok! misforstod litt.. Men er det egentlig mulig å få frem magerutene på psmf dietten? Jeg har gått på den i en uke nå, og har selvfølgelig sett stor forbedring alleredet.. De øverste magerutene er mer synlige, men har fortsatt litt ekstra nede på magen, noe som jo forøvrig er helt normalt.. Men jeg skjønner liksom ikke hvordan det et mulig å få frem de nedre magerutene også.. Jeg har heller ikke spesielt høy fett% fra før av heller.. Jeg innbiller meg at det kan være lurt å kjøre kjerne-øvelser (f.eks. I corebånd) som får med de nedre magemuslklene også, og hjelper de mer frem samtidig som jeg går ned i fett%.. ? Samtidig som baseøvelser (men de tar mer på de øvre magemusklene, føler jeg) .

    1. Det tar tid å komme i bra form, hadde det vært så enkelt som en PSMF i et par uker ville vel ikke 70% av befolkningen vært overvektige. Du må ha mer tålmodighet enn som så, og er du allerede i god form vil jeg anbefale et mer moderat opplegg og ikke PSMF.

     Når det er sagt kan det også være mangel på muskelmasse, for effektiv trening av magemusklene må du ha utfordrende øvelser – når han som har Guinness rekorden i flest antall situps ikke engang har antydning til sixpack skjønner du kanskje at massevis av situps ikke er løsningen. Les denne: http://fitnessbloggen.no/sixpack-pa-10-dager/

 42. 1 .Jeg veier 114 kg,følger jeg dieten til en mann på 80kg eller bør jeg øke inntaket.?
  2.Som protein tilskudd\mellom måltid bør jeg bruke MyoProtein eller Active Meal ?
  3.Kan jeg bruke T-Rex og Diet Kick ?

  1. 1. Fra artikkelen: «En mann på 100-120kg eller mer må spise 4-5 måltider med to porsjonsstørrelser i hvert måltid.»
   2. MyoProtein (Active Meal inneholder karbohydrater og fett, og på PSMF skal du minimere inntaket av dette)
   3. Ja, det kan du hvis du er frisk og rask forøvrig.

 43. Hei Børge.
  Jeg lurer på hva jeg kan bruke av olje e.l. for å steke kjøtt uten å ødelegge denne dietten? Går en liten mengde rapsolje bra?

  1. Har du ei god teflonpanne skal det ikke være nødvendig å bruke olje når du steker kjøtt, men personlig liker jeg kokosnøttolje eller makadamianøttolje (dyr, men har høy varmebestandighet). Rapsolje er helt grei den også.

 44. Hei Børge!

  Jeg tenkte å begynne på denne dietten i morgen. Jeg er 155 cm og veier 66-67 kg, jeg har en del muskelmasse under det overflødige fettet, etter en internasjonal idrettskarriere for noen år siden. Jeg har fortsatt mye styrke igjen i kroppen, å tenkte å sette opp et treningsprogram ut ifra det du har skrevet her og som jeg har lest på Fitnessbloggen.

  Det jeg er usikker på er om jeg får i meg nok protein. Burde jeg velge en kasein eller vassle proteinshake til denne dietten? Og skal jeg kun ta proteinshaken rett etter trening, om jeg klarer å få i meg kyllingen til hvert måltid? Er veldig blank på disse områdene, har aldri satt meg inn i det før nå…

  Edit: Jeg har Torskleverolja (som det heter her i Sverige), og jeg så lenger opp her at du skrev at du ikke er stor fan av leverolje da det er et filtreringsorgan, er det helt forbudt i denne dietten eller går det greit da det var det eneste de hadde her på apoteket?

  Edit: Hva kan jeg drikke på denne dietten bortsett fra vann?

  1. Du bør i stor grad holde deg til vanlig mat, da proteinshaker blir litt for lite mettende. Eneste alternativet jeg vil anbefale deg er MyoProtein, som ikke bare smaker godt men som har den optimale sammensetningen av 50/50 myse og kasein. Du kan sende mail til support@blogg.myrevolution.no hvis du vil ha smaksprøver.

   Det er ikke forbudt, det er bare ikke anbefalt. Vi har Vital Arctic Oil i vår nettbutikk. Smaker MYE bedre enn tran, det kan jeg i hvert fall love deg 😉

   Alt som er kalorifritt.

   1. Takk for raskt svar!

    Okei, jeg skjønner. Greia er det at jeg ikke har proteinpulver tilgjengelig her akkurat nå, og lurte på om det fint går an å gå på denne dietten uten å spise/drikke proteinpulver i tillegg til noen av måltidene. Jeg ser andre plass at du også anbefaler å for eksempel blande i proteinpulver i cottage cheese. Men er cottage cheese og fun light nok protein i seg selv til å være et tilstrekkelig mellommåltid?

    Har akkurat kommet hjem fra butikken, og er ready for å begynne i morgen 😉

    Med de opplysninge jeg skrev ovenfor, hvor ofte bør jeg ha refeeds? Hver 2. uke for eksempel, med en varighet på 5 timer?

    1. Cottage cheese har litt for mye fett (nesten 15g pr boks) og mager kesam litt i overkant mye karb (10g pr boks) men sistnevnte gir minst kalorier så jeg ville gått for den.

     Jeg syns ikke du høres veldig overvektig ut, så frimåltid første uke, refeed andre uke kan være en løsning.

  1. Fra artikkelen: «Et proteintilskudd av høy kvalitet vil gjøre det enklere å få i seg et måltid når man har dårlig tid, eller i forbindelse med trening». Så joda, det er ok.

 45. hei børge, har lest artikkel din og er intressert i å teste dette, jeg er gravid nå og har lagt på meg en del uønsket kg, men har ingen planer om å følge noe som helst diett nå men tenkte mer på dette når jeg har født. nå er det jo veldig forskjellig på hvor fort vi damer kommer oss etter en fødsel, hva mener du om å gjøre dette i en amme periode?

  mvh anette

  1. Jeg anbefaler ikke en såpass ekstrem diett når du ammer, velg heller en mer balansert diett-tilnærming som min Biorytme Diett der både du og barnet får essensielle næringsstoffer.

 46. Hei! Syntes du beskriver dietten veldig bra!
  Jeg har de siste måndene lagt på meg ca 5-6 kg, og kroppen har blitt veldig rar i formen og «tung» i magen.

  Har en del spørsmål angående dietten og trening her som jeg håper du kan svare på 🙂

  Jeg veier nå 58-59 kg, og er 167 høy. Målet mitt er å gå ned de kiloene jeg har gått opp + litt til, ca 7 kg.
  Jeg går på spinning 2-3 ganger i uken + 2-3 styrketreninger i uken. Men dette blir veldig alt for mye på denne dietten ? Vil gjerne få trent så mye som mulig.

  – Hva slags program vil du anbefale å kjøre på denne dietten da fokus skal være på mage, rumpe, lår og armer ? Det programmet du beskriver i artikkelen ?

  – Er det mulig å skrive enda et eksempel på en dagsplan på hva man kan spise ?

  – Er kosttilskuddene 100% nødvendige i denne diette?

  Tusen takk for svar på forhånd!

  1. Dette er en ekstremdiett for hurtige resultater, og krever at du holder treningsmengden som anbefalt i artikkelen. Hvis du virkelig ikke klarer å begrense treningsmengden de 2-4 ukene du skal kjøre dietten så er det egentlig ganske enkelt – velg en annen diett som har mer kalorier.

   Kosttilskudd er ingen nødvendighet, og matplanen er svært enkel (se de anbefalte proteinkildene) – et annet eksempel kan være:

   M1: Halv boks mager kesam med 20g MyoProtein
   M2: En boks tunfisk
   M3: 150g torsk
   M4: 120g kyllingfilet
   M5: 100-120g laks/røkt laks/ørret (da slipper du å ta Vital Arctic Oil) + halv boks mager kesam blandet med sennep og krydder som dressing.

   1. Hei jeg ser på innlegg 29 feb – jeg har gått sånn opp i vekt de siste månedene og blir helt gal av dette – tror det er stress og min mage har bare voks oxo uten noe form for overspising – jeg ser på den artikkelen den 29.feb at om jeg spiser dette så vil det hjelp? jeg må få vekk magen min også på lårene? håper du har et godt svar til meg 🙂
    svar meg gjerne på mail 🙂

     1. ja ser det men jeg står litt fast – jeg har vært 55kilo en gang og nå over 80kilo etter 3 barn og litt av hvert – hva anbefaler du at jeg spiser av dette hvor mye og slike ting? jeg er 169høy – for å gå raskest mulig ned – og hjelper det med raske gåturer?

      1. Har du lest artikkelen? Det er eksempler på matplan hvis du er 80kg og hva du skal gjøre i forhold til trening der. Ærlig talt, hvis du er for lat til å lese artikkelen begynner jeg å lure på om du virkelig vil klare en så tøff diett.

  2. Charlotte Angelica

   Hei:) Trodde halve meningen med denne dietten var at man skulle faste 16 timer eller noe? Og jeg greier ikke skrive så mye mat som du har skrevet, hva skjer om jeg kutter ut to av måltidene?

   1. Dette har ikke noe med periodisk faste å gjøre, men du kan komprimere måltidene i løpet av 10 timer med 14 timers faste (kvinner bør ikke faste 16 timer). Dette er et kraftig kaloriunderskudd og du skal IKKE spise mindre mat enn det som står oppført her.

  3. Har fulgt denne dietten i en uke. Har gåttt ned 2,5 kg og har 10 kg igjen.Var litt trøtt de første dagene, men føler meg nå kjempebra. Tusen takk for en flott artikkel og motivasjonen Børge Fagerli 🙂

  4. Kjempebra artikkel! Ble kjempemotivert 😉

   Har lenge hatt lyst til å prøve meg på proteinpannekaker. Oppskriften jeg har tenkt til å bruke inneholder 7g fett, 3g karbohydrater og 32g protein. Usikker på hvor mange pannekaker dette blir, men er nok få.
   Er dette noe jeg kan spise enkelte ganger i løpet av denne dietten etter trening? Er redd for at dette heller bør spisest på en spisedag for å ikke ødelegge hele meningen med PSMF :p

   1. Det er litt i overkant mye fett for et måltid hvis man skal kjøre strikt PSMF, men om det blir en gang i blant er det ingen stor krise.

  5. Hei.
   Jeg har etter svskap veldig lyst til å få strammet opo kroppen.jeg er
   1,58 cm og 54-55 kg. leste artikklen.og synes dietten virker veldig grei.men må man spise kesam og cottage cheese? Evt er d noe annet man kan spise istede? Så d med trening.med en litn baby er d ikke altid tid for å dra i studio for å få trent..er d noe øvelser man kan gjøre hjemme evt?

  6. Hei
   Jeg har lest artikkelen og notert handleliste de nermeste uker, no er det bare å begynne på mandag 🙂
   Tusen takk for at det finnes mennesker som deg Børge Fagerli som kan hjelpe andre på vei til å komme nermere målet de ønsker å oppnå 🙂
   Noe jeg lurte på i treningen :
   Eks når du anbefaler eks 2 sett med 5-8 rep på eks knebøy, hvor mye kg man skal ta da for å komme til best mulig resultat? Mulig jeg ikke har forstått artikkel, men har du noen ambefalinger på kg man skal ta de forsjelligge øvelser 🙂
   Takk på forhånd

   Kvinne : 29 år
   høgd : 164
   Vekt : 71 kg
   trener mye ellers så det er en del muskel av de 71 kg ,men ønsker å droppe fett på kroppen, spesielt lår , er det noen øvelser jeg burde gjør mer av da ??
   Ønsker å gå ned 10 kg ca
   Trener ca 4 ganger i uken i sal timer på trenings senter ( corebar,zumba, body pump og stepp alle timer er 60 min med 10 min oppvarming )
   pluss tur 3-4 km 2 ganger i uken
   Er det noe av treningen her jeg skal kutte ut eller i tilleg skal jeg trene det du ambefaler som program her. ?

   mvh
   en trenings glad solstråle

   1. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

    Vekta du skal løfte kan ikke jeg vite noe om, det er det jo du som må finne ut av. Alle er ikke like sterk. Legg på vekter til 5-8 reps på knebøy er utfordrende.

    Følg programmet i artikkelen, formålet med dietten er ikke å bygge muskler – det er å bevare muskler og gå ned så mye som mulig i fettprosent på kortest mulig tid.

  7. Hei!
   Jente
   17 år
   175 cm
   98 vekt

   Vill gjerne gå ned 18 kg til juni, tror dere det er mulig?
   er ikke så veldig glad i grønnsaker, må det spises store mengder av det?

   1. Ja, det er mulig – grønnsaker vil hjelpe på metthetsfølelsen og gir viktige mikronæringsstoffer, lær å lik det 😉

    1. Høres bra ut 🙂 forslag til hva jeg kan spise til frokost? klarer bare ikke kjøtt til frokost! Forslag til hvilken proteinshake jeg burde ta til denne dietten ? 🙂

  8. Så vidt jeg har skjønt de, skal man innta 2.5gram protein pr kg kroppsvekt, for meg på 85kg blir det ca 210gram protein daglig som igjen er 800-900 kalorier, blir ikke dette veldig lite på en dag?

   1. Det vil også være litt kalorier fra karb/fett som følger naturlig med i maten, men ja – det er jo en ekstremdiett dette her…

  9. hei 🙂
   Jeg er no på dag nr 4 , det jeg merker mest av er : jeg må oftere på toalett og er litt trøtt midt på dagen ellers så er jeg mett, det er faktisk nok mat ed denne dietten, bare en fordeler det godt utover dagen, har vært litt sulten om kvelden eneste,men noen mandler og glass med vann hjelper 🙂

   Lurte på en ting til, kan en velge hva dag en vil ha som oppkarbing, eks, følger diett 4 dager så oppkarbing så videre på diett, eller må en følge det slik at det er ei uke så en dag så ei uke til ?
   mvh

   1. Mandler skal ikke være på denne dietten, det har for mye fett.

    Det er lurt å kun ha oppkarbing en dag i uka – har du oftere oppkarbing vil du ikke gå like raskt ned i vekt, men det er jo opp til deg selv hvor lang tid du vil bruke. Fordelen med hyppigere oppkarbing er jo åpenbar – bedre treningsøkter.

   1. Du gjør hva du vil, men det anbefales ikke å kaste bort kaloriene på alkohol i store mengder.

  10. Hei,Børge!

   Jeg er en mann på 26 år,80kg og trener styrke 3 ganger i uken.
   Fettprosenten min ble målt til 15 %..
   Og da kommer spørsmålet mitt: Hva er egnetlig realistisk å gå ned i fettprosent på denne dietten,la si over 3-4 uker?

   Håper på positiv tilbakemelding 🙂

    1. ok,det er jo en god del kilo,men tenker mer på fettprosenten,hva kan jeg se for meg der?
     er mest interessant å få en mer definert kropp,å det er vel godt ulig på denne dietten? 🙂

     1. Vel, har du 15% i fettprosent tilsvarer det 12kg fett. Noe av vekttapet vil være væske og glykogen, men et rent fettap på 3-4kg skal ikke være umulig. Det tilsvarer da at du veier ca 73-75kg med 8-9kg fett, og prosentregning gir at det tilsvarer 10-11%.

  11. tusen takk for svar jeg har fått tilbake 🙂
   Dette er helt utrulig, etter ei uke er jeg 2 kg lettere, er utrulig motivert til å fortsette, det har fristet meg flere ganger eks, kakeselskap i helgen,men jeg holdt ut og drakk 5 kopper kaffe i steden 🙂 hehe

   jeg er på uke 2 no og det går faktisk bedre, følger de oppskrifter nøyaktig, og er veldig rutinert, trur ikke jeg kommer til å slutte på denne dietten, kansje ikke så rutinert hele tiden,men trur denne dietten får folk til å åpne øyner for det som vi har i oss i løpet av en dag, når en virkelig må passe seg 🙂

   klarer nesten ikke å holde meg men det var noen som skreiv om at de ikke liker grønnsaker, har du viljestyrken og du virkelig ønsker så spiser du mose og for å oppnå mål :)!!! Stå på 🙂

  12. Heisann!

   Takk for flott og inspirerende blogg som oser av kunnskap! Har tenkt å prøve meg på dietten etter påske, men lurte på en ting ang grønnsaker. Er det noen restiksjoner på grønnsakene? Jeg kan fint spise 400-500 g til alle kjøttmåltidene, er det ok? Eller burde jeg holde det til 200-300 g? Er 170 høy og veier 70 kg og tenker å kjøre dietten i 2 uker og ønsker å gå ned så mye som mulig. Vil evt gå lengre om det funker bra. Tenker å holde meg til den anbefalte treningsmengden og programmet, men skader det med noen raske gåturer (130-150 i puls)?

   1. Du kan spise mye grønnsaker, ja – det er jo mest bare fiber.

    Gåturer er ok, bare ikke overdriv det – denne dietten skaper lett 1000-1500kcal underskudd, da blir en times gåtur på 200kcal lite relevant i forhold og som jeg sier i artikkelen – for mye kardio vil heller hindre enn fremme resultatene.

  13. Heisann – prøver meg nå på dette med godt mot!

   Hva ville vært som den mest gunstige kostholdsplan etter endt diett? Har lest om biorytme-dietten, så lurte på om et slik kosthold er mulig å bruke til å ha kalorioverskudd og bygge muskler. Det er jo fra mitt syn mye «bra» mat som blir fortært.

   Håper du forsto mitt poeng – trenger noe konkret å fortsette på. Var egentlig nokså gira på et biorytme-kosthold i steden for biorytme-diett.

   1. Jeg har alle mine PT-kunder (og meg selv) på et Biorytme-basert kosthold, så det kan trygt anbefales uansett målsetning.

  14. Hei!

   Tusen takk for at du deler alt dette med uvitende mennesker som meg selv:) Utrolig lærerik side du har, og jeg sluker artiklene en etter en 🙂
   Jeg har tidligere hatt et svært selvdestruktivt liv, men for 8 år siden kom jeg meg bort fra både rus og SF:) Jeg har alltid vært liten og tynn, så for ca 2 mnd siden bestemte jeg meg for å prøve å bli sterkere 🙂 Jeg trener nå RYP grunnprogram og er i uke 5. Men jeg ønsker en liten boost på å få bort litt ekstra fett frem til sommeren:)
   Men, kan jeg gå på denne dietten i 2 uker når jeg ammer? Jeg fullammer ikke, men ca 3-4 ganger i døgnet, de resterende 3-4 måltidene til sønnen min er erstatning og grøt. Sønnen min er 5 mnd, og jeg kommer til å amme han i ca 1 mnd til..
   Grunnen til at jeg spør er at man skal helst ikke under 1500 kcal pr dag når man ammer fordi da kan man begynne å skille ut avfallstoffer i melken, vil dette skje under en diet som dette også tror du?

   For min del kan jeg godt spise det samme hver dag i disse ukene mens dietten står på, det går helt fint uten at jeg blir lei, men er det ok ifht til næringstoffene? Jeg skal selvfølgelig sørge for å få i meg nok proteiner og grønnsaker, men CC, kesam og skyr klarer jeg ikke..

   Jeg er 167 cm, veier 59 kg og har ca 25 % fett, hvor lenge tror du jeg må gå på denne dietten for å komme ned på ca 20 % ?

   På forhånd tusen takk for hjelpen 🙂

  15. Jente 26
   92kg
   175 høy

   la på meg en del i svangerskapet,og sliter med å komme meg nedover i både vekt og mål!
   Spiser da mye grønt,liker ikke fisk!
   Prøver å gå turer 3-4 ganger i uken,og 1-2 turer på helsestudio!
   Har nå holdt på i snart 10 mnd,og vekta har ikke gått mer ned enn ett par kg..

   1. Du har gått på PSMF i 10 måneder og veier fremdeles 92kg? Da har du gjort noe riv ruskende galt…

  16. Hei. hvor mange ganger i uka skal man trene det 2 dagers programmet? skal jeg dele den opp i 4. altså trene med en dags mellomrom?

   1. Du skal trene 2 dager i uka på denne dietten. Vent med høyere treningsmengde til du er ferdig på diett.

  17. Hva og hvor mye drikke bør man holde seg til når det gjelder dietten?
   Mye er opplagt hva du bør holde deg unna, men tenker det kan være noe som du tror er greit men som kan ødelegge for deg!

  18. Hei.

   Jeg er på dag to på PSMF, og det funker veldig bra for meg. Er 172 og veier 67 kg. Har en del ekstra fett å ta av. Hvor mye grønnsaker skal jeg spise til de ulike måltidene? Er det noen begrensninger?

   1. Vel, spiser du et kilo til hvert måltid kan fordøyelsen bli litt vanskelig, så spis en passe mengde. Dette finner du nok ut av selv 🙂

  19. Hei.
   1. Spiser frokost halv 7 og lunsj på jobben i 12 tiden.
   2. Kan jeg evt ta en proteinshake som mellommåltid i 9 tiden på jobb? Klarer ikke gå alle disse timene uten mat. hvor mange proteinshaker kan jeg evt ta for dagen?
   3. Er en middels stor kyllingsalat grei til lunsj?
   Veier ca 88 kg, 180 høy og 23 år.
   4. Hvor mye kalorier bør jeg innta for dagen?
   5. Er det greit å ha en spisedag/oppkarbingsdag på søndag eks, med en liten cola, pizza og noe snop?

   1. 1. ok
    2. Følg retningslinjene i artikkelen og forhold deg til den oppgitte proteinmengden. Hvis det krever en proteinshake kl 9 så gjør du det. Dette er en ekstremdiett, så litt sulten må du nesten regne med å være.
    3. Aner ikke hva du mener med «middels stor» så det kommer vel helt an på mengde kylling det.
    4. Følg retningslinjene i artikkelen.
    5. Se 4.

  20. Bra artikkel! Tror virkelig jeg skal teste dette ut jeg. så satser på å finne en passende periode nå før sommeren setter i gang:) Har likevel et par spørsmål:

   1. Hvor mye fett er det lov til å innta? er det noen maksgrense?
   2. skal jeg bare følge antall porsjoner med kjøtt osv. eller bør jeg regne ut noen form for kaloriintak som jeg må forholde meg til?
   3. Hvordan bør jeg spise etter avsluttet diett, for å bevare resultatene mest mulig? .. bør jeg da fortsette å gå i underskudd en periode, unngå for mye karbs/ fett eller gå tilbake til mitt vanlige og relativt sunne kosthold?

   Håper på svar!
   Mvh. Sara

  21. Tilbakeping: PSMF? | Bevisst med resultater!

  22. Hei Børge ! 😀

   Jeg har lest hele artikkelen og skrevet den ut så jeg kan ha den med meg overalt så jeg ikke glemmer det ! jeg skal begynne på PSMF neste torsdag og gleder meg veldig. Jeg har gått ned fra 93 kg til 85 kg på 5 uker nå på en diett jeg styrer selv og har funket bra, men blir lite motiverende i lengden og har derfor bestemt meg for å prøve noe nytt, nemelig PSMF!

   Du skriver utrolig bra og har lest masse på hva folk skriver også ! forsett med det du gjør for det hjelper mange ! Dette skal jeg skal gjennomføre dietten slik du beskriver den og gir deg en feedback på min erfaringer ! 😀 igjen, takk ! 😀

  23. Kjempefin side med med mye motivasjon 🙂
   Jeg har trent en del styrke og har noe muskler, men må miste litt fett.
   Jeg er 162 og 68kg. Vil iallfall til 60 i første omgang.

   Men har nå vært på kuren i 3 dager og alt er strålende.
   Jeg er bare redd jeg ikke spiser lite nok karbs og fett.
   Spiser ca 800kcal, 140gr proteiner, 13 gr fett og 30 gr karbs.
   I tillegg kommer to ss tran.

   Høres dette fornuftig ut, eller bør jeg gå lavere? Tenker da spesielt på karbsene.

   1. Det er lite nok. Underskuddet er jo på minst 1200kcal pr dag. Det er bare å følge dietten og ikke stresse så fælt med ting, den er vanvittig enkel selv om den er hard.

    1. Takk =)
     Det var enkelheten i dietten som gjorde at jeg ønsket å prøve. Foreløbig går det fint og jeg er ikke særlig sulten, men maten er litt ensformig så jeg skal jobbe litt med å variere grønnsakene og spise enda mer hvitfisk. Nå spiser jeg et kesam, et kylling, et fisk og et rødtkjøtt måltid for dag. Men tilbehøret er mye brokkoli 😛
     Allerede startet med å planlegge oppkarbingsmåltidet mitt. Blir nok frukt og bringebær før trening og et wokmåltid med litt ris og «forbudte» grønnsaker til. Gleder med allerede 🙂 Små gleder…. (og resultater får vi håpe)

     Takk for hjelpen.

     1. Da begynner resultatene å vise seg! 🙂 Jeg prøver å unngå vekten, men i dag kom jeg inn i en gammel bukse og måtte bare oppå. -6kg på 3 uker. Det er finfint og jeg er halvveis til målet.
      Grønnsakene er mer varierte eg jeg spiser bedre enn før. Lager fun light gele når jeg skal med venner ffor å kose meg og den ene kvelden vi feiret eksamen og det ble kjedelig å være edru drakk jeg rom og cola light, noe som vist nok er et lavkarbo «triks».
      Føler ikke sultfølelse, men prøver å være konsekvent med måltiene. Om jeg ikke kan/vil/har tid til mat drikker jeg bare en shake.

      Easypeasy.

      Kjempe fornøyd med kuren! 1000takk for god inspirasjon

  24. Jeg har bestemt meg for å begynne på dette. Jeg er 162 cm og 74 kg. Jeg vil ihvertfall ha bort 10 kg og så får vi se etterhvert. Hvor lenge mener du det er greit å forberede seg på?
   I artikkelen din skriver du at ca 2,5 g protein pr kg, dvs si at jeg bør ha i meg 185 g proteiner i løpet av dagen. Dersom jeg spiser 3 måltider for dagen med ca 150 g kjøtt/fugl/fisk og et måltid meg cottage cheese ser det ut som om jeg er inne i det?
   Jeg leser også at man kan spise så mye grønnsaker som man vil, bare man spiser dem som er under 3-6 g karbohydrater pr 100g?
   Hvorfor får du da spørsmål om hvor mye kcal en person skal spise i løpet av dagen? Bør jeg sørge for å være rundt 1000 kcal i løpet av dagen eller holder det at jeg sørger for å få i meg antall gram i proteiner og bare være mett av grønnsaker?

   jeg har funnet et treningsopplegg på fitnessbloggen.no og skal trene styrke 3 ganger i uken.

   1. Jeg får mange spørsmål om mye i artikkelen, som for eksempel fra deg nå på hvor mye protein du skal spise – fordi mange ikke leser det jeg skriver eller henger seg opp i irrelevante detaljer. Og så ser jeg at du har funnet et annet styrkeopplegg du skal følge, når det er spesifisert et program i artikkelen – en PSMF ikke er tidspunktet for å begynne å eksperimentere med andre treningsprogrammer, spar dem til du er ferdig med dietten og har nok energi.

    Så mitt svar til deg er: les det jeg skriver i artikkelen, det er gitt dietteksempler der du kan følge (80kg) og det står hvor mye protein det er i enkelte matvarer. For å være litt grei: Det du oppgir der vil gi deg ca 120-130g protein.

  25. Heisann:)

   Jeg trener 3-5 ganger i uken. Litt kondisjonstrening og mye styrke trening. Kan jeg fortsatt gå på denne dietten?

  26. SPISEDAGEN

   jeg startet med PSMF på mandag, men hvis jeg skal ha spise dag på lørdag…

   vil jeg da spise masse karbohydrater og lite fett fra i det jeg står opp om morgenen og utover hele dagen ?

   hvor mye over dagsbehovet skal jeg spise?

   Og hvorfor skrive noen at det skal kun pågå om ettermiddagen i 6 timer med oppkarbing?

   blir grådig usikker :/

  27. Hei hei :o)

   Jeg driver og forbereder meg i forhold til å begynne med psmf. Kan man bruke mct-olje på denne dietten, og har det i såfall noen hensikt?

  28. Hei! Jeg er en 18 år gammel gutt på 104kilo. Jeg har nå gått på denne dietten i 3 dager og følger det går greit. Det eneste bekymringen er at jeg ikke får i meg over 1100kcal.. Kan ikke dette være farlig? Vil ikke kroppen gå i sparemodus?

    1. Ser at det er noe jeg har gått glipp av. Har alltid lest at om man spiser under halvparten av kaloriene man trenger, så vil kroppen spare på fettet. Eller er det bare om man ikke får i seg nok av proteiner ?

     1. Det er tullball, og du skal ikke tro på alt du hører. Det er visse forsvarsmekanismer som kan slå inn hvis man overdriver vektnedgangen over lengre tid, men dette er sjelden noe problem før man begynner å komme lavt i fettprosent og/eller hvis man trener for mye. Derfor er treningsmengden konservativ på denne dietten. Les denne også: http://blogg.myrevolution.no/s/holder-du-vann/

   1. Alt kommer vel ann på mengder, men creme fraiche har høyt fettinnhold. Jeg velger heller mager kesam.
    Når det gjelder smør….. Målet er jo å komme så lavt så mulig på kaloriintak gjennom fett og karbohydrater og da må gjerne smør og olje bort. Trenger du det virkelig? Eneste jeg bruker olje til er en ss i lavkarbobrødet til 1-2-3. (MERK jeg spiser maks en tynn skive daglig av dette)

  29. Hei!

   Mann, veier 133kg, 1.90cm høy og er på min første uke (total nedgang så langt nesten 2kg). Jeg har lagt meg på 1.5kg/pr kg kroppsvekt pr dag. Dette jamfør med andre artikler jeg har lest, synes du jeg bør justere dette til 2.5g? Isåfall hvorfor hvis jeg klarer holde meg mett på ca 200g proteiner daglig (1000-1200kcal).

   1. Inntil fettprosenten blir lavere er det ikke noe kritisk om proteininntaket er relativt lavt – kroppen har nok å tære av og tap av muskelmasse er lite sannsynlig. Når du kommer ned til ca 115-120kg vil jeg imidlertid anbefale deg å øke til 250g protein pr dag.

  30. Heihopp:o)

   Jeg har planer om å begynne på Release your potential programmet (forbrenning) neste uke. Har tatt dette før og syns det er veldig bra.
   Er det ok å gjøre styrkeprogrammet der og droppe intervalltreningen når jeg går på denne dietten?

   Jeg begynte å lese om denne dietten i dag, så jeg skal sette meg mer inn i den før jeg eventuelt spør om flere råd;o) Jeg er perfeksjonist og er ekstremt opptatt av at ALT skal være riktig når jeg setter igang..

   Gleder meg:o)

   Ps. Veldig takknemlig for at du er så flink til å fortelle og svare på det folk lurer på. Tusen takk!!

   1. Ja, leser du gjennom alle spørsmålene her er det som sagt mange som kunne lest artikkelen før de spør…og det gjelder deg også 😉 for det er nemlig et program du skal følge her

  31. Hei

   takk for e n glimrende artikkel 🙂

   Jeg er på dag 9. Til nå er jeg opplagt, har overskudd på trening, og er godt til mots. Jeg vet ikke fettprosenten min, men veide 93 ved diettstart og er 175 høy. Så har litt å ta av for det som jeg ikke ser overvektig ut.

   Spørsmålet mitt er: trenger jeg oppkarbing eller valgfritt måltid når jeg syns det går så knakende bra med formen? Hvis ja, hva burde jeg spise?

   på forhånd takk 🙂

   1. Jeg anbefaler deg å følge retningslinjene i artikkelen. Hvis jeg hadde ment at de ikke var viktige, ville jeg ikke skrevet dem.

  32. Hei!

   Lest flere artikler om dette nå, og jeg har blitt kjempeinspirert! Jeg er en dame på ca 85 kg og jeg er ca 170 høy. Jeg trener yoga 2 ganger i uken og er ellers ikke særlig aktivt annet enn et par turer her og der. Faller jeg da under: De som har en moderat treningsmengde, og litt ekstra fett å ta av (dvs størstedelen av befolkningen)?
   Og her kommer resten av spørsmålene:
   – Jeg vet at jeg egentlig kan finne ut av dette selv, men jeg spør for å være 100% sikker. Hvor mye proteiner kan jeg spise om dagen? Kan jeg rett og slett følge dagsplanen for mann på 80 kg?
   – Kan jeg fortsette å trene yoga 2 ganger i uken?
   – Dersom jeg planlegger å gå på denne 3-5 uker (for det går vel greit?), da skal jeg vel også minske mengden med proteiner etter hvert som jeg går ned i vekt?
   – Går det greit å drikke vin til denne dietten? Hvis man har lyst til å ta sen en tur ut på byen feks? Skjønner at øl ikke er særlig gunstig.

   Tusen takk for hjelpen! Og beklager hvis jeg stiller åpenlyse spørsmål, men vil være sikker på at jeg ikke gjør noen dumme feil.

   1. Ja til alle spørsmål – til siste spørsmål er det måtehold som er tingen. Du vil merke alkohol mye bedre på denne dietten, så vær forsiktig!

  33. Og glemte å stille et spørsmål. Kan jeg drikke melk dersom jeg er tørst? Hvis det er melk med under 2 % fett? Jeg er nemlig fryktelig glad i melk og liker også å ha det i kaffen.

   1. En skvett i kaffen er ok, men dette er en svært enkel diett med enkle retningslinjer å følge, selv om den er ekstrem. Du skal ikke tilsette ekstra karb eller fett, det er det grunnleggende. Melk har karbohydrater.

  34. Spørsmålet mitt forsvant vist. Det jeg lurte på var er det mulig å bruke mager kesam med holliday dip pulver i? og dippe agurk, paprika o.l. som ett mellom måltid?

  35. Hei Børge. Tusen takk for en veldig lettvint diett. Du skriver på en måte som gjør at alle forstår (hvis de bare gidder å lese skikkelig) og det gjør det hele veldig gjennomførbart. Fortsett det gode arbeidet!

   Selv er jeg straks i havn med uke 3 på dietten. Jeg har ikke fulgt så veldig med på vekten, og heller brukt speilet for å følge med på fremgang. Jeg har kjørt 6 dager med diett, og en dag (ca 18 timer) med oppkarbing hver uke.

   Etter 2 uker på dietten var jeg kjempefornøyd. Resultatene var gode, og jeg kunne se at sixpacken nærmet seg. Andre steder på kroppen kjenner jeg at jeg har blitt hardere. Den tredje uken har jeg derimot stagnert litt føler jeg. Magemusklene har blitt litt mindre synlig og jeg føler at magen er dvaskere. Bør jeg kanskje justere dietten litt? Jeg har hittil fulgt retningslinjene dine nøye i forhold til proteinmengde i forhold til vekt etc. Min eneste «synd» er en boks med 50% mager kesam og 50% Cottage Cheese daglig. Kan det være derfor jeg nå stagnerer? At det rett og slett blir for mye karbs og fett?
   På treningsfronten så har jeg lagt på 3-4 crossfit økter i uken. Disse er jo vanligvis ikke så lange, men de er ganske intensive, men hele kroppen blir trent og glykogenlagrene blir nok tømt like effektiv som ved et helkropps styrkeprogram (?). Kan det være at treningsmengden rett og slett er for stor? Du har nevnt at for stor treningsmengde i 100% av tilfellene vil føre til problemer. Men hvorfor det? Er det stress og kortisol du tenker på da?

   Håper du har tid til å svare 🙂

  36. Hei Børge. Jeg tenkte å gå på et SL 5×5 program frem til 11. juni (ferie). Vil ditt diettprogram gi meg for lite næring for å bygge muskler og miste fett? Jeg er 184 cm 19 år og veier 69 kg. Har litt magefett igjen, men ingenting på resten av kroppen.

   1. Dette er en diett for å miste fett, ikke for å bygge muskler. Du høres alt for tynn ut til å bruke denne dietten, jeg anbefaler heller at du følger en mer moderat diett – du vil kunne bygge muskler og redusere fettprosenten dit du vil ha den hvis du ikke overdriver noe.

    1. Takk for svar. Jeg tror jeg legger inn noen flere måltider eller øker mengden mat på de jeg allerede har.

  37. Hei Børge! Alt du har skrevet her er veldig flott og meget bra beskrivende, men en ting jeg lurte på. Jeg har ikke fått med meg hva du bør innta etter endt styrkeøkt, holder det med en protein-shake?

   1. Du spiser som vanlig etter styrketrening, om det innebærer en proteinshake eller ikke er opp til deg. Fokus her er å vedlikeholde muskelmasse, og det fikser det høye proteininntaket og en kort, effektiv treningsøkt av seg selv.

  38. Er ikke dette rett og slett bare en noe modifisert utgave av UD 2.0? Du har litt kortere og mer tilpassede oppkarbingsfaser enn UD 2.0, og et annet treningsregime, ellers ser jeg ikke mye forskjell. Jeg husker at Mcdonald nevnte i UD 2.0 at dersom man ligger på rundt 15 i fett% vil Leptin nivåene få et relativt stort dropp etter 3-4 dager. Oppkarbingen og den påfølgende vedlikeholdsspisingen var således satt opp etter 3-4 dager og med samme varighet som det tok leptinet å droppe (3-4 dager). Logikken var at leptinproduksjonen brukte like lang tid på å gå ned som å gå opp (hvis jeg ikke husker feil). Er det kommet noen ny forskning på dette området, ettersom du har valgt å ha kortere oppkarbing?

  39. Hei! Hvilken type essensielle fettsyrer anbefaler du når det kommer til pris og tilgjengelighet? Er klar for å starte på PSMF i morgen, og mangler kun dette. Det er kanskje ikke ofte det billigste som er det beste, men er student og har lyst til å bruke minst mulig. Samtidig må jeg få tak i det i dag, og kan derfor ikke bestille via nett. Mht. omega 3-kapsler ser jeg at man må spise ganske mange iløpet av en dag. Hvordan skal disse fordeles? Hvor mange tas på en gang?

   En annen ting jeg lurer på er om proteinshake/slike tilskudd er absolutt nødvendige for PSMF?

   1. Hvorfor kan du ikke vente til du har fått deg et bra produkt? Spis fet fisk et par dager mens du venter, bestiller du i nettbutikken her har du det innen 1-2 dager.

    Proteintilskudd er ikke nødvendig, det er bare lettvint.

  40. Hei! Takker for superbra artikkel!

   Er helt fersk på å telle kalorier og næringsinnhold og lurte bare på om du kunne sett raskt over dagsplanen jeg følger på dietten. Er på dag 2 idag.

   Frokost:
   3 kokte egg(uten plomme) og 1 boks tunfisk
   1 SS selolje

   Lunsj:
   2 kyllingfiler og brokkoli

   Middag:
   250g karbonadedeig + grønnsaker
   1 ss selolje

   Kvelds:
   150g strimler av svinekjøtt evt. 1 boks mager kesam med fun light

   Trener fullkroppsprogram 3 ganger i uka og tar bcaa før og etter trening samt en shake.

   Forøvrig er jeg 25 år, 185 cm og var 88 kg igår.

   Setter stor pris på hvis du kunne gitt en kommentar, positivt eller negativt!

  41. Hei,

   Jeg forstår ikke helt dette. Er veldig hypp på å gå ned noen kg før sommeren. Men ingenting går min vei. Spiser sunt, og går mange turer med og uten hund, i tillegg trener mage 20 min om dagen. Sykler også. Men noe er gæernt. Jeg går ikke ned. Hadde som ambisjon på å gå ned 4 kg på en måned, pga en date neste uke,i utg.pkt, men er i stedet gått opp 2. 🙁 hjeeeeeeelp 🙁 er kjempefortvilet. Har ikke tid og råd til trening.

  42. Jeg lurer på en kjapp ting. Hva vil skje hvis jeg går ned si 10 kg med denne dietten, så går jeg tilbake til å spise mer som normalt. Vil jeg da rase opp i vekt igjen? Hadde vært hyggelig med kjapt svar siden jeg siden jeg skal starte på søndag! Tusen hjertelig takk for alle svar.

   1. Hvis du går tilbake til den maten som gjør at du veier det du gjør nå, så vil du ende opp som før…det er helt korrekt. Kun endringer i livsstil og spisevaner vil gi langsiktige resultater, beklager å måtte knuse dine illusjoner hvis du trodde det var noe magi i å bare følge en «superdiett» et par uker. Så kanskje du burde ta en vurdering av spisevanene dine før du begynner på noen ekstremdiett.

  43. Fortsetter fra oven:
   Har ikke tid og råd til å trene i studio nå… Hjemmeøvelser?? Og når dy veier 75 kg, burde du gå for den 60-70 kg eller 80-90 kg? Hva er mest effektivt? Jeg vil bare ha vekk magen 🙁 og dra på Date å føle meg bra 🙂 jeg holder tilsynelatende også på vann… *huff problemer :(*

   1. Gå for den på 60-70kg. Du holder tilsynelatende på veldig mye *latskap*, for det er INGEN som ikke har mulighet til å trene hvis de bare går inn for det.

  44. Hei,

   Jeg har lest artikkelen, men jeg blir likevel litt usikker på om dietten er noe for meg mtp på fett prosent. Jeg er 176 og veier 66 kg. Faller jeg innenfor de som har litt ekstra fett mtp hvor lenge jeg kan gå på dietten, eller ligger jeg på lite fettprosent?

   Tanke jeg skulle begynne på denne etter eksamen.

   På forhånd takk!

   1. Vekta sier lite om hvordan du ser ut, jeg har jenter som veier det samme som deg i konkurranseform i Athletic Fitness – men du har sannsynligvis ikke samme muskelutviklingen som dem. I forhold til vekta di ville jeg nok satset på å spise i følge Biorytme Dietten og trene bra for å legge på deg muskler, du vil bli mer fornøyd med sluttresultatet enn med en PSMF der du bare blir tynn.

  45. Det er mulig,( mistenker også at det er noe rart med stoffskiftet) men det var derfor jeg spurte om tips til hjemmeøvelser.. Da jeg ikke har tid eller råd til å dra på treningsstudio nå. Står lenger opp at jeg går mange, lange turer med og uten hund lenger opp, sykler og trener mage 20 min om dagen.
   Men om jeg da har forstått dette riktig så er poenget å få i seg 2,5gram protein pr kg (for meg ble det 187,5), lite karbo, og lite fett? Fordelt på 4-5 måltider…?
   (vil bare ikke gjøre feil)
   På forhånd tusen takk 🙂

  46. Bare innom med en liten tilstandsrapport 😉

   Etter 12 dager med denne dietten har vekta blitt redusert med 5,7 kg, og fettprosenten redusert med 3% (om vekta mi er til å stole på når det gjelder fett%).

   Det har gått utrolig greit, mitt største problem har egentlig vært å få i meg nok proteiner.

   I dag skal jeg ha min første oppkarbingsdag, det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer på det. Planen videre er å fortsette med psmf i 4 uker til, med et belønningsmåltid hver lørdag. Belønningsmåltid er egentlig et litt feil ord, for jeg føler at jeg får belønning hver dag med denne dietten, i form av en kropp som ikke verker, og en rolig og fornøyd mage 😉

   Takk Børge, for en super artikkel!! Og god helg til alle!! 😀

   1. Hei Lisbeth,

    kan du si litt om hvordan du spiser?
    Trenger menyforslag, da jeg starter opp på mandag:)
    Takk
    vh
    Trude

  47. Hei Børge.

   Ser du får nok spørsmål, og jeg hater å måtte være en av «dem». Problemet er at jeg ikke syns artikkelen ga noe klart svar på spørsmålet mitt:

   Jeg blir satt ut av trening i 10-14 dager grunnet operasjon. Kjører i disse dager biorytme-dietten som jeg syns fungerer bra. Kan jeg hoppe over på en PSMF i rehab-ukene mine, eller vil det være å skyte seg selv i foten?

   Grunnen til at jeg spør er at du skriver at trening er viktig, og jeg kan overhodet ikke bevege meg i den første tiden.

   1. Restitusjon fra operasjon er vel det dårligst tenkelige tidspunkt for å kjøre noe diett. Kroppen trenger næring for å leges.

  48. Hei,

   kjempefin blogg! Er ei jente på 1’60, 74kg som vil ned litt i fett før jeg slår til med skikkelig trening.

   Er nå på 4. dagen, men har fulgt opplegget som stod på fitnessbloggen. Ser nå at når jeg sammenligner deres to opplegg så har du et ekstra måltid med (kvelds). Det blir jo litt i lengden, så jeg lurer på om jeg burde legge til noe?

   Jeg spiser (i dag for eks):
   Frokost: 1 kalkunfileet (125g), isbergsalat, tomat, agurk, rødløk, selleri og litt rødbeter, 1ss tran
   Lunsj: Samme som frokost
   Middag: 1 kalkunfileet (125g)), isbergsalat, agurk, spinat, asparges, 1ss tran
   Mellommåltid: 250g quark (finner ikke cottage cheese her) med 10-12 blåbær.
   Drikke: Vann, kaffe, te, eventuelt en boks pepsi max

   Før trening har jeg spist en banan, treningen er litt mer styrke enn du beskriver og en gåtur x2 uka. Tenkte å ha et belønningsmåltid til uka. Hadde i hovedsak ikke tenkt å være på dietten mer enn 3 kanksje 4 uker, da jeg vil begynne å trene mer og dermed spise mer.

   Så langt sover jeg godt og føler meg ok, om litt svimmel innimellom.

   Veldig bra blogg du har her, masse god informasjon.

  49. Hei Børge,
   Først og fremst må jeg si at jeg er veldig imponert over artiklene dine, du er en dyktig kar.
   Jeg har et spørsmål som jeg kanskje burde tatt med legen, men tenkte du muligens hadde en innvending, da leger ofte kan ha et litt gammelt og firkantet syn på denne typen dietter.
   Fikk for 5-6 uker siden påvist kyssesyken. Var dårlig 1 uke, men utover det har formen vært fin. Får dog ikke trent, og så fort matlysten kom tilbake spiste jeg alt jeg ‘cravet’. Leverprøvene var høye(Alat 512 – ref. 10-70), men har normalisert seg nå på ganske kort tid. Men har fortsatt restriksjoner på trening, noe som for meg er vanskelig. Vant til å trene mye, og er relativt godt trent – dog var planen å ta av 4-5 kg fett før sommeren. Så tenkte det passet fint å starte på et par uker med PSMF nå like så greit.

   Så spørsmålet mitt, vet du hvordan denne dietten er mtp. leveren, eventuelt betennelser i kroppen? Vil også konsultere lege, men tenkte bare å høre om du hadde noen synspunkter.

   Mvh, Johan.

   1. Ingen diett når du restituerer deg fra sykdom, operasjon eller lignende. Svart på gjentatte ganger i kommentarfeltet her.

  50. Kjære Børge!
   Blir helt svett jeg.. Nå skal man liksom ikke spise proteiner heller da man visstnok produserer amoniakk ikroppen som følge av dette (vært på radioen og tv2 nett), og lavkarbo er ikke bra, og med sykehusdietten lukter man spy, og bla bla bla.. What to do? Er på dag 2, og det går vel greit.. Men jeg sliter litt med å få i meg nok proteiner, uten å overskride kalori inntaket.. Lå idag på 142 gr proteiner (skal pr def ha i meg 190 gr) , men 1190 kcal… Noen tips?

  51. Nei jeg har nå fortsatt på kuren jeg 😉 men, noen tips for å øke proteininntaket uten å overskride kaloriintaket? Skal ligge på 190 ca, men fikk igår imeg 142 igår, mens kalorien var på 1190?er fortsatt lite lite idag og frem til nå…

   1. Kaloriene er ikke spesifisert her, det som er spesifisert er hvor mye protein du skal spise og hvor mye protein det er i en porsjonsstørrelse av hvilke matvarer. Så mer kylling/fisk.

  52. Hei

   Har prøvd å søke/skumme gjennom her for å finne ut hva maks jeg burde innta av karb og fett i gram.
   En dags energi inntak kan ligge på følgende for min del;
   1100kcal
   Protein:190g
   Karb:15g
   Fett:25g?!?!
   Er dette mye? Bruker aldri smør, steker kun mat som kyllingfilet, indrefilet/ytrefilet, litt karbonadedeig.
   Er 31år, 179cm høy og veier pr nå 91kg. 16% fett v sist måling

   1. Det er ok for en på din kroppsvekt, underskuddet er enormt uansett – men hadde du spist litt mer kylling/fisk så blir det mindre fett.

    1. Tusen takk for svar, setter veldig stor pris på det. Skal over på litt mer fisk og kylling ja. Kiwi hadde 1kg frossen fisk i 100g’s poser så jeg.. Nam nam 🙂

  53. Jeg har nå gått på dietten i underkant av en uke, jeg spiser når jeg er sulten karbonadedeig eller kyllingfilet og salat.

   Lå på rundt 1000 kalorier de første dagene men har ikke hatt noe sultfølelse de siste dagene.
   Jeg kan nå gå igjennom en dag og kun ha spist rundt 500 kalorier, selvom jeg har trent fotball den dagen. Jeg er 185 cm og 82 kg.

   Jeg er redd kroppen har gått inn i «sparemodus» kan det stemmme?

   jeg har ikke hatt oppkarbing enda.

  54. Hei, ser eksemplene på frokost, middag osv, det er jo veldig mye mat, jeg er 193cm og veier ca 100kilo, trener veldig mye, og spiser ca 3000 kalorier per dag, mye karb og proteiner, gikk opp ca 7 – 8 kilo på. 7 måneder, mener du at jeg skal spise dobbel porsjons størelse på 2 av måltidene? 300gram kjøtt? Er ikke det veldig mye?

   1. Er du 193 og 100 kg med høyt aktivitetsnivå kan du umulig ha gått opp 8 kg på 7 mnd. Noe er feil i balanseligningen din.

  55. Hei,

   Har kjørt PSMF en og en halv uke nå og ikke gått ned en døyt. Følger litt kjedelig kost egenltig. Kjører stort sett 2 bokser tunfisk + 1 proteinshake til frokost. Salat med reker, skinke tunfisk og egg til lunsj. Proteinshake til mellommåltid og etter trening treningsdagene. Karbonadedeig,biff,svin,kylling til middag som regel i 20 tida og proteinshake til kvelds treningsfrie dager. Tar i tilleg multivitamin og Møllers Tran. Er jeg utolmodig her eller er jeg helt på viddene med kosten? Treningen kjører jeg etter oplegget i artikkelen.

   1. Uten å være noen ekspert vil jeg bare komme med noen observasjoner.
    Det kommer mye ann på mengdene du spiser og type proteinpulver og andre varer du bruker..
    Noen proteinpulver holder mye fett og karbohydrater og ikke bare proteiner.
    I tillegg spiser du mye proteiner i frokostmåltidet og det kan være lurt å
    fordele dette mer utover dagen. Siden det er begrenset hvor mye proteiner kroppen kan ta opp i et måltid.
    Egg inneholder mye fett og jeg tror du er litt utålmodig etter 4 dager 😛

    Jeg har hatt gode resultater med min kur, men skjønner godt hva du mener med at kosten er litt kjdelig.
    Sjekk ut lavkarbosider, der kan du få inspirasjon til eget tacokrydder og lignende. Det hjelper. Pass bare på at du kutter ut fettet i oppskriftene.
    På butikken finnes noen woksauser som er lave på karbo.
    Blande disse med kylling eller biff, blomkål, brokkoli, litt gulrot og kinakål.
    Mye spennende om du bare googler litt.

    3

  56. Takk for innspill 🙂 Proteintilskuddet mitt inneholder 81 proteiner, 7g karb og 6g fett pr 100g. Jeg kan kanskje justere ned til 2 shaker pr dag og som du sier og fordele mengdene litt utover dagen. Takk for tips, skal sjekke ut en del av disse lavkarbosidene så det ikke blir så kjedelig 🙂 Gjør forsåvidt ikke så mye om det er kjedelig bare det funker. Noe det ikke har gjort foreløpig. Men gir meg ikke ennå 🙂

  57. Hei Børge.
   Så flott at du tar deg tid til å hjelpe andre!! Skal snart starte på denne dietten. Må bare først lese og sette meg godt inn i den først;) Det jeg lurer på er at siden jeg havner i den gruppa hvor jeg må ha to porsjoner til hvert måltid, er om jeg kan erstatte den ene porsjonen med proteinpulver?
   Dette er vel kanskje noe jeg burde ha svar på selv…? Men nå er jeg en av dem som aldri har satte meg inn i dette med kalorier osv… Så er veldig grønn på det området.
   Takker så mye for svar!

  58. Heisann:) Virker som et veldig bra program og skal begynne på det snarest. Men når du skriver: «12-15 skiver kjøttpålegg (skinke, hamburgerrygg, pastrami)», er dette for en hel dag eller hvordan fungerer det angående skiver? Hvor mye er det lov å spise?

  59. Hjeeelp.. Hadde spisedag 17.mai, men har da tydeligvis spist meg opp 1,5 kg 😮 hjeeelp.. Var gått ned 2,7 kg på snart 2 uker, men over natta var jeg da gått op 1,5.. Hvordan er det mulig? 🙁

   1. Suske.

    Dersom du spiste en del karbohydrater 17. mai bør du ikke se det så ulikt iforhold til vektoppgang, da 1gram karbs binder 3-4 gram vann. spiste du for eksempel 200 gram karbo, binder dette 600-800 g vann. Dette forsvinner igjen når du gjennoptar PSMF.

  60. Vil denne proteinpastaen være ok på denne dietten?
   Proteinrik pasta

   1 egg
   1 eggehvite
   100 g mager kesam
   3 ts fiberhusk

   Er en oppskrift på 200 gram, som inneholder 168 kcal, 23 g protein, 7 g fett og 5 g karbohydrater.
   Jeg tenker da og eventuelt kutte ut en del av kesamen til kveldsmat f.eks .. ?

  61. Jeg spiser vanligvis lavkarbo og er superfornøyd med det, men etter et halvår med mye utskeielser og vektøking trenger jeg å ta meg litt i nakken. PSMF virket perfekt for det. 😀 Startet for 3 dager siden og har gått ned litt over 1 kilo, så så langt går alt fint.

   Jeg vet at du fokuserer på proteininntak og posjonsstørrelse, ikke kalorier, men jeg spiser ganske ugjevnt gjennom dagen så jeg prøver heller å få oversikten på diett.no. Jeg har lest at det ikke er «ordentlig» PSMF dersom man ligger over 20 g fett per dag, og så langt ligger jeg på rundt 50g fett, 20g karber og 130 g proteiner (1100 kalorier). Hvordan er dette for en kvinne på 175 cm og 71 kg som trener moderat styrke to ganger i uken?

   Jeg har bare planer om å gå på dietten i to uker, så jeg lurer veldig på om jeg burde droppe oppkarbing siden fettinntaket ikke er lavere?

  62. Utrolig bra artikkel, jeg setter veldig stor pris på informasjonen og svar!
   Men jeg hadde et lite spørsmål; Jeg er en jente på 155cm som veier 71 kg. Jeg har gått på lavkarboi ca et år, og har gått ned 16 kg, men etter en lang platå bestemte jeg meg for å begynne på PSMF. Jeg har tenkt å gå på denne dietten i ca 2 uker, avhengi av resultatet, men er usikker på hva jeg skal gjøre etter det? Skal jeg ha et oppkarbingsmåltid, eller hoppe rett over til south beach dietten/ ala moderat lavkarbo?

  63. Hei! Har gått på dietten noen dager nå, og merker resultater allerede. Men jeg lurer på, kan jeg krydre maten som jeg vil, eller er det noen kryddertyper eller noe som ikke er bra? Har prøvd å lest gjennom kommentarene over, men fant ikke noe særlig om det, mulig jeg ikke har sett bra nok og beklager i tilfelle dette. 🙂

  64. Christina Strandskogen

   Hei, jeg har gått på psmf i 10 dager nå, og tenkte å holde meg i 4 dager til. Har mistet veldig matlyst og ender opp med å ikke spise fremfor å få i meg de proteinene jeg skal. Er veldig mye svimmel, konstant sulten, og har ekstremt lav energi. Er det lurt å avslutte dietten før da? Utgjør det en stor forskjell på 3-4 dager? Og, jeg har ikke lyst til å stappe i meg så mye karbohydrater etter å hatt et så ekstremt strikt kosthold de foregående dagene. Er det så viktig å spise så mye dritt i etterkant av dietten?

   1. Det er helt i orden med kreps ja. Kanskje litt lite protein i forhold til en del annen sjømat du kan benytte deg av, men pytt pytt.

  65. Jeg begynte på psmf i dag.( Jente 163 cm og 57 kg.)Er veldig aktiv og i god form fra før(ifølge artikkelen). Har fett%på 21-22, men skal noe ned. Er litt redd for at forbrenningen vil avta, lurte derfor på å ta 3 dager på diett, og 1 «spisedag/fritt måltid»( ris, bær,frukt..osv på vedlikeholdsinntak).
   1: er dette er dårlig deal, bør jeg ha spisedager oftere/sjednere
   2: kan man spise kalorifrie matvarer under dietten? (sukrin, walden farms calorie free produkter osv)??

  66. En ting til; på dag to nå. Skikkelig hodepine og super slapp. Kommer vel av mangelen på karbs. Er dette noe jeg kommer til å få etter hver spisedag? Eller går det vanligvis over?

   1. Har ikke prøvd denne dietten,(starter i morgen) men har forsøkt Ketose tidligere, og da forsvant den hodepinen og slappheten etter 3-4 dager. Ble erstattet med mer energi og godt humør:)

    Spent på denne dietten! Lykke til

  67. Hei, jeg vurderer å begynne på denne kuren.

   Spørsmål:

   1) hva kan jeg drikke under denne kuren, sukkerfri brus, kaffe m «melk»?

   2) har skjønt at kyllingfilet, karbonadedeig og tunfisk er proteinkilder, men hva med reker/sjømat?

   3) kan jeg steke kjøtt/fisk i olivenolje?

   4) kan jeg tygge tyggegummi, spise sukkerfrie drops?

   5) tar veldig gjerne imot forslag til dagsmenyer

   Takker på forhånd for svar 🙂

  68. Hei, og takk for en flott og informativ artikkel!
   Jeg vurderer å begynne på denne dietten, men jeg har et spørsmål angående treningen.
   Er det slik at en er avhengig av å dra på treningssenter for å få gjort styrketreningen? Nå nærmer jo feriesesongen seg, og det byr på visse utfordringer i forhold til treningen. Finnes det et alternativt opplegg jeg kan følge på ferieturen? Tenker da på å bruke min egen kroppsvekt som motstand eller «oldschool» styrketrening.. jeg har mulighet til å ha med strikk eller lettere frivekter.. 🙂 Blir bare forferdelig langt å reise i perioden vi skal feriere på hytta, he he 🙂

   1. Anbefaler deg å søke på nettet etter «trening ute», «hjemmetrening» eller lignende. Man må ikke trene på studio, går fint an å trene ute i skogen med det man finner der. 😉

  69. Hei.

   Finner dette meget interessant, men hva i hovedsak skiller dette fra Ketose?? Ser stor forskjell fra LCHF, men i forhold til Ketos sliter jeg litt mer. Er det forholde til kalorier i tillegg?

   1. Fett gir mye mer energi enn hva karbohydrater gjør. På på et lchf-kosthold får man fortsatt i seg mange kalorier. Derfor mange ikke går ned på lavkarbo, de tror de kan spise ubegrenset så lenge man holder seg unna sukker. På psmf har man et absolutt minimum av kalorier fra energigivende nærinsemner (karbs&fett) slik at man bruker av lagrene. Siden man får i seg tilstrekkelig med proteiner, vitaminer og mineraler (ikke minst omega3)tærer det ikke på musklene på samme måte et kaloriunderskudd(med dårlig mat) vanligvis gjør.
    Min 4 dag idag (spisedag og ENDELIG trening!!)
    Hodepinen ga seg etter to dager og formen er topp! Økte på trening tilogmed:-)
    Lykke til:-)

  70. Hei Børge!

   Har bare et par spørsmål ang. dietten. Har lest litt rundt bl.a. på lavkarbo forum hvor flere til stadig prøver denne metoden for å få en kickstart på vektnedgangen. Vil det på denne dietten også gi utslag på ketoner på en ketostix?
   Jeg har gått på denne dietten nå i 3-4 dager og har litt antydning til ketoner, og gått ned ca 1,5-2 kilo. Men med tanke på at det var så lite ketoner er jeg litt usikker på om jeg får i meg for mye av enten karbo/fett.

   Så er det en ting til, jeg har jo diabetes type 1 i tillegg, kan dette hindre vektnedgangen? Jeg har ekstremt flott blodsukker under denne dietten og trenger omtrent ikke sette noen ekstra enheter insulin. Vet det ikke er anbefalt å gå på slike dietter uten å snakke med lege osv, men når jeg ikke føler jeg får noe hjelp fra dem som faktisk skal hjelpe, har jeg valgt å gjøre noe med det selv. Får heller kontrollere blodsukker jevnlig. Kanskje ikke helt ditt felt dette med sykdommen, men du ser ut til å ha ganske god kontroll på dietten uansett.

   Ellers takk for supre artikler!

  71. Jeg har nå gått to dager på psmf.. Har likevel noen spørsmål angående dette med hva man maks kan forbrenne av fett hver dag?! (det står ingenting i artikkelen om dette, så lurte på hvordan man skal stille seg til dette)

   Har lest et sted at kroppen max kan ta 70kcal per kg kroppsfett om dagen når den er i underskudd. Men da vil jeg bare komme i et underskudd på 4400 kcal på en uke. Og dette er jo bare litt over et halvt kilo. Er denne formellen i det hele tatt «rikitg»?

   For da ville jeg kun kunne forbrenne 700 kcal per. dag, noe som er ganske lite. Og det ville jo vært lett å gjøre uten å gå på psmf, Men hvis dette bare er tøv og jeg kan forbrenne mer fett og ligge i et større underskudd) på psmf, så vil jeg jo fortsette med dietten. håper noen skjønner hva jeg tenker på 🙂

  72. Er det noen som har et godt svar på hva man kan drikke i denne dietten? og er det normalt intak av vann ? høyt? lavt? 😀 er litt noob på diett 🙂

  73. Hei igjen, Børge

   Dette går fryktelig sakte, noen muligheter å «speede» dette opp litt. Vekta står nå bom stille, og har heller ikke gått ned de store kg som jeg hadde håpa. Også tror jeg at jeg gjør noe feil, for spiste meg opp 1,3 kg, gikk ned 0,5 kg, men nå har det stått stille i 5 dager igjen… Hjeeeelp 🙁

   1. Litt sent svar, men håper det ordnet seg. Det er mange variabler som kan bety forskjellen mellom vekttap og vektøkning. I tillegg kan du gå opp i vekt samtidig som du mister fett.

    Men stress øker kortisol, og kortisol gjør at man holder mer vann…ond sirkel å stresse med diett 😉

  74. Hei!
   Kjempefortvilet og frustrert.. Avsluttet dietten på mandag, vekt 61kg, veide meg igjen idag 68….HJELP. Har spist mye karbs, men seriøst. Dette er skikkelig demotiverende! Hva kan dette skyldes?

   1. Du slipper mye vann på begynnelsen av en diett, og når du begynner å spise karbohydrater igjen vil du få dette tilbake. Ta det med ro, det er ikke fett. Etter en PSMF er kroppen tom for muskelglykogen, og når du fyller opp disse blir det mye vann lagret inni musklene dine. 1g glykogen binder ca 3g vann.

  75. Hei Børge!!
   Takk for så vannvittig gode artikkler! DIGGER nettsiden din 🙂
   Tenkte nå å starte på denne dietten, eller har gått 1 dag allerede! 🙂
   Men det jeg lurte på er; Når en er ferdig på dietten (er fornøyd..) hvordan bør en da legge seg kostholdsmessig og treningsmessig, for å bevare lav fettprosent, men samtidig begynne å bygge masse igjen? 🙂

   1. Det kommer an på hva kroppen din trives med. Hold proteinet oppe, og eksperimenter med om du fungerer best på karbo eller fett…

  76. Hm. Jeg tenker å begynne på PSMF i morgen. Er det mulig å ikke spise mager kesam som mellommåltid, men å dele en boks utover dagen til vært måltid? Altså bruke det som litt dressing eller dip av no slag, så maten ikke blir så tørr 😉 Mener da å kutte ut mellommåltidet. Eller blir det helt feil?

   1. Jente21: Hvor mange måltider du spiser har ikke noe å si. Selv spiste jeg ofte ETT stort måltid om dagen for å kunne bli skikkelig mett. Så om du vil spise kesamen din over 14 måltider så er det opp til deg, men småmåltider gjør folk ofte mer sultne enn de må være…

   1. Det kommer for det første til å være helt jævlig, og for det andre vil du ende opp med dårlige resultater. Om du i det hele tatt skal kombinere bør du gå for en syklisk variant eller UD 2.0

  77. Tilbakeping: Min frokost det neste dagene | blogg

  78. Hei, jeg vil veldig gjerne prøve meg på denne dietten. Har gått på ketoyse før, men måtte gi meg for jeg orket rett og slett ikke all fettet :/ Jeg er ca 120-130kg, så jeg har mye å gå ned. Men skal jeg virkelig spise så mye proteiner som 2,5* 120= 300 ? Vil jeg ikke heller da gå opp i vekt? Jeg er forferdelig forferdelig redd for å legge mer på meg..og jeg går opp bare jeg ser på folk som spiser! Noen tips til meg som er såpass stor? evt et forslag til dagsrasjoner?

   Og ja, tusen takk for en veldig forståelig nettside 🙂

   1. Cilie: Du skal ta MÅLvekten din og gange med 2,5. Om første mål er å gå ned til 70kg blir det 175g protein. Om du skal videre når du kommer til 70 kan du sette målet til 60 og spise 150g protein til du kommer dit. Det er viktig å ikke sette målet for lavt.

  79. Er det noen som har oppskrift på proteinpannekaker eller noe liknende som er tillat under denne dietten?! cottage cheese, eggehviter/egg, proteinpulver , sukrin og kanel? kan det funke? Er det lovt med sukkerfri ketchup? hadde blitt veldig takknemlig om noen kunne svart..

   1. Anett: Stort sett blir fancy mat utelukket. Du kan prøve å blande noen eggehviter med litt CC og proteinpulver, men kan ikke garantere for smaken. I statene har de en del mer lavkalorimat man kan spise, men her er det som regel eggehviter, mager kjøtt, mager fisk og proteinpulver man kan bruke som proteinkilder. I pannekaker er det eggeplommene som gir smak og konsistens sammen med melk og melk – tre ingredienser du ikke kan bruke. Selv fabrikklagde proteinpannekaker inneholder mye karbo. Men…du kan jo google litt og se hva du finner.

    Ad reker, så burde det være greit så lenge de ikke har sukker i laken sin. Du ser det på boksen. Når du spør om helt konkrete matvarer er det lettere og raskere å bare søke det opp på nett 😉

  80. Tilbakeping: MyRevolution NyhetsbloggPSMF diett - oppskriftskonkurranse

  81. Hei! noen kjappe spørsmål.

   1, skal man beregne 2,5 g X vekta man ønsker å oppnå eller vekta man har nå?

   2) drikker vanlig møllers tran, hvor mye hver dag?

   3) skal man medberegne de g med fett man får i seg fra tran med i » under 20g» ?

   1. Ole S:
    1. Ja, 2,5xmålvekten din = proteinmengden i gram. Du kan godt bruke mer avanserte formler om du føler for det, men det har ingen ting for seg. 2,5-formelen er minst like nøyaktig for folk flest.
    2. 10g holder
    3. Nei.

    Anett: Stort sett blir fancy mat utelukket. Du kan prøve å blande noen eggehviter med litt CC og proteinpulver, men kan ikke garantere for smaken. I statene har de en del mer lavkalorimat man kan spise, men her er det som regel eggehviter, mager kjøtt, mager fisk og proteinpulver man kan bruke som proteinkilder. I pannekaker er det eggeplommene som gir smak og konsistens sammen med melk og melk – tre ingredienser du ikke kan bruke. Selv fabrikklagde proteinpannekaker inneholder mye karbo. Men…du kan jo google litt og se hva du finner.

    Ad reker, så burde det være greit så lenge de ikke har sukker i laken sin. Du ser det på boksen. Når du spør om helt konkrete matvarer er det lettere og raskere å bare søke det opp på nett 😉

    Cilie: Du skal ta MÅLvekten din og gange med 2,5. Om første mål er å gå ned til 70kg blir det 175g protein. Om du skal videre når du kommer til 70 kan du sette målet til 60 og spise 150g protein til du kommer dit. Det er viktig å ikke sette målet for lavt.

    Jente21: Hvor mange måltider du spiser har ikke noe å si. Selv spiste jeg ofte ETT stort måltid om dagen for å kunne bli skikkelig mett. Så om du vil spise kesamen din over 14 måltider så er det opp til deg, men småmåltider gjør folk ofte mer sultne enn de må være…

  82. Hei!
   Jeg reiser til varmere strøk på lørdag, og vil ha en siste innspurt før da. Har gått en del ned i vekt det siste året, og tror ikke kroppen min klarer å gå så mye mer ned. Det er hvertfall tvert imot anbefalt:P Det jeg vil, er å få bort det aller siste fettet som ligger over magemusklene, og innerside lår. Magemusklene er godt synlige, men vil egentlig være kinda ripped. Er det bare å glemme eller?
   hvis det kan hjelpe:
   snart 18 år
   163 høy
   48-49 kg

   håper virkelig på et godt svar så raskt som mulig!

  83. Hei!
   Lurer på hva maximum inntaket av fett og karbohydrater bør være på denne dietten? Jeg har gått i gang med denne dietten, og så langt går det veldig bra. Det er bare det at jeg er så usikker på hva som er «for mye» karber og fett. Jeg skjønner jo at brødmat er fyfy, men slik som kikerter f.eks, jeg elsker det, de inneholder endel proteiner, mens til gjengjeld ca 17 g karbo, er dette for mye? Har også litt problemer med frukt, slik jeg har skjønt det, skal man ikke ha i seg noe frukt for at denne dietten skal virke best mulig. Er dette sant? I såfall, hvilke frukt og bær inneholder minst karbo?

   1. Jeg pleier å si at fett og karbo skal holdes under 20g hver. Det er ikke noe magisk med dette nummeret, men det er en lettvint måte å holde kaloriene nede på. I tillegg skal dietten etterligne faste og jo mer man legger til av fett og karbo jo lengre unna «faste» er man.

    De rådene jeg pleier å gi er:
    Fett: MAX 20g
    Karbo: MAX 20g
    Protein: 2,5*målvekt (hvis du er 70 og ønsker å gå ned til 60 vil du da spise (60*2,5) 150g)

  84. Hei!

   Jeg har lest artikkelen flere ganger og lest andre steder om psmf, men har lest noe motstridende informasjon i denne «tråden»…at man skal regne ut proteiner i forhold til nåværende vekt, men det står OG at man skal regne ut i forhold til ønsket vekt….ikke rart jeg blir litt forvirret. Jeg startet med å regne ut etter nåværende vekt, men hvis jeg skal ha etter ønsket vekt blir det betraktelig færre proteiner…Bra for meg 🙂 Synes det ble litt mye kylling å trøkke i seg…
   Jeg veier 90 kg og skal ned til 60 kg. Altså 2,5 x 60 = 150 g proteiner om dagen.
   Syntes det har gått fint i forhold til formen. Ikke uvel, kvalm eller noe… 🙂

   1. Det finnes forskjellige måter å regne det på, men det letteste er å regne ut fra målvekt – MED MINDRE du vet nøyaktig hvilken fettprosent du ligger på. De færreste gjør det, og 99% av alle som tror de vet det har tatt InBody-analyse eller annet totalt unøyaktig mål. Det kan uansett være lurt å legge seg litt høyere på målvekten til å begynne med, for du klarer ikke å holde på mer muskelmasse enn det du gir den protein til. Om det da viser seg at målvekten din egentlig skulle vært 65kg kan du ende opp med å miste mye muskelmasse. Jeg ville siktet meg inn på 70kg først, og om du fremdeles ikke var fornøyd kan du sikte deg ned på 60.

    Regnestykket du bruker med å gange med 2,5 er det jeg som «kom opp med», så jeg mener jo selvsagt det er det enkleste for folk flest 😉

  85. Dumt spørsmål, men spør likevel.. Kan man bytte ut alle dagens måltider med proteinpulveret deres? Og hvor lenge kan man i så fall gå på bare pulver?

   1. Jeg vil ikke anbefale å bare gå på proteinpulver – av tre grunner:
    1. Det er ikke like mettende som mat
    2. Det blir lite fiber og vitaminer
    3. Proteinpulver blandet i vann er som regel rimelig kjipt

    Det jeg har gjort er å bytte ut et av måltidene mine med proteinpulver for å holde fett og karbo nede, men mer enn 50g om dagen fra pulver vil jeg ikke anbefale.

  86. Hei,

   Takk for fin artikkel. Er i gang med PSMF as we speak. Jeg er mann på 26 år, 180cm og 106 kg. Alt går greit ,men har et lite spørsmål.

   En kamerat kommenterte at jeg ville ødelegge nyrene på denne dietten. Jeg prøvde å google litt, å etter hva jeg leste så gjelder dette først å fremst ved et kalorioverskudd med hovedsaklig proteiner? Kan dere kommentere noe rundt dette?

   1. Det er vel strengt tatt ingen ting som tilsier at høyt proteininntak vil skade friske nyrer. Selv spiser jeg 200-250g protein om dagen på nåværende diett (jeg er 80-ish kg) uten noen som helst problemer. Det har også vært gjort tester der folk har spist 4x kroppsvekt i protein uten noen som helst problemer.

    Jeg vil tippe at kompisen din også er mot eggeplommer fordi han mener det øker kolesterolet? 😉

  87. Jeg bare lurte på om det var vanlig å bli tørst av denne dietten?
   Jeg drikker vanligvis rundt 2 – 2,5 liter om dagen men da jeg begynte med dette drakk jeg plutselig 3, 3,5 liter vann.

   1. Spørsmålet er heller hvor ofte du går på do, og hvorfor du drikker så mye i utgangspunktet. Får du i deg nok salt? Prøvd å ta mindre slurker?

    1. Hehe, drikker fordi jeg er tørst!
     Det virker som om det går rett igjennom.. Får prøve å salte maten litt mer – er i utgangspunktet ikke noe glad i å salte maten…

     1. At det virker som det går rett gjennom kan veldig ofte være fordi du ikke har nok salt i kroppen – og vann i seg selv er diuretisk.

      Hvorfor er du ikke glad i salt i maten? Vi skal ha masse salt i kroppen og ved å ikke å fylle på vil elektrolyttnivåene bli helt feil. Ved å drikke mer vann vil man gjøre problemet verre. Prøv å kom deg ned til max 2l om dagen, og drikk en flaske på treningen.

      1. Prøvde asparges med salt og pepper, vanninntaket er nede på 2 liter – YAY.. Da var det bare saltet!
       Men en ting jeg ikke helt skjønner, jeg har nå fullført en uke og jeg har ikke gått ned noe.. Har mistet 3 cm rundt magen så jeg klager ikke, men kan det være at jeg gjør noe feil? En vanlig dag ser slik ut;
       Frokost: Karbonadedeig med krydder
       Mellom: 2-4 skriver kalkun pålegg
       Lunsj: salat med eggehvite og laks (laks inneholder kanskje for mye fett?)
       Før trening: et halvt eple
       Middag: kylling med spinat og asparges
       Dessert: 50g bringebær

       Noe som ser veldig feil ut…?

     2. Så lenge du går ned på målebåndet, så ikke stress. Stress er ikke bra for deg 😉 Jeg regner selvsagt med at du trener som du skal?

      1. Trener 3-4 ganger i uken.. Kun vekter! Tusen takk for svar og all hjelp! Har prøvd å kvitte meg med de siste 5kg i 4 år – gøy at det ENDELIG er noe som er enkelt og fungerer, selvom det kun er på målebåndet og ikke vekta! =)

     3. Om du trener annerledes enn det som er meningen kan det veldig godt hende at du holder på en del vann. Husk bare at om du kommer lavt i fettprosent er det mye bedre for deg å prøve en mer balansert diett.

  88. Tilbakeping: Fett og kropp | Lavkarbosaurus!

  89. Hei, bare lurer på om man er nødt til å trene mens man går på denne dietten? Har ganske høy forbrenning, men pleier ikke trene regelmessig. Fungerer dietten dårligere dersom man ikke trener? 🙂

   1. Du bør absolutt trene på en slik diett, og kanskje spesielt om du har høy forbrenning. Kravet til trening stiger jo nærmere du kommer målvekten din.

    Det som er viktig å tenke på er at du ikke skal trene for å bli sterkere, men for å sende signal til kroppen om at den behøver musklene den allerede har. Det gjør treningen litt annerledes enn tradisjonelle oppsett, men uten den kan kroppen fint kvitte seg med muskler for å beskytte seg selv mot «sultkatastrofen». Muskler er det vevet i kroppen med høyest energikrav, og ved å kvitte seg med litt vil man også senke forbrenningen og dermed forlenge tiden man kan overleve med lite mat.

    Så det enkle svaret er: JA.

   2. Jeg må bare forklare litt bedre….Det er viktig å trene uansett hvilken vei man endrer kroppsvekten, men jo mer ekstremt kalorioverskuddet eller -underskuddet er, jo viktigere er treningen for å få ønsket resultat. PSMF ligger i «ekstrem»-enden av skalaen, så der er det veldig viktig.

  90. Tilbakeping: Hverdagslivet |

  91. kan ikke spise kjøtt eller egg pga alleriger og slikt. går det bra og bytte ut kjøttet med fisk? evt hvilken fisk til hvilket kjøtt.

   1. Det går bra om du spiser mager fisk. Fett skal begrenses som du ser, så blir vel stort sett sei og torsk. Selv er jeg ikke noe spesielt glad i fisk, så du må nesten bare titte litt rundt.

  92. Hei. Lurer bare på om man kan spise funksjonell mat, slik som lavkarbobrød (der det er pr 100 gr: 145kcal, 8,7 g Protein, 2,5 g karbohydrater, 8,4 g fett, 21,2 g kostfiber og 0,4 g natrium) under denne dietten? Og hvor mange gram fett burde man holde seg innenfor pr. 100g?

   På forhånd takk for svar 🙂

   1. Du kommer alt for høyt på fett, som du ser. «Kvoten» på fett er 20g om dagen, og det skal ikke mye lavkarbobrød til før du har gått forbi den. Legg til litt kjøtt, og du er langt over.

    Målet er å holde seg under 20g fett (ikke medregnet EFA) og 20g karbo.

  93. Kan godt være du har svart på dette før men orket ikke lese hele tråden:)tenkte å orøve denne men lurte på et par ting, kan jeg bruke solsikkeolje til matlagingen(steking osv) og på salat å sånn kan jeg bruke epleeddik eller balsamico og evnt litt oliven olje eller sosikke olje som «smaks tilsetning(dressing)?

   1. Vel, med tanke på at du skal holde fett så lavt som mulig på denne dietten og olje er fett, så…Nope.

    PSMF er en ganske miserabel diett, men den er kjapp og effektiv – og for de aller fleste er det viktigere enn å kunne kose seg hele tiden 😉

  94. Hei!

   Er nå på dag 9 av denne dietten, og har lest at man kan oppleve noe hodepine av den.. Dette når kroppen går inn i ketose? Jeg opplevde hvertfall i går at det startet litt hodepine, og i morges føltes det helt jævli. Endte med at jeg måtte dra hjem fra jobb… Klokka er nå snart 17, og hodepina sitter der ennå..
   Er dette normalt? Eller er det noe jeg gjør feil? Så noen skrev no om å få i seg mere salt, kan være jeg har mangel der, men krydrer maten min godt for å få mere smak.. Hvor mye salt bør jeg isåfall få i meg?

   1. Hvor mye spiser du? Hvor mye trener du? Hva veier du? Hvor mye drikker du? Hodepine kommer neppe av salt, men kan være at du har mistet masse vann. Kommer du deg regelmessig på toalettet (nummer 2)? Har du hatt noen spisedag på disse 9 dagene?

   2. Kom forresten inn på forumet og ta kontakt med admin der (Ronny). Jeg vet han jobber med PSMF-coaching, og da vil du få raskere og mer detaljer hjelp.

  95. Hei!
   Kjempe side dette 🙂
   Er på andre uke psmf.. Har endelig funnet en diett som funker for meg 🙂
   Men jeg ser at jeg stort sett daglig får i meg for masse proteiner. Er det dumt? Kcal ligger på jevnt 900-1000.
   Fett maks 20
   Karbene maks 25.

   Skal ligge på 145 g protein for å nå drømmen men kommer fort opp i kanskje 180g.
   På forhånd takk for svar 🙂

   1. Hei,

    Jeg ser du har kommet inn i forumet, og der får man kjappere svar (er jeg som har svart deg der inne også;) ).

    Jeg kan jo nevne at jeg lå på under 1000kcal da jeg var 85kg, så du har nok en del du kan kutte om du vil – men ikke kutt for mye om gangen. I tillegg er treningen viktig, men fortsetter dialogen på forumet.

  96. Hei
   Har nedsatt tarmfunksjon pga en ryggmargskade. E derfor avhengig av laktulose for å regulere fordøyelsessystemet. Vil dette påvirke dietten negativt?

     1. Jeg kan ikke se noen grunn til å tenke på det – spesielt ikke om du følger dietten ellers til punkt og prikke. Det er klart at det kan bli feil om du slipper for mye ting inn (en skvett melk i kaffen her og der, medisiner med sukkerarter nå og da osv osv), men om det bare er denne her er det nok bare å kjøre på 🙂

  97. Hei:) jeg bare lurer på om jeg kan bytte ut mellom måltide til mager vanilje kesam , den innholder:75kcal,8,6 sukkerarter?:)

   1. Tja…det går utover karbohydrat-kvoten din. Personlig anbefaler jeg det ikke fordi du da må kutte hardere i karbo resten av dagen, men om du får det til å gå opp…Det er ingen ting med kesam som i seg selv får deg til å rase opp i vekt i hvert fall 🙂

   1. Energien til trening skal komme fra fettet på kroppen din. PSMF simulerer faste, så det har ikke noe å si om du spiser før trening eller ikke så lenge du holder deg til retningslinjene for treningen.

  98. Hei! Jeg startet med dietten for fem dager siden, men jeg lurte på om det er greit å m feta ost eller oliven. Liker det så godt i salaten.

   1. Svaret på det finner du ved å se på innholdsfortegnelsen for produktet og måle opp mot det du har å spise. PSMF er en kortvarig diett der man gir litt mer av seg selv for å komme fortere i mål. Så…det enkle svaret er «nei» med mindre du klarer å eliminere nok fett og karbo fra resten av dagen til å få det til å passe inn.

  99. Hei.

   Jeg har for tiden ikke mulighet til å trene styrke igjen før i april grunnet en skulderoperasjon. Sårhelingen er i midlertid bra, der er ingen komplikasjoner og restitueringen går akkurat som den skal, så ernæringsmessig burde det ikke være noe stort problem å hive seg på en diett.
   Jeg har nå gått med skaden i et par år, og har derfor ikke fått trent på evigheter, og har samlet opp en god del fett jeg ønsker å bli kvitt.
   Mangelen på fysisk aktivitet har også hemmet blodomløpet såpass i fettvevet at jeg saktens er nødt til å få fart på sakene nå. PSMF uten styrketreningsfaktoren er nok ikke det beste med tanke på hvor effektiv dietten blir, men jeg lurer på om jeg i det minste kan legge inn utholdstrening for å gjøre en forskjell. I og med at det er utelukket å trene styrke på noen som helst i 4 mnd til, hva vil være minst katabolt med tanke på muskeltap (i den grad det er så mye muskelmasse igjen å snakke om)?
   Hva vil netto gevinst i en 2 mnds tid være på PSMF kontra en balansert diett eller biorytmediett, med det i mente at jeg ikke får løftet vekter? Pri 1 for meg nå er å ta av raskt i vekt, før fettet «setter seg», og av helsemessige og estetiske grunner.
   Det eneste jeg kan ta meg til nå framover av fysisk aktivitet er altså kardio.
   Jeg hadde forespeilet en PSMF i en 6-8 ukers tid med 3-4 ukentlige turer på 30 min i moderat tempo, evt en oppkarbing med moderat vindu etter uke 4, og så gått over på enten H&F eller BRD etter endt PSMF.

   Jeg setter pris på svar.

   1. Hei Mann,
    Dette er et av de tilfellene der jeg ville brukt den amerikanske «consult your physician»-teksten som alltid følger med alt der borte. Det er greit at du restituerer bra, men hva skjer når du går over på en VLCD? En VLCD vil alltid være «mer katabolsk» enn en diett med høyere kaloriinntak (gitt samme kvalitet og god tilgang på essensielle næringsemner), og jeg ville nok hellet litt mot å gå på et ganske moderat underskudd frem til du kan begynne å trene og så heller ta steget fullt ut da. Trening under PSMF har jo to hensikter – du forbrenner mer og du beholder mer muskelmasse (som gjør at forbrenningen ikke går så mye ned). Ved å «sløse bort» noen måneder med inneffektiv PSMF vil du også sette deg selv opp for tregere vekttap når du er ferdig restituert.

    Hvis du sammenligner med vanlig PSMF med en vanlig balansert diett vil du kanskje spise så mye som 1500kcal mindre per dag på PSMF-en. Legg til en spisedag som nuller ut en diettdag på PSMF-en, så har du 7500kcal mindre per uke. Som du ser er det omtrent en kilo fett for å stor og sterk mann. Med andre ord vesentlig mye 😉

    Nå skal det sies at jeg på min første PSMF heller ikke hadde mulighet til å trene, så jeg kjørte den strictere enn de fleste og brukte gåturer for å få ting på gli litt fortere. Det er jo slik at jo mer fett man har på kroppen, jo mindre muskelmasse mister man på en diett. Det som kanskje kan være greit er om du tar en DXA-måling (bor du i Oslo-området?), starter på en 6-ukers PSMF og tar ny DXA hver 3 uke for å sjekke at du ikke mister for mye muskelmasse. Etter 6 uker bør du ha en pause på to uker fra dietten uansett, der du spiser vedlikeholdskalorier, før du starter igjen.

  100. Hei. Jente 27 år, 170, 60 kg. Vurderte PSMF diett men ser at det ikke er noe for meg mtp at jeg trener 5-7 dager i uken, og det er noe jeg akter å gjøre videre. Hvilken diett kan du/dere anbefale ei som vil ned i fettprosent?
   Kostholdet nå:
   Frokost: Havregrøt (havregryn+div frø, kanel) med bær på melk/lavkarbobriks med laks/skinke/ost/egg/grønt
   Lunsj: Kesam/CC/nøtter/egg/gårsdagens middag etc.
   Middag: Kylling/karbodeig/laks/torsk/grønnsaker/balsamico/ost – bruker Cocosa t steking
   Kvelds: middagsrester/mager kesam/cc/frukt/proteinbar/salat/nøtter
   Normale posjoner
   Drikker vann/kaffe/fres i.l.a dagen

   For mye fett og karbs kanskje? Leker med tanken på å stille i fitness 2013/14.

   1. Tja…Det kommer jo litt an på hva fettprosenten din er nå. Hva spiser du i kalorier, protein, fett og karbo? Vet du fettprosenten din? Jeg er i hvert fall siste som kommer til å fortelle deg at du spiser for mye fett 😉

    Men – kom heller inn på forumet om du ikke skal spørre om PSMF, for ellers blir det bare rot her inne 🙂

  101. Da passer det fint at jeg har starta på PSMF og har et lite spm ang det: Er det krise å benytte bittelitt cocosa til steking innimellom?
   Jeg vet ikke fett% og jeg har ikke regna ut hvor mye jeg spiser av hvert, burde vel finni ut alt det før jeg begynte å stille slike spm;)
   Dag 1 på PSMF er snart over og jeg er stapp mett, men fornøyd;)

   1. Cocosa går på fettkvoten din, og selv har jeg aldri stekt noe som helst som ikke ble helt greit i teflonpanne med litt vann. Det er jo selvsagt opp til deg, men jeg ville spart det. 20g fett får man fort i seg fra andre varer…

    Jeg vil råde deg til å regne på fettprosent og se hva du spiser både i kalorier, protein, fett og karbohydrater. Det vil kunne gjøre ting mye lettere for deg.

  102. Da holder jeg meg unna det og!
   Prøver å følge matplanen Børge satt opp her, bare forskjellig protein til forskjellige måltider for å variere litt, holder meg til fet fisk en gang om dagen!
   Er på dag 2, er mett og har igrunn mye energi! Trener 5-7 ganger i uka, men kjører nå litt mer «vedlikehold», istedet for tunge økter!
   2 uker med dietten før 2 uker i Mexico, der det mest sannsynlig blir «litt» oppkarbing igjen!

   Takk for hjelpen! 🙂

  103. Noen som har en «oppkarbingsplan»?
   Tåler ikke hveteprodukter så godt! Tenker noe sånt som snack a jacks, frukt og bær, søtpotetmos, proteinshake på melk, kylling og kjøtt, hjemmelaga glutenfrie kaker/pannekaker.. Og spise en lett blanding av dette når jeg er sulten?

   1. Hvis du følger PSMF i det hele tatt skal du ha èn dag i uken der du karber opp skikkelig for å ikke gå på en leptin-smell. Når du kommer i lavere område må du ha det oftere. Det er da ikke snakk om å «spise litt når du er sulten», men å spise 5-6g karbo per kg kroppvekt. For meg er det nesten 500g karbohydrater, hvilket kan være mellom 1 og 2kg med produkter som inneholder karbo. Så om du ikke har lyst til å sprekke anbefaler jeg ris.

  104. La si jeg holder på med dietten 10 dager pga relativt lav kroppsvekt, så da er det vel bare å avslutte med å kjøre på med karbs ifølge Børges artikkel? Er på dag 4 og klarer fint å holde meg til planen!

   1. Å gå på PSMF med lavt kroppsfett er en glimrende måte å kvitte seg med muskler.

    Si det slik – ved normale tilstander klarer kroppen din å hente ut ca 60-70kcal fra hver kilo lagret fett. Dette er bare på papiret, men veldig greit å bruke som eksempel for å vise ting. La oss si at du har 15% ved 60kg – det er 9kg fett, hvorav jeg pleier å trekke fra det essensielle. La oss si du ha 6kg du kan forsyne deg av Da vil du kunne hente 400kcal fra fettvevet. Hvor tror du kroppen henter resten fra?

  105. Hei!

   Kan jeg drikke fun light (0,8 kcal pr dl)?
   Om jeg spiser f.eks 250-300 g torsk til i ett av måtidene er det litt for lite protein i det til at jeg klarer å fylle opp dagsbehovet mitt (ca 225 g). Skal jeg da spise noe annet i tillegg som inneholder minimalt med fett og karbohydrater, evt en liten proteinshake? Eller bør jeg øke mengden torsk til ca f.eks 400 g?

   1. Fun light går helt fint og er en av måtene de fleste av oss overlever 😉 Om du kommer litt lavt ut kan du ta en proteinshake med vann i stedet for melk. Ikke ideelt siden det ikke metter, men en grei nødløsning.

  106. John-Marco Grønvoll Sletten

   Hvordan er det da det kommer til spising av brød å sånt? Skal man unngå dette på dietten?

   1. Siden du skal holde karbo så lavt som absolutt mulig vil ikke det være mulig, nei. Bortsett fra på oppkarbingen…

  107. Hei, tenkte jeg skulle prøve denne dietten, har 80 kg og miste før jeg når normalvekten, og ønsker en pangstart:) Mitt spørsmål er om det går ann og erstatte proteinpulve med spirulina? Eller har det alt for lavt proteininnhold?
   Takker for svar 🙂

   1. Egentlig bør du holde deg langt unna proteinpulver. Spis 2,5g protein per kg av målvekten (sett den litt høyt til å begynne med, f.eks. 80kg – 200g protein) og hold fett og karbo lavest mulig. Kylling, svin osv osv er gode, magre proteinkilder om du velger rett del av dyret. Få i deg masse grønnsaker med lite karbo, og tren slik som anbefalt.

    Når du har såpass igjen vil jeg faktisk anbefale deg å kjøpe boken til Lyle for å få en skikkelig innføring. Dersom du følger instruksjonene hans og ikke faller i gropen med «å gjøre ting lettvint» (les: å skyte deg selv i foten) kan du komme veldig langt veldig fort. 5kg i måneden bør være oppnåelig. Sjekk boken her: http://www.bodyrecomposition.com/the-rapid-fat-loss-handbook

    Ved å kjøpe den får du også tilgang på en del ressurser, og det er mange folk på forumet hans som har vært i samme posisjon – og som har mange gode matforslag. Selv rørte jeg ikke melkeprodukter de første 10kg-ene jeg gikk ned på PSMF, og jeg pleier ikke å anbefale andre å bruke dem heller.

    MyRev skulle få en PSMF coaching-tjeneste, men den er forsinket…

    Du må gjerne komme inn på forumet også! Masse hyggelige folk, og raskere å få svar 🙂

  108. Hei 🙂

   Er det greit å kjøre PF når man går å PSMF? Og da kutte første måltid og heller legge litt ekstra på de andre utover dagen?

   1. Når du spiser maten din har veldig lite å si. Selv hadde jeg en periode der jeg kun spiste ett måltid om dagen – fordi jeg liker å bli mett.

  109. Er det ok å ta fettforbrenningspiller når man gå på psmf? eller bør jeg heller droppe de så lenge jeg går på psmf? 🙂

   Bruker forresten t-rex fettforbrenneren 🙂

   1. De fettforbrenningspillene man får i Norge får deg kun til å gå ned i vekt gjennom å gjøre lommeboken din lettere. Spar heller pengene og reis deg to ganger fra stolen du sitter i. Jeg skal ikke si at de er 100,00% ineffektive, men noe sier meg at det er *veldig* liten effekt fra dem. Selv de som faller for fristelsen til å bruke legemidler vil ikke se mer enn 5% økning i forbrenning før de går over på ting som krever veldig lav IQ bare for å prøve.

    Så – Ja, du kan gjerne bruke fettforbrenningspillene dine.

    Men – de har neppe noen som helst effekt.

   2. Om du skal bruke noe er koffein og grønn te noen av de best dokumenterte tilskuddene som er tilgjengelig i Norge. De har en mildt termogen effekt samtidig som de kan redusere sultfølelsen noe.

    1. Jeg ser absolutt ikke behovet for termogene agenter på en PSMF. Greit nok at man kan få litt ut av dem på en vanlig diett, men PSMF skal allerede være skrapet. Helt fint å ta en kopp kaffe her og der for å holde seg våken, og sikkert også som kapsel, men for å forbrenne mer? Der er ikke jeg i hvert fall…

  110. Hei Børge!
   Jeg har nå lest både din artikkel og artikkelen på Fitnessbloggen om PSMF, og har et par spørsmål (skal prøve ikke å stille de samme, kjedelige spørsmålene som vitner om at man ikke har lest ting godt nok.)

   Jeg sliter veldig med at ting er sånn halvveis for tiden, treningen går bra, men kostholdet er elendig, og da spiller det jo ikke så veldig stor rolle hvor mange timer jeg tilbringer i styrkerommet hver uke. Jeg er 168 cm høy og veier ca 65 kilo, og ønsker å gå på denne dietten i 1-2 uker for å komme i gang ordentlig. Det jeg er redd for, er hva som skjer når jeg er «ferdig», hvis du skjønner hva jeg mener. Ser du henviser til artikkelen om Health & Fitness Concept i en kommentar lenger opp, men det jeg lurer på er om det er vanlig at man fyker opp i vekt igjen etter at man er ferdig på PSMF? Jeg er litt redd for at jeg ikke skal få til en smooth overgang mellom avslutningen av PSMF og neste «epoke», og dermed falle tilbake til gamle synder… Har du noen tips når det gjelder det (hvis du har tid, og ikke synes denne kommentaren var tåpelig)? 🙂

   1. Børge er ikke her lengre, men jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan.

    Ulempen med PSMF er at man ikke lærer seg nye vaner og rutiner, men det er ingen som forsøker å gi noen den illusjonen heller. H&F kan nok være bra for mange, men det viktigste er at man finner noe som passer for seg selv i den situasjonen man er i.

    Jeg vil anbefale deg å kjøre en PSMF og så gradvis tilføre karbohydrater og fett til de nivåene du vil ha dem til. Ved å gjøre det kan du gradvis gå over til et normalt kosthold uten å gjøre massive endringer som kanskje får deg ut på ville veier 🙂

    1. Tusen takk for svar 🙂 Jeg har et spørsmål til som jeg lurer på om du kanskje kan svare på. Jeg startet på PSMF i dag, og opplever at kaloriinntaket mitt blir veldig mye høyere enn det jeg har hørt har vært vanlig for folk som kjører dietten. Idag spiste jeg 150 gram bogskinke til frokost (fant ut senere at dette ikke var helt optimalt, men heller ikke katastrofalt), 150 gram kyllingfilet til lunsj, 150 gram cottage cheese med proteinpulver til mellommåltid, og 200 gram elgkjøttdeig til middag. Hadde grønnsaker (tomat,paprika,agurk og salat) til alle måltidene med kjøtt. I følge diett.no har jeg idag ligget på i overkant av 1300 kalorier, og da har jeg ikke tatt med krydderet jeg har brukt på kjøttdeig og kyllingfilet. Er ikke dette veldig mye for å være PSMF?

      1. Hadde tastet inn noe feil i diett.no, så ble visst ikke mer enn ca 1010 kalorier, uten krydderet jeg brukte, og uten 30 gram sjokoladeprotein jeg tok i 1/2 boks cottage cheese. Synes det høres mye ut likevel, jeg… 24,5 gram fett, 37,5 gram karb (det var da sykt mye? 6 gram fra cottage cheesen, resten er fra grønnsakene, salat, paprika, agurk og tomat. Må jeg spise mindre grønnsaker da?) og 149 gram proteiner.

      2. For det første burde du komme inn på forumet – flere som ser spørsmålene da 😉

       Du kan kutte noe fett og karbo, ja, men det er ikke «kritisk» det du går over der. Hvis du ligger i området 2g protein per kg kroppsvekt eller 2,5g protein per kg fettfri masse, så liker jeg at *målet* er å komme under 20g fett og 20g karbo. Det er selvsagt ikke alltid mulig, men det er et bra mål. Karbonadedeig trekker fort opp med ca 5g per 100g vare. Ut fra det du skriver vil jeg tro tomaten kanskje er synderen på karbo, men det ser du jo når du legger inn maten din.

       Om du spiser akkurat passe protein er det ikke mye du sparer ved å barbere kosten din enda mer, men alt teller på en PSMF. Ved å gå ned til 20g av fett og karbo vil du spare inn 100kcal til, noe som over 9 dager vil være 100g ekstra kroppsfett 😉

  111. Hei!
   Har nå gått på dietten i en uke, og det har gått greit. Men jeg har gått opp i vekt, og jeg har fulgt dietten til punkt og prikke. Jeg merker at buksene sitter løsere osv, så noe har skjedd, men synes det er veldig rart at det ikke viser på vekten! Håper på svar 🙂

   1. Hei Maria,

    Baderomsvekten er noe av det minst sikre du kan bruke. Hva sier målbåndet? Hva sier speilet?

    Om du følger PSMF til punkt og prikke er det HELT umulig å gå opp i vekt eller bli fetere 🙂

    1. Hei!
     Og takk for raskt svar 🙂 Er blitt smalere rundt både mage og lår ifølge målebåndet. Synes bare det er så rart at det ikke viser på vekten! Men da får jeg bare fortsette med friskt mot 🙂
     Har et spørsmål til, etter endt diett; Hvordan anbefaler du å spise? Vil jo nødig gå opp det jeg har mistet.

     1. Den beste dietten er den der du ikke går ned i vekt mens fettet smelter bort – kos deg med det 🙂

      Det beste du kan gjøre er å gradvis legge til fett og karbo frem til du får ønsket effekt. Øk daglig inntakt med ca 200 kcal, men ikke øk oftere enn hver uke. Når du begynner å gå litt opp vet du hvor mye du skal spise ut fra din aktivitet. Når det gjelder om du skal ha mer karbo eller mer fett kommer det mest an på hva du trives best med, men hold proteinet på samme nivå.

  112. Har bare et par spørsmål ang. dietten. Har lest litt rundt bl.a. på lavkarbo forum hvor flere til stadig prøver denne metoden for å få en kickstart på vektnedgangen. Vil det på denne dietten også gi utslag på ketoner på en ketostix?
   Jeg har gått på denne dietten nå i 3-4 dager og har litt antydning til ketoner, og gått ned ca 1,5-2 kilo. Men med tanke på at det var så lite ketoner er jeg litt usikker på om jeg får i meg for mye av enten karbo/fett.

   Så er det en ting til, jeg har jo diabetes type 1 i tillegg, kan dette hindre vektnedgangen? Jeg har ekstremt flott blodsukker under denne dietten og trenger omtrent ikke sette noen ekstra enheter insulin. Vet det ikke er anbefalt å gå på slike dietter uten å snakke med lege osv, men når jeg ikke føler jeg får noe hjelp fra dem som faktisk skal hjelpe, har jeg valgt å gjøre noe med det selv. Får heller kontrollere blodsukker jevnlig. Kanskje ikke helt ditt felt dette med sykdommen, men du ser ut til å ha ganske god kontroll på dietten uansett.

   Ellers takk for supre artikler!

   1. Hei Silje,

    For det første er ketoner i urinen en veldig lite sikker indikasjon på om du er i ketose eller ikke. For det andre er ikke ketose noen magisk kule mot noe som helst. Lyle McDonald var den som introduserte ketose gjennom «The Ketogenic Diet» for mange år siden, og selv han sier at det ikke har noe å si.

    Når det er sagt så vil alle dietter som får deg i negativ energibalanse i prinsippet få deg i ketose siden kroppen vil konvertere frie fettsyrer til ketonlegemer.

    Det er nok riktig at du har bedre blodsukkerkontroll på dietten. Det er en bivirkning av både faste, som PSMF imiterer, og lite karbo. Når du da også holde proteinet moderat, som du må med denne dietten, har ikke kroppen noe å konvertere til glukose i noen stor grad heller. Det er i hvert fall det jeg vil gjette på som grunn for blodsukkerkontrollen. Mange har raportert at de har blitt kvitt diabetes 2 gjennom fasting.

    For ditt tilfelle vil jeg anbefale å gå på dietten etter reglene som er beskrevet i artikkelen og passe på å holde både protein innenfor anbefalingene og karbo så absolutt lavt som mulig. Når du er ferdig bør du nok legge til fett i mest mulig grad for å komme på ønsket kalorinivå. Fett har minimal innvirking på insulin.

    Så…ikke bekymre deg for ketoner, og husk at alle som skryter av ketoner er 20 år utdatert. Jeg var også veldig opptatt av ketoner. På 90-tallet 😉

    Snakk med legen din om hva han eller hun mener. Ikke søk på fora eller i artikler for å finne en løsning på dine problemer – men *min mening* er at det bør være trygt med PSMF og så bytte ut til fetere kjøtt når du skal stabilisere på slutten av dietten.

  113. Tilbakeping: Om berg og dalbanen kalt «Livet | «Atferd, trening og hverdag

  114. Tilbakeping: Min frokost det neste dagene |

  115. Tilbakeping: Close but no sigar. | My 6 week challenge

  116. Hei Børge Fagerli.
   Kan du/ dere vær så snill, å skrive/ forklare til ei som ikke skjønner dette..
   Jeg er 162cm og veier nå 87 kg.
   Jeg ønsker å prøve denne dietten i 6, dager. Jeg skal på ferie snart i 1,5 uke. Og vil fortsette med dietten når jeg er tilbake, til jeg kan oppnå ( med trening etterhvert) ønskelig vekt.
   Akkurat nå trener jeg ikke, da jeg har rygg / knær problemer. Men ønsker å begynne, når jeg er litt » lettere» hvordan skal jeg spise? Får å oppnå en god resultat? 🙂
   Tusen takk for svaret

  117. Hei, de to øktene du anbefaler hvor mange ganger i uken anbefaler du å kjøre de?
   Og i stede for fiskeolje på kvelden kan en bytte ut et kjøttmåltid med fetfisk?

  118. Hei, dette virker spennende!

   Er glad i å trene og men søker lav fettprosent nå,
   1. er dette da ideelt?
   2. og hvor mange ganger i uken bør jeg trene treningsprogrammet?
   3. Kan jeg bytte ut fiskeoljen med å spise et måltid med laks?
   4. Hvor mange gram kjøtt bør jeg spise fordelt på disse måltidene? Veier 80 kg

  119. Hei! Dette virket spennende å prøve men har noen spørsmål

   1. Kan mann bytte fiskeoljen og et kjøttmåltid med laks?
   2. Hvor mange ganger i uken skal en gjennomføre treningsprogrammet ?
   3. Og cirka hvor mange gram kjøtt skal en spise per måltid? Veier 80kg

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *