Hopp til innholdet

5 tips for å overvinne dørstokkmila

Er du en av de som har bestemt deg for å virkelig ta tak i ting, men så møtte du (igjen) på hverdagen og treningsrutinene ble nedprioritert?

Da skal du få 5 enkle tips for å overvinne den berømte dørstokkmila:

1. Planlegg trening i kalenderen.

Vi mennesker lider av noe som kalles “affektiv fremsynthet” – som innebærer at vi tror vi kan forutse hvordan vi vil føle oss i fremtiden basert på hvordan vi føler oss nå.

Da kan det fort bli sånn at om vi føler oss slapp og energiløs akkurat nå, så vil vi også gjøre det når vi kommer på trening – og da kan vi like gjerne droppe det i dag.

Dette er selvfølgelig helt feil, og de fleste har opplevd dette i praksis – noen av de beste øktene kom på dager du ikke følte deg helt på topp, mens det også virker motsatt; du følte deg helt på topp, kom på gymmet og så var alt bare tungt og trått.

Hvis du i tillegg har en uvane med at du fyller timeplanen din til randen med gjøremål, for så å hverken få plass til den egentiden det er å få inn ei oppkvikkende treningsøkt, eller i det hele tatt komme gjennom alle gjøremålene du har på kalenderen din.

Så lærdommen er: Planlegg treningsøkta i kalenderen/timeplanen din, kom deg på gymmet, og kom i gang med oppvarmingen. Først da kan du avgjøre om du virkelig har en dårlig dag og om du i så fall bare skal ta en avslappende gåtur i frisk luft i stedet.

2. Tren når du har mest overskudd.

Relatert til det første punktet, så kan det være lurt å planlegge treningsøktene når du vet at du har overskudd til å gjennomføre de. For noen kan dette være om morgenen FØR jobb/skole/hverdagens utfordringer. Etter en lang dag med mye kreativt eller kognitivt arbeid kan dette faktisk påvirke din fysiske prestasjonsevne, og det er også lettere å droppe trening når du heller bare vil dra hjem og spise og se på TV.

Andre føler imidlertid at morgenen skal forbeholdes søvn, få barna i barnehagen eller meditere/slappe av med en kopp kaffe på balkongen – og får best utbytte av å få rase fra seg med ei treningsøkt etter en lang dag med mye huekjør på jobb/skole.

3. Bruk motiverende strategier.

Motivasjon kommer sjelden av seg selv – det er bedre å være proaktiv. For noen vil det innebære å se på andre supermennesker på YouTube, for andre vil det å sette på favorittmusikken være det som setter fart på adrenalinet, noen må kanskje grave litt dypere:
Se for deg drømmekroppen eller drømmeprestasjonen, som om du allerede har oppnådd den.

Hvordan vil det føles?

Hvordan ser treningsøkta, dagen, livet ditt ut?

Jo mer levende du kan gjøre dette, jo mer vil hjernen din begynne å sette i gang de prosessene som skaper de nødvendige trinnene mellom der du er nå -> og virkeliggjøringen av denne indre filmen.

Dette er langt mer effektivt enn å tenke på mål som noe langt der framme som noe diffust, abstrakt og uhåndgripelig.

4. Korte og effektive programmer.

Det er helt klart sånn at vi må trene tilstrekkelig hardt og tilstrekkelig lenge for å oppnå resultater, men det er mye som tyder på at de fleste både overvurderer hvor avanserte de er, og dermed også overvurderer hvor mye trening som skal til for å få framgang.

Jeg har utviklet en treningsmetode kalt Myo-reps som kan gi ei effektiv treningsøkt på kun 20 minutter, inkludert oppvarming, hvis du bruker de riktige øvelsene.

Her kan du se hvordan Myo-reps ser ut i praksis (Youtube) – og hvis du velger vekter du klarer mellom 10-20 reps på kan ei treningsøkt se sånn ut, kun 1 Myo-rep sett på hver øvelse (1 sett 5-10 reps på lettere vekt som oppvarming):

  • Bulgarsk Splittbøy eller Beinpress
  • Lårcurl eller Rygghev
  • Pushups/Benkpress eller Skulderpress
  • Roing eller Nedtrekk

Målet er å kjøre deg nær utmattelsespunktet, og holde deg der med kun korte pauser. Derfor vil 1 Myo-rep sett kunne tilsvare 3-4 «vanlige» sett med flere minutters pause mellom, men på en brøkdel av tiden.

Du kan enten velge de øvelsene du foretrekker, eller variere fra gang til gang. Det er faktisk vist i forskning at ved å trene både i repsområder du selv føler er mest produktivt, og med øvelser du liker best, vil du få best framgang. Hvem skulle tro det? 😉

Alternativt kan du ta ei økt med bakkeintervaller utendørs, i ulendt terreng i skog og mark – eller sprintintervaller på romaskin, sykkel eller tredemølle innendørs hvis du heller foretrekker det.

5. Strategisk bruk av stimulanter

Det er ikke spesielt lurt å gjøre seg avhengig av kaffe eller energidrikker for å komme seg gjennom dagen, det vil skape en avhengighet og effekten avtar så mye over tid at du må innta disse stimulantene kun for å føle deg normal!
Det er bedre å bruke det når du trenger økt mental eller fysisk prestasjon, da vil du også få så mye bedre effekt av det.

Vi designet Myo PWO med en kombinasjon av ingredienser som både motvirker utmattelse, gir mer energi, økt blodsirkulasjon og økt motivasjon til å komme seg på trening. Vi har også avstemt og justert både doseringer og kombinasjonen av ingredienser for å gi best og mest stabil effekt.

Denne smakfulle drikken tar du en halvtime før trening, og kombinert med de tipsene du har lært nå vil det ikke bare bli enklere å motivere seg til treningsøkta, men vil også gi større utbytte av den!

Ønsker du å prøve produktet så får du i en tidsbegrenset periode 17% rabatt på MyoPWO, du betaler da kun 328,- (veil. pris 398,-) Klikk her for å gå til produktet.

God trening!

Vær den første til å få beskjed om nye artikler, podcaster, spennende forskning eller andre relevante nyheter!

* indicates requiredKryss av for å godkjenne at du ønsker å motta mail fra oss:


Du kan avmelde deg når som helst ved å trykke på linken «Avmeld» nederst i hvert nyhetsbrev du mottar fra oss. Se også våre nettsider for personvernerklæring.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


1 kommentar til “5 tips for å overvinne dørstokkmila”

  1. Tilbakeping: Bedre vaner for økt gjennomføringsevne - MyRevolution

Kommentarer er stengt.