Hopp til innholdet

Så mye protein bør du ha etter trening

Er det virkelig nødvendig å ta ekstra protein etter trening for best mulig resultater? 

De fleste tenker i hvert fall at det er logisk å tilføre ekstra byggesteiner for å reparere og bygge musklene større når de har blitt utsatt for ei hard treningsøkt – og vi har også mye forskning som bekrefter dette.

Hvis kostholdet ditt forøvrig er proteinrikt hevder mange at det ikke er nødvendig, og vi kan være enige i at det ikke er like nødvendig – men vi har fremdeles mange studier som tilsier at du kan få bedre resultater av ekstra protein etter trening, og spesielt hvis du har trent mer enn 1-2 muskelgrupper, og uavhengig av hvor mye du veier (!).

I en studie der trente menn ble delt opp etter høy (over 70kg) eller lav (under 65kg) fettfri kroppsmasse (kroppsvekt minus fettvekt), fikk de varierende doser med whey/myseprotein – enten 20g eller 40g – etter ei fullkroppsøkt, dvs hele kroppen ble trent.

I denne studien var 40g 22-24% mer effektivt enn 20g, og dette gjaldt UAVHENGIG av hvor mye muskelmasse de hadde!

Tidligere studier har vist at 20g protein var nok til å gi maksimal muskelvekst, men da så de på trening av kun en muskelgruppe av gangen – så det er også logisk at trening av flere muskelgrupper eller hele kroppen krever mer protein – men det mest overraskende var at dette gjelder uavhengig av kroppsvekt og muskelmasse.

Vi har valgt doseringen 40g proteinpulver i vårt MyoProtein for å sikre at du har nok byggesteiner til å få maksimalt utbytte av treningsøktene dine, enten du trener hele kroppen eller 1-2 muskelgrupper i et typisk splittprogram.

Vi har også valgt kombinasjonen av det “raske” proteinet whey/myse og det “langsomme” kasein, som både øker muskelproteinsyntesen – byggingen av nytt protein (anabolisme) – samt motvirker nedbrytingen av eksisterende muskelmasse (katabolisme). Dette har tidligere studier vist gir den beste effekten.

Les gjerne vår tidligere artikkel PROTEINPULVER FOR BEDRE FRAMGANG – I MAT OG SOM PROTEIN PULVER for mer informasjon.

Referanse:
Macnaughton et al. The response of muscle protein synthesis following whole-body resistance exercise is greater following 40 g than 20 g of ingested whey protein. Physiol Rep. 2016 Aug;4(15). pii: e12893.

Vær den første til å få beskjed om nye artikler, podcaster, spennende forskning eller andre relevante nyheter!

* indicates requiredKryss av for å godkjenne at du ønsker å motta mail fra oss:


Du kan avmelde deg når som helst ved å trykke på linken «Avmeld» nederst i hvert nyhetsbrev du mottar fra oss. Se også våre nettsider for personvernerklæring.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.