Her hadde jeg tenkt på flere titler, både havregrynspannekaker, proteinpannekaker, eple- og bananpannekaker…men endte til slutt opp på den enkleste løsningen. Det viktigste er jo at de smaker godt!
Oppskriften gir 2 tykke pannekaker, eller 3-4 små.
100g havregryn dekkes med varmt vann, ca 2dl blandet med 2ss sitronsaft. La dette stå og svelle over natten. Dette spalter proteinstrukturene og gjør det mer lettopptagelig, og ikke minst enklere å lage røre av.
1 banan most
2 egg
40g MyoProtein – du kan ta mindre oppi røra og lage en liten mix/grøt ved siden av som du smører på før servering
1 teskje kardemomme
salt – fremhever smaken bedre, jeg drysser faktisk litt oppå pannekakene før servering – prøv!
4-5 dråper vaniljeessens
Bland alle ingrediensene til en ganske tykk røre, tilsett ekstra væske hvis det trengs. Jeg bruker litt Cocosa i panna – ja, selvfølgelig i stekepanna, din tøysegutt/jente – som gir en deilig crispy smak, og steker 2 tykke pannekaker av dette. Det kan bli vanskelig å snu dem for å steke andre siden hvis du har ei lita stekepanne, så del det gjerne opp i 3-4 pannekaker.
Før servering stryker du på et tynt lag eplesyltetøy og drysser kanel over.
Smaken minner om eplekake, mens bananen søter det opp og minner om…hrmmm…banankake. Du verden så kreative man er med navn på kakene.
Alternativt til havregryn kan du bruke bokhvetemel, som i motsetning til navnet, ikke har noe som helst med hvete å gjøre og er glutenfritt.
Totalt næringsinnhold for hele oppskriften:
80g karbohydrat
60g protein
15g fett
Perfekt til frokost eller faktisk til å spise etter trening i stedet for proteinshake! (se Advanced Concept artikkelen…)
Kos deg!
Børge A. Fagerli
Coach og Mentor
Tilbakeping: Trening, diett og psykologi - en enkel innføring - MyRevolution
Tilbakeping: Hva du må gjøre når du ikke går ned i vekt på lite mat og mye trening - MyRevolution
Sitter og spiser disse akkurat nå. Har ett spm; Lager du tynne desertpannekaker eller litt tykkere pannekaker av disse? Det ble absolutt lettere syns jeg å lage de tykkere og la de steke lengre når det gjaldt å snu de…hehe
Åja, det står jo i teksten. Takk blindheten 🙂
Kan man bruke mandelmel eller har du eventuelt et anternativ istedenfor havregryn? Blir så oppblåst og dårlig i magen av havregryn..
Jeg har fått påvist intoleranse for havregryn selv, og bruker kun rismel (Risenta, basert på hvit ris, ikke brun ris) og kokosmel og/eller mandelmel for pannekakene.
Og mye mye kcal er det i denne oppskriften? 🙂
Det står i oppskriften hvor mye karb, protein og fett det er, så er ikke så vanskelig å regne ut (ca 700kcal).
Hvordan gjør man det da? Ganger man ikke noen tall eller noe?
Ærlig talt, dette er grunnleggende ting du kan Google på 5 sekunder i stedet for å spamme kommentarfeltet på pannekakeoppskriftene mine med. Det er ca 4kcal i hvert gram karb og protein, 9kcal i hvert gram fett.
Tilbakeping: Spise dag og endt ekstrem diett! « emilwebermeek
Tilbakeping: I dag er dagen
Er sikkert bare jeg som er litt treig i oppfattelsen, men i begynnelsen står det: «100g havregryn dekkes med varmt vann, ca 2dl blandet med 2ss sitronsaft.», skal man da sette en bolle med 100g havregryn og vann og en bolle med 2dl havregryn og 2ss sitronsaft til svelling? eller menes det at 2dl av de 100g havregrynet skal blandes med sitronsaft? Takk for svar 🙂
100g havregryn, 2dl varmt vann, 2ss sitronjuice/saft i samme bolle.
Aj løøøøøv disse pannekakene!!! Og ville bare tipse om at det er 10 ganger lettere å steke i ovnen på stekepapir, og trenger ikke fett (og henger heller ikke fast i pannen hehehe) 🙂
Tilbakeping: Høypuls trening og pannekaker! - Milevis.no - Tough Mudder
Hei 🙂 lurer på om jeg kan bruke enten «whey vannilla ice cream proteinpulver» , eller «bakepro» istede for «MyoProtein» ?
Tilbakeping: Trening, diett og psykologi - en enkel innføring - MyRevolutionMyRevolution